12-03-09

Dit noem ik nog ééns een geslaagde dag .

Mijn dag was vandaag goed gevuld . En als dan alles verloopt volgens plan , dan praat ik over een geslaagde dag . Of was er een andere reden ? Zoals dat mijn éérste taak na het werken was naar de sportwinkel rijden . Een ongelooflijke lastige taak waar ik me met heel veel moeite heb door gewrongen . :-) Er moest iets nieuws aan mijn voeten . Ik had me al een beetje laten informeren over wedstrijdschoenen . De zaakvoerders , zowel de man als de vrouw zijn ervaren marathon lopers en zouden me geen echte wedstrijdschoen aanraden voor de marathon . Die toppers .......die lopen daar wel mee hoor , en mijn vrouw vroeger ook maar die liep 2.33 u op de marathon . Het voordeel aan deze scheoen is dat je veel soepeler afrold en lichter in gewicht . Maar door dat soepel afrollen worden ze ook een stuk harder aanvoelen en dat gaat zich na een 30 km , mogelijk bij jou wreken door overbelaste kuiten en scheenbenen , wat dan weer tot blessure's kan leiden . Dit is geen zekerheid , maar wel een mogelijkheid door het mindere comfort aan deze schoen .

Na verscheidene paren gepast te hebben en geprobeert op de loopband , waar ik dan de beweging die mijn voet maakt kan nakijken op video om zo tot de perfecte schoen te komen . We kwamen tot 2 paar . De assics nimbus en de nike ......  . Maar toen kwam haar man met een schoen die nog altijd tot de trainings schoen behoort , maar zeer sterk naar een wedstrijdschoen afdwaald . Zeer licht en toch met een beetje versteviging . Een blitse was het al zeker . Nu nog passen , en ja ze zaten als gegoten . Neem deze voor je marathon , en die andere voor te trainen ........en dan zijt ge goed gesteld ! zei hij ! Hele manneke , gij zijt wel ne echte verkoper he ! Ze groeien niet op mijne rug he !  Ik heb dus gewoon deze meegenomen ! De supper lichte van nike. De nike elite . Perfecte naam dus ! :-)

schoenen

In de namiddag nog een paar uitgestelde klusjes gedaan , zoals naar het containerpark rijden . En de kelder opruimen .

S'avonds had ik met Steffan weer afgesproken , maar dan aan de sporthal en 1 uurtje vroeger dan het normaal training was . Ik wilde tussen de 20 en de 25 km als max. lopen tegen 5 min/km , dus een stevig tempo loopje . De nieuwe schoenen mochten met dit weer nog niet buiten . En ze mogen zich gelukkig prijzen . Alles wat ik aan had was drijfnat . Ondanks het weer met stevige wind en regen hebben we 21.5 km gelopen tegen 5.05 min/km . Dus een zeer geslaagde dag als je het mij vraagt .

120309

Nu ben ik ondertussen dat ik dit schrijf mij aan het volproppen met havermout met zemelen en rozijnen  onder . De knopkes beginnen hier ook al te plakken :-) .

Peggy is ondertussen ook thuis gekomen van haar training . 12 km tegen 6.30 min/km . Ze had een zware werkdag achter de rug , maar ze is toch gaan trainen . Een vrouw met karakter se ! Da's soms ook nadelig hoor , maar dat gedeelte zal ik maar voor mezelf houden . :-)

Morgen een verplichte rustdag !! Zaterdag versnellingen . En zondag gaan we met drie trainen . Steffan , ikke en .........wie weet het al ?  Wie leest de blogjes allemaal ? :-)  

20:57 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Ma, die schoenen ken ik, we hebben die hier ook! Het zijn onze Herbert zijn loopschoenen, en wij noemen ze heel toepasselijk "de biekes" ;-). Peggy is inderdaad een sterke vrouw, ge moogt er fier op zijn! Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 12-03-09

mooie schoenen! Beste Mario,
Als je met zulke mooie schoenen geen PR loopt dan weet ik het niet meer?
Je hebt geen tegenslagen gehad in de voorbereiding en met deze gele schoenen moet je kunnen knallen op de Coolsingel.
We blijven je volgen!

Gepost door: Fred | 13-03-09

nieuwe schoenen Daar ga je wel mee opvallen !!!

Gepost door: Edith | 13-03-09

De commentaren zijn gesloten.