16-02-09

goede raad

Gisteren was het dus wer vroeg dat ik lag te draaien in mijn bed . En ik heb dan de goede of de slechte gewoonte om ons Peggy een beetje te beginnen ampeteren . Voor ons Peggy ........is da niet goed ! :-) Dus als dat nisk wordt , wat kunt ge dan nog in uw bed doen als ge niet kunt slapen ?  Ikke dus weeral om 5.30 u uit mijn bed , op mijn vrije dag ( vrije dag = de dag dat ik niet moet werken . voor wie het niet moesten verstaan ) Mijn loopspullen lagen al klaar , en de afspraak was dat ik om 6.30 u bij steffan zou zijn . Stipt aan gekomen , mocht ik nog net meemaken hoe zijn vrouw als een ervaren rally piloot me bijna van de oprit afreed .:-)

We hadden een toerke van een 20 km in gedachte . Wel traag , om de te snelle kilometers van de halve marathon van lier een beetje te doen vergeten . Maar na een paar km , voelde ik dat het niet goed zat vandaag . Ik voede me leeg . Ik had duidelijk suiker tekort . Even verzweeg ik dit nog voor Steffan . Als ik het toerke wilde inkorte , betekent dit voor hem ook minder kilometers , of hij moest alleen verder lopen . Maar we naderde het punt waar we ofwel 13 km of 25 lopen . Ik moest het zeggen want 25 was zeker teveel voor mij . Maar het was geen probleem voor hem . We korten gewoon ons toerke in , en volgende week beter ! Na 13 km waren we terug bij hem thuis , en het had echt geen 2 km verder moeten zijn .

Toen ik thuis kwam heb ik alles wat ik kon bemachtigen opgegeten . Nogtans has ik de avond voordien , echt veel gegeten . De fondue , weet je wel ! En na mijn éérste vreetbui ben ik dan gaan douchen en me op de weegschaal gezet . Ik was afgevallen , dat wist ik na mijn 4 weken dieet . Maar dat beperkte zich tot amper 4 kg . Maar nu was ik plots nog ééns 2 kg meer verloren op 1 weekeinde met veel eten e , en 44 km gelopen te hebben . Dat is natuurlijk niet normaal , en zijn zeker geen vetten . Maar gewoon vocht verlies , wat mijn duizeligheid veroorzaakte onderweg . Ik heb de hele zondag met een fles sportdrank rondgelopen van 2 l . Die moest en zou vandaag op zijn !

Nu maandag , 1 dag later  , voel ik me tip top en weer op mijn gewicht . Enkel een opkomende verkoudheid geven me nu weer wat zorgen voor zondag in Hasselt een pr. te lopen . Alle een pr. ....... Vorig  jaar was mijn tijd daar 40.04 min op 10 km . dat zou ik nu zeker beter willen doen ! Dus we gaan voor onder die 40 min. Mijn pr van 38.45 min. zou mooi zijn , maar ik besef ook wel dat dat op een dag gelopen is , toen voor mij alles echt meezat . Moest ik telkens ontgocheld zijn als ik die tijd niet haal , dan zou het plezier in lopen ver te zoeken zijn . Een doel heb ik zeker , maar het moet realistich blijven he !

Vandaag heb ik niet gelopen . Rustdag zegt het schema , dus doen we dat . Al was de drang om de mislukte training goed te maken , wel groot  .

16:46 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Het was het beste dat je kon doen en een kleiner toerke lopen,met je sportdrank zal alles weer ok zijn,verzorg je goed voor komende Zondag.

Gepost door: anita | 16-02-09

Dit kom ik ook soms eens tegen...en dan is het ook eten geblazen. Volgende week zal die 25km wel geen probleem zijn hé.

Gepost door: natalie | 16-02-09

Lier Hey, het was fijn om eens een keertje samen te lopen. Meestal in Lier train ik en dan is het wat "eenzaam", dus bedankt voor het gezelschap. Moest je foto's willen zien van onze fameuze spurt wil ik je ze altijd wel doormailen, anders kan je ook eens gaan kijken op www.lierinbeeld.be Het loont echt de moeite, is wel grappig eigenlijk (zeker een reeks van tien foto's) Hopelijk komen we elkaar nog eens ergens tegen, het was voor herhaling vatbaar. By the way, m'n vriendin noemt Carmen Keersmaekers :-) Je zat er niet ven naast met Ann Carremans :-D Tot de volgende

Gepost door: Michael | 16-02-09

Goede beslissing Goede beslissing Mario om dat toertje in te korten.
Zoals je zelf zegt volgende keer heb je een betere dag en dan haal je dat ruimschoots weer in.

Gepost door: Triathlonman | 16-02-09

drinkdag beter een drinkdag ipv een rustdag inplannen ;-)

Gepost door: geert | 16-02-09

op en top duurt nooit lang voor jij terug herstelt , en euuuhh te veel Kriek kan ook voor uitdroging zorgen :-)) ps ik mail je nog , denk van zaterdag te mogen starten :-)))

Gepost door: Katrien | 16-02-09

Veel succes daar in Hasselt coach. Geef er maar een lap op.

Gepost door: Yves | 17-02-09

Hé, leuk nog een marathonliefhebber hier te vinden. Ben net gestart met een blogje over de voorbereiding van mijn vierde 42 km. Misschien haal ik wel nuttige info en moed - bij de lange duurlopen - uit jouw verslagjes hier. De groeten.

Gepost door: Lieven | 17-02-09

De commentaren zijn gesloten.