19-02-09

lange oren !

Gisteren was ik dadelijkna het werk gaan lopen . 6 km tegen 5 min met tussen in een 5 x 40/60 versnelling . En dan s'avonds moest ik mijn haze oren uit de kast halen . Ern waren weer lactaat testen bij onze club . En dit houd in dat de lopeer 4 x 2 km moet lopen , en telkens ietske sneller . Met als laatste 2km tegen  het 10 km tempo. Dit dient toch redelijk juist gedaan te worden . Envoor vele lopers is het echt een probleem om tempo te lopen en daarom vragen ze aan sommigen die dat wel een beetje kunnen om te hazen . Ik werd ook gevraagt en liep op de 4 x 2 km in totaal 2 sec verkeerd . Dus daar konden we mee leven . De laatste gebeurde tegen 5.10 min/km en we kwamen binnen op 10.18 min . dan was het 15 min rusten , om daarna ze nog wat af te jagen op de 600 m waar ze alles moest geven ( ze = Nele ) . En hier is het echt de bedoeling dat je gewoon zuiver kappot over de streep komt . Dus het max. lactaat moet gemeten worden en je max. hartslag  !  Ik weet dat dit slecht klinkt , maar iemand zo afjakkeren doe ik graag . :-) We starten niet te snel , maar joeg hettemopo geleidelijk op . Ze volgde goed tot op 400 m , en toen begon ze te verzwakken . En dan ikke ......lopen verdomme , niet stilvallen  , rusten moet ge seffens doen ! En dan ziet ge dat gezicht vertrekken , het afzien staat er in grote letters opgeschreven . Maar toen ze aankwam was ze zeer blij . 8 sec sneller dan vorig jaar . Ze liep de 600 m in 2.17 min .

vandaag naar de keuring geweest met de auto . En dadelijk goed gekeurd . En nu seffesn nog een 10 km tegen 5.15 min met 10 x 100 m versnellen .

Zondag gaan we vlammen in Hasselt . Vorig jaar liep ik hier 40.04 min . En dit jaar moet er 39, .......staan ! zeker weten !! Ook zijn er weer een paar leukerts die me eraf willen lopen ! :-) Zo is er ééntje die ook met mijn schema's traint , peter Maes , een vriend van onze welgekende blogger Gert . Vorig jaar was hij 1 min achter mij , en nu zou ik zeer blij zijn moest hij me kunnen kloppen . Maar ik ga me zeker niet geven hoor !  Ik win !! :-)

16:54 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Succes zondag in Hasselt...vlieg er maar ne keer in, maar laat u nie doen door uw leerlingen é.

Gepost door: natalie | 19-02-09

die lang oren is niks ... tis da kort staartje ,woeehaaaaaaa :-) oeps ! gezever is voor op Face Book sorry :-)veel succes zondag en nogmaals bedankt voor het spoed schema

Gepost door: Katrien | 19-02-09

Vertrouwen! Mario....je straalt vertrouwen uit als je de overwinning als durft te voorspellen.
Of is die koude oorlogsvoering met je tegenstander?
Ben benieuwd wat voor tijd je gaat neerzetten.
Ik kijk nu al naar de match uit, ik zou zeggen veel succes en uiteraard ook plezier gewenst.
Nu even geheel wat anders.....wat doen ze met het resultaat van de lactaat test.
Wat kunnen de sporters eruit afleiden, ook hier ben ik benieuwd naar.

Gepost door: Fred | 19-02-09

We duimen ons duimen van ons handen hoor !!! Dis 39 moet kunnen !!!!!
gr

Gepost door: Jetty | 19-02-09

Als KV Mechelen zaterdagavond in Dender wint ga je de Peter zeker kloppen in Hasselt want dan heeft hij zeer waarschijnlijk een zwaar feestje gebouwd op de weg naar huis. :) Ben benieuwd! ;))

Nog eens merci voor je mailtje hé! :)

Gepost door: Gert | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.