28-02-09

aanpassingen schema !

Gisteren op mijn rustdag toch gaan trainen . De training die ik voor zaterdag gepland had heb ik vrijdag gedaan , wegens de begrafenis van mijn grootmoeder .

Het was een vrij lange training van 17.4 km . Naar de piste gelopen as opwarming en dan 5 x 2 km tegen marathontempo . Normaal gezien doe ik deze training gewoon in de bossen , maar ik wilde zeker zijn van de juiste afstand , zodat ik mijn hartslag goed kon controleren en vergelijken met andere marathon voorbereidingen . Mijn hartslag ligt altijd tussen de 158 - 164 als er gelopen wordt aan  marathontempo . Dus nu ook aan deze hartslag vertrokken en dan zien welk tempo eruit de bus kwam . 4.17 - 4.22 min/km was prima  . Dus dat zal mijn tempo worden op de marathon . Eerder ietske trager dan sneller , maar dat zou me toch een pr. moeten opleveren . Onder die magische 3 uur grens is gewoon een lat te hoog . Dus proberen we dat zeker niet !

Telkens tussen elke versnelling van 2 km was het 1 km loslopen of 5 min loslopen maar op de piste kwam 1 km mooi uit met netjes 2 toerkes aan de buiten kant van de piste te lopen .

Vandaag , zaterdag werd mijn grootmoeder begraven . Nu voor te zeggen dat wij een diepgaande band hadden , was zeker niet het geval . Maar veel verder ga ik daar niet over doorgaan , om het laatste respect dat iedereen verdient toch te geven . Altijd komen erop deze momenten de weinige herineringen toch naar boven . Nadien is er een koffie tafel waar alle familie en vrienden , kennissen aanwezig zijn . Het was al een heel tijdje geleden dat ik sommige familie leden nog gezien had . Tante's , nonkels , kozijns en nichten . Sommigen contacten zijn koel , maar er zijn er toch nog altijd waar je dadelijk de draad weer opgenomen hebt , en mooie gesprekken mee hebt gehad . Maar als je dan bedenkt dat de volgende ontmoeting weer zal duren tot de volgende trouw , begrafenis of.........? Dit zou moeten veranderen en worden zoals langs mijn moeders kant van de familie . We zullen maar hopen op .....

Morgen vroeg zal ik mijn duurloopke alleen moeten doen .  Steffan mijn loop makker heeft afgebeld . Ik vermoed een klein loopdipje . Moe , ziek aan het worden , geen zin .....waren zijn uitleg . Dus een loopdipje . Steffan jong veel beterschap he . En tot volgende week zondag dan maar . Dus ik zal morgen mijn wekker al tegen 5 u laten aflopen , om toch zeker om 5.30 u in beweging te zijn . Een zeer rustig loopje van 25 km tegen 6 min/km . Met een beetje meeval van het weer is dit echt genieten . Allee zo denk ik er als loper toch over  .

Nog een speciale vermelding voor de leden van vabco mol . Zowel op de rozenkrans als op de begrafenis waren jullie met enkelen aanwezig .  Het doet echt deugt te weten en te voelen dat er mensen zijn waarop je kan steunen en rekenen op deze momenten .  Bedankt makkers !!

20:29 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Knappe training coach Wat ik enorm knap vind is dat jij steeds die ochtentrainingen zonder problemen (meestal toch) afhaspeld ! Chapeau - klasse !

Gepost door: Dirk De Groofd | 28-02-09

Dat was weer een mooie training Mario.

Gepost door: natalie | 28-02-09

jammer dat je weer iemand dierbaar moest afgeven. Veel sterkte voor jullie!
en ondertussen toch weer mooi je trainingen afgewerkt!

Gepost door: Ruthje | 01-03-09

Een familielid verliezen is nooit leuk, ook al was de band niet echt close.

Om 5 uur gaan lopen? Ik vond mijn loopje vanmorgen om 7h al wereldschokkend vroeg!!

Gepost door: Homer | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.