02-04-09

Laatste training zit erop !

De gedachten zitten al helemaal in Roterdam . Of ik zenuwen heb ? Bijlange niet . Nu toch nog niet . Zondag zal dat wel anders zijn ! :-) Dat mijn doelstelling is , om een pr te lopen , zal al wel geweten zijn . Maar ik ga daar niet teveel over schijven of zitten aan denken . We gaan er gewoon een lap op geven . En dat de marathon pas begint op  35 km is ook geweten . Dus iemand die me graag ziet sterven .......het is altijd zo rond de 39 km te doen bij mij . ( niet aan denken nu ! )

Vandaag dus de laatste training afgewerkt . Allee , t'is te zeggen .......als het maar 8 km is met 2 km tegen je marathontempo , dan is dat in vergelijking met wat we al gedaan hebben kinderspel . Maar het is ook meer om de hartslag nogmaals te controleren en die zit echt goed . Ik mag echt wel zeggen dat mijn voorbereidingen goed verlopen zijn . Minder km gelopen en toch meer lange duurlopen . Deze zijn bijna allemaal gedaan samen met steffan en 1 x met Wendy en Benny en zeker niet te vergeten met jullie allemaal in Oostende ! Als ik dan terug kijk is dit wel de voorbereiding waar ik het meeste plezier aan beleefd heb . Met dank aan jullie allen !

Ook zijn er weer een heleboel bloggers , flackskes , en niet bloggers die trainen met een schema van mij ,  dit of één van de volgende weekeinde's een marathon gaan lopen . Ik heb me de laatste weken daar heel bewust iets minder mee bezig gehouden . Ja , iedereen heeft natuurlijk zijn schema en krijgt dadelijk na gemaild te hebben een antwoord op zijn vraag . Maar ik heb het mij iets minder persoonlijk aangetrokken hoe de voorbereidingen verliepen . Niet goed he ! Ik weet het , maar deze keer ging mijne marathon voor alles . Sorry mannekes , het egoisme was deze keer ( gelukkig ) sterker . Als iets bij iemand niet goed verloopt ......het vreet soms aan me . Zeker als je weet dat die persoon er alles voor doet om zijn of haar schema perfect te volgen .

Bv. Edith , is een echt trainingsbeest , maar het werd haar niet gegunt deze keer om voldoende te trainen . Katrien kampte met longonsteking , maar geraakte er toch tijdig vanaf om zich nog prima voor te bereiden . Yves .......gewoon game over voor deze marathon ! echt balen . Gert heeft ook alles moeten wijzigen door operatie en blessure die al dan niet gedaan is . Nog even hout vast houden of duimen ......nee hij gaat er staan !! Zeker weten .  Als je daar teveel mee in je hoofd mee bezig bent is dit ook niet gezond , dus deze keer was het lopen als of met een (leeg-)hoofd :-) .

Na zondag sta ik volledig gericht naar de dodentocht . t'is te zeggen , ik ga daar niet te veel tam tam rond maken . Veel plannen om daar speciaal voor te trainen zijn er niet . In samenspraak met mijn gezeldschap gaan we denk ik de éérste 40 - 45 km lopen en dan lopen - wandelen . Het enige waar ik voor ga zorgen dat ik klaar ben voor 40 km te kunnen lopen , en dat wandelen .......2 x gan ik een wandeling doen  . 1 x 20 km en 1 x 30 km , en da's alles ! Ik sta al de hele dag op mijn benen dus ik ga deze niet meer belasten . Ik heb maar 1 kans om me te bewijzen dat ik deze afstand de baas kan . Volgend jaar moet ik weer werken . Dus geloof me maar , ik ga dat spel uit ! Lachen 

Maar waar ik me wel op ga consentreren is mijn 10 km tijd en de halve marathon . Ik wil dit jaar nog ergens een halve marathon ééns echt vlammen . Ik heb dat nog nooit gedaan , altijd maar als haasje gespeeld of als training gelopen . Dus mijn beste tijd daarop is 1.30u toen ik .......haasde , terwijl ik dit toch een stuk sneller kan , vermoed ik !

Voor de rest van de week slaap ik nu supper veel . Van 4 uren per nacht slaap ik dan nu 7 uren . 3 in de namiddag en 4 s'avonds . En dat dan met zo'n mooi weer . Echt een straf voor mij ! Zaterdag zullen wij al ariveren in Rotterdam . We hadden via flair nog een relax weekeinde geboekt . Maar het zal meer door Rotterdam schuimen zijn !

Voor de veranderingen over de afspreekplaats in rotterdam .....rol even verder omlaag en lees mijn vorige  blogje.

Ik wens jullie allen een zeer fijne marathon ! Geniet ervan ! Ik zie jullie daar !  

19:09 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (21) |  Facebook

Commentaren

benieuwd Ben benieuwd welke tijd je zult halen Mario , je hebt alleszins genoeg getraind . Maar je mag nog getraind zijn als een prof , je weet nooit hoe de marathon zal zijn . Veel succes alleszins en moest je me inhalen geef eens een schouderklopje .

Gepost door: roadrunnerke | 02-04-09

Bedankt Bedankt Coach voor de steun. Ik wens je een schitterende marathon en geniet van jullie weekend. Tot zondag.

Gepost door: Edith | 02-04-09

Succes! Mario,
Ik wens je veel succes toe!
Je hebt het verdiend, niet alleen door het maken van de schema's.
Maar ook door je eigen inzet en beleving tijdens de trainingen.
Ook de andere zaken waar jij je sterk voor maakt.
Zoals de stichting Make a Wish, en nog vele andere zaken waar wij geen weet van hebben.
Dus hierbij wens ik je alle succes toe en hoop dat je een wereld tijd zal lopen.
En misschien tot ziens bij het politie bureau.

Gepost door: Fred | 02-04-09

wat een energie en bezieling ! Het enthousiasme en 'de goesting' spat er van af ! Dat zal dit weekend vonken geven ! Veel succes !

Gepost door: Kaat | 02-04-09

Ik zie je zondag!!

Gepost door: Tiny | 02-04-09

Veel succes in Rotterdam. Ik duim voor jou dat je een pr loopt, maar beleef er vooral veel plezier aan.

Gepost door: Christophe De Potter | 02-04-09

Veel.... succes in Rotterdam....dat je een ferm pr mag lopen...
Want voor al wat je doet voor de anderen is het eens tijd om ook iets te krijgen hé

vlammen dus....

cisse en fie

Gepost door: sofie | 02-04-09

Dit word een top marathon voor jou Mario...héél véél succes.

Gepost door: natalie | 02-04-09

succes Het weer zit al mee denk ik en bij mij zijn mijn benen er helemaal klaar voor.Jij zult super zitten denk ik na zoveel uren slaap.Het is bij mij net of ik mijne eerste ga lopen.Op hoop van zegen.Tot zaterdag.

Gepost door: stefkerun1 | 02-04-09

Veel succes coach Na al wat jij voor ons doet is het maar normaal dat ook jij tracht een pr te lopen. Wij staan dan ook als één blok achter u !!! Ben benieuwd naar uw tijd !

Gepost door: Dirk De Groofd | 02-04-09

veel succes en plezier Mario! geniet ervan!

Gepost door: Ruthje | 02-04-09

Ik hoop dat je jezelf eens een prachtig cadeau kan geven door een schitterende marathon te lopen in Rotterdam. Dik verdiend!
Ik ga zondagmiddag al vroeg van de skipiste naar beneden komen en snel inloggen om alle uitslagen van de bloggers op te zoeken! Maak er een leuke dag van, succes!

Gepost door: Gert | 02-04-09

Veel succes zondag !!!

Gepost door: Stofke | 03-04-09

Heel veel succes zondag ; het gaat een hele mooie dag worden. Geniet van alles & lachen voor de foto is toegestaan ;-) Tot zondag !

Gepost door: Bjorn | 03-04-09

Een uit de duizend !! Ja dat vinden wij ,en wij is een hele hoop mensen die het lopen nog altijd een "gezellig samenzijn" vinden ,maar die inderdaad op een deftige manier willen begeleid worden ,en daarvoor moet je niet alleen een goeie coach zijn maar ook een goed mens, je cijfert nogal dikwijls jezelf weg om anderen te helpen en te steunen en zo'n exemplaar als ik die 4schema's krijgt (door de longperikels) om toch aan de start te staan van de marathon , wie doet zo iets ,juist !!!! onze eigen weblogcoach !MERCI in naam van vriendenlopers die jou respecteren ,daarom is het je gegunt een super marathon te lopen !! je verdient het ....VEEL SUCCES !!

Gepost door: Katrien | 03-04-09

geniet ervan en geef er een lap op!
dat je het soms niet allemaal te hard aantrekt is goed; het is geweldig hoe begaan je bent; maar je mag jezelf toch ook zeker niet vergeten hé!
go go mario!!!

Gepost door: Jess | 03-04-09

Veel succes morgen !!! Ik ben al een aantal malen op jouw blog komen kijken...je kan jouw blog denk ik bij ieder lopende blogger terugvinden...als dat geen referentie is.
Veel succes aan jou maar ook aan de andere webloblopers die morgen in Rotterdam de marathon lopen.
Je gaat in ieder geval het ideale weer hebben op een PR te lopen...Veel succes morgen !!!

Gepost door: peter | 04-04-09

SUCSES en zie je Zondag!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-04-09

succes in Rotterdam sebiet dus...
En kerel, coach, die dodentocht... die doe jij gewoon uit. Ik heb dat ook gedaan vorig jaar. Ok, het ding heeft zijn naam niet gestolen, maar 't is puur op karakter, verstand op 0 en gaan tot op de finish.. En dat karakter beste Mario, dat heb jij! grtz

Gepost door: Steve | 05-04-09

succes Doetagoe en geniet ervan Mario!!!!

Gepost door: InVormTinneke | 05-04-09

Héél veel succes gewenst voor de Marathon, en laat iets weten hoe je hebt gesteld!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 05-04-09

De commentaren zijn gesloten.