18-03-09

Nieuwe schoenen en de 10 x 1000 m

Ik had vorige week nieuwe schoenen gekocht war ik naar mijn eigen zeggen hier op de blog zeer tevrede over was . En gedeeltelijk was dat zo , maar ze waren veel te groot . Ik kon mijne hele duim op mijne tip leggen voordat ik mijn grote teen voelde . En dat is toch een beetje teveel naar mijn goesting . Deze nike's waren een volledige maat groter dan mijn asics . Ik ben dan met deze schoenen deze voormiddag terug geweest en die man beweerde nog altijd dat ze niet te groot waren . Zeker niet voor marathon lopen ! Het verhaal van dat je voet uitzet tijdens het lopen mocht hij me besparen en zei er dan ook onmiddelijk op , ja ja .....dat weten we allemaal . Maar toch niet zoveel he ! Misschien is hij wel een beetje te groot en een half maatje kleiner zou toch wel beter zijn . Ik mocht ze dus gewoon omwisselen al had ik er al 1 training mee gedaan . Da's service se . Maar ik kom daar al een tijdje en denk wel dat ik ne redelijk goede klant ben  . :-)

Dus vandaag weeral met volledig nieuwe schoenen op de piste om weer een zware weerstand training af te werken . 10 x 1km tegen 3.50 - 4 min. Bij het inlopen weigerde mijne garmin dienst . Geen ontvangst ! Maar het toerke dat ik als opwarming liep is juist 3 km . De schoenen voelden echt stukken beter . Aan de piste aangekomen , was daar iemand met een bende kinderen tussen de 6 - 10 jaar zich wat aan het amuseren . Ik dacht lap daar gaat mijn training . Maar ik kreeg van hen baan 1 , waar ik voldoende aan had natuurlijk . De versnellingen zelf gingen weeral supper . Allemaal tussen de 3.48 min - 3.57 min. Ik deed er dus ene snel tegen 23 sec/100 m  en ene tegen 24 sec/100 m , met 200 m wandelen tussen  . Klinkt gek om dat zo te vermelden , maar zo stel ik mijn horloge in en heb dan elke 100 m controle . Ik heb geen enkel moment problemen gehad , alleen dat het zo ééntonig is .  Het was weeral een training van 17,650 km  genieten . :-)

Morgen was ik van plan om in de dag na het werk een duurloop van 35 km te lopen . Maar een telefoontje van Steffan deed me de training verzetten tot s'avonds . Dus we zullen er weer samen op uit trekken . Joepie !! Nu seffens een beetje in het oog houden tot hoe laat het nog goed zichtbaar is om in de bossen te lopen , zodat ik morgen de weg niet kwijt geraak in het donker .

En nu nog een paar blogjes lezen en dan ga ik slapen !!

18:30 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Kan gebeuren met de maat en ook nooit in de ochtend schoenen kopen ivm de maat!.
Veel plezier met de training en altijd top zo met zijn tweeen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18-03-09

Die 1000tjes gingen vlotjes...10 stuks dan nog. Ik heb er zondag 4 gedaan om eens te proberen na mijn (gedwongen) rust. Ze waren tussen 3.35 en 3.40min. Met dit weertje is het toch een stuk gezelliger lopen hé.

Gepost door: natalie | 18-03-09

nog een geluk dat bij lopers enkel de voeten uitzetten. Stel je even voor dat we allemaal na 42 kilometer met van die joekels van oren zouden aankomen ...

Gepost door: geert zelf | 20-03-09

De commentaren zijn gesloten.