05-03-09

Luisteren naar je lichaam !

Het gevoel dat ik nu heb is niet al te best . Velen zullen dit gevoel als wel ééns gehad hebben , en weten waarover het gaat . Maar ik heb bewust vandaag een training geschrapt , en had bergen van tijd . Ik was moe , futloos , een paar persoonlijke zorgen rond mijne kop , deden me beslissen om vandaag mijn duurloopke niet te doen . Ik had nogtans mijn loopspullen aangetrokken . Het enige dat ik nog moest doen was mijn veters binden en vertrekken . Toch besloot ik mijn schoenen terug uit te trekken en op de zetel een ferm dutje te doen .

En dat dutje is zo erg uit de hand gelopen dat ik verdomme zelfs mijn dochter aan de schoolpoort liet staan . Gewoon de wekker niet gehoort , maar gelukkig de telefoon wel . Het waren maar 5 min. dat ik te laat was door dat we maar 150 m van de schoolpoort wonen . Maar dit is wel genant en mag niet meer voorvallen ! Mijn kinderen komen nog altijd op de éérste plaats , en dan pas het lopen . Sorry Femke , het zal niet meer voor vallen !  Langs de andere kant , we zijn als ouders ook niet perfect , en dat is het laatste wat ik zou willen zijn of naar streven . Mensen moeten de vrijheid hebben om fouten te maken en ervan te leren . Je voor ogen houden dat iets perfect kan zijn , is niet realistich ! ( da's toch mijn gedacht  )

Zaterdag staan er versnellingen op het schema . 3 x 4 km tegen marathontempo , met 4 min wandelen tussen . Met het in en uitlopen erbij zal dit weer een 15 - 16 km bij op de teller staan . Morgen ga ik nog wel een 12 km loslopen . Geen lange duurloop voor versnellingen . Dus de 100 km zullen niet bereikt worden deze week !! Maar met 94 - 95 km , mag deze week ook niet onderschat worden ! Benny je bent altijd welkom om zaterdag mee te trianen , maar ik zal je dadelijk nog mailen !

Ook zijn we weer gestart met vitamine - eiwitten - en ..........ter voorbereiding om een gezonde marathon te lopen . De bloed testen wezen uit dat mijn vitamine B12 wat laag waren . Het ijzer zat veel beter dan alle andere testen die ik al liet doen , maar moet zeker onderhouden worden tijdens de zware trainingsweken . Verzwakken mag zeker niet ! Hematocriet en hamaglobine waren voldoende , maar mogen zeker hoger komen . Foliumzuur en .......al die andere waarden die je op je bloedtesten ziet staan om daaruit verbeting te halen , dus om te zorgen dat alles zijn nut heeft om de hoogte in te brengen , moet je zorgen dat je vitamine B12 zeer goed zijn . Ook je andere vitamines zijn belangrijk . Dit zorgt ezrvoor dat alle andere stoffen goed verdeeld worden door je bloedbanen naar je hele lichaam enzo verbetering geeft op zowel mentaal als fisiek . Een simpele uitleg erond is . Je kan alle waarden vergeliken met een wagon van een trein . Een wagon voor het ijzer , één voor foliumzuur , mineralen , ........enz. Maar wat is een trein zonder locomotief om alles door de bloedbanen te leiden . Niks ! Dus zelfs overvolle wagons van alle stoffen heeft geen nut zonder de locomotief van vitamine B12 .

Dus ik zit aan de B12 !! :-)  Gaat dit te ver ? Zou wel een discusie kunnen zijn . Daarom dit ook ieder voor zich moet uitmaken . Maar wat vinden jullie ?

 

19:50 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Ik denk dat ik voor ik aan de voorbereiding aan de marathon begin eerst eens zo'n sportkeuring ga laten doen, heb dat nog nooit gedaan en zo'n voorbereiding vraagt toch veel van het lichaam hé. Ik vind het eigenlijk heel verstandig om zo alles te ontleden en supplementen bij te nemen die nodig zijn, ik denk ook dat de meeste lopers supplementen bijnemen. Jammer dat ik zaterdag echt die vetloop moet doen, anders kon ik ook met jullie meelopen, heb ongeveer dezelfde training staan. Hopelijk voel je je snel terug top, en dat petieterig foutje dat zal overal wel eens gebeuren hoor, ik heb ooit wel eens een halfuur op ons moeder moeten wachten, die was vergeten dat het woensdag was, en ik ben het ook te boven gekomen hoor ;-).

Gepost door: Wendy | 05-03-09

nodig Dat je zo vast en diep geslapen hebt, zal wel willen zeggen dat je het echt nodig had! Hopelijk doet de B12 zijn werk en verdwijnen je kopzorgen ook snel. Hou je goed hè coach :-)!

Gepost door: rozebril | 05-03-09

Ik vind als men erg intensief bezig is met lopen zoals toch verschillenden onder ons, men er toch ook wel moet voor zorgen dat "het lichaam" in orde is. 4 Keer of meer trainen per week hakt soms toch echt wel in op je lichaam. Dus vooral luisteren naar het lichaam en af en toe eens wat bloed laten trekken doe ik ook zeker en vast.

Gepost door: Gert | 05-03-09

Menselijk Mario, wij zijn gewoon ook mensen hé. Nobody is perfect hé !!! Nu wat de vitaminen betreft. Ik ben redelijk intensief aan het lezen over alles en nog wat over de marathon en voeding*supplementen. Men raadt toch aan (zoals jij gedaan hebt) om na de bloedcontrole, de eventuele tekorten steeds aan te vullen, en op peil te houden (zo goed als mogelijk). Dus ik denk dat je goed bezig bent ...!!

Gepost door: Dirk De Groofd | 05-03-09

B12 ik ga vanavond op controle bij de sportarts (longskes) ik ga dit effe vragen (hij is erg voor alles op"peil" te houden) ik mail je nog vanavond

Gepost door: Katrien | 06-03-09

5 minuten die 5 minuten zullen 't verschil niet maken zulle ... heeft niets met imperfectie te maken, wel met rust die duidelijk ne keer nodig was!

Gepost door: geert | 06-03-09

vitamientjes en niet vergeten dat het niet alleen B12 is ... om nog een voorbeeldje te geven: vitamine B6 is nodig voor de aanname van aminoziren in je lichaam ... een goede balans tussen vitamines en (zeker niet vergeten) oligo-elementen is zeer belangrijk!

Gepost door: geert | 06-03-09

nog een 3de reactie ;-) ... en vergeet al die zever rond anti-oxydanten; dit is even platte commercie als het BMI!

Gepost door: geert | 06-03-09

Ik neem dagelijks vitaminen zelfs zonder voorbereiding op een marathon dus mij zul je niet horen zeggen dat het niet goed is, natuurlijk niet enkel B12 maar ook al de rest...

Gepost door: Stofke | 06-03-09

Zware weken! Mario....ik denk dat we in deze periode allemaal wel eens geen zin hebben om te trainen. En een dag rust kan de mens ook heel veel goed doen. Wat betreft je kinderen, ik snap goed dat je jezelf wel voor de kop zou kunnen slaan. Maar zoals een aantal vorige sprekers ook al hebben gemeld......ook jij bent een mens!

Gepost door: Fred | 06-03-09

De commentaren zijn gesloten.