06-04-09

Het verslag na een nachtje werken .

Zijn de mindere gedachten al wat bijgeschaafd ?

We zullen in elk geval bij het begin beginnen nu . Zaterdag morgen om 6 u al gedaan met werken . De plannen waren om tegen 7.30 u te vertrekken naar mijn ouders om de kinderen af te zetten . Want die hadden samen ook grootse plannen . Grootouders en kleinkinderen ......., Schone tijd voor beiden . Maar éérst heb ik toch nog 1 uurtje gaan slapen .

Daarna de gps ingesteld richting Rotterdam . 150 km gaf dat ding aan . En ik die dacht dat we er met een 80 km vanaf waren . Maar met ne goeie zware voet ( geen flikken die lezen nu ? ) dacht ik er toch op ne redelijke tijd te zijn . Nougabollen he ! 2 x file .....maar waarom stuurt dat ding ons langs Antwerpen ? Na een rit van 2 u , waren we aan het Tulp In Hotel geariveerd . De kamer was al dadelijk beschikbaar , en we konden de stad in trekken . Wat winkelen , terrasjes doen , poffertjes eten en s'avonds met Steffan en zijn vrouwke Bianca afgesproken om iets te gaan eten . Nu denkt ge , een grote stad , keus genoeg . Vergeet het he . Zoeken naar een restaurantje hebben wij gedaan . En langs mooie plaatsen gelopen , waar een zaak zeker zou draaien  , maar niks dat iets was om gezellig te kunnen tafelen . Toen we het vraagden aan voorbij gangers waren we niet zo ver verwijdert van een 10 tal restaurants . Dus het eerste dat we zagen beviel ons en daar binnen . Nu , ik heb nog heel veel lovende woorden in petto over de Nederlanders , maar dat ze de nam van gierigaards niet gestolen hebben , mochten we daar ondervinden . Vis op een bedje van Pasta met spinazie . Klinkt zeer lekker , maar we moesten alleen zoeken naar de pasta . Als een voorgerecht zou dit net voldoende geweest zijn , maar als hoofdschotrel van 16 € verwacht je wel iets meer . Maar het was wel lekker !! We hadden een heel gezellige avond die we afsloten in de bar van het hotel .

Na het ontbijt s'morgens samen met steffan  , vertrokken we richting het politie bureau . Daar stonden Edith en Tiny , Petra ,Rinus ,  Katrien  , Koen , Betty en Frank .......en nog vele andere bloggers waar ik de namen niet allemaal van ken . Allemaal zagen we het zitten . Alles zit mee zeiden we nog . Dit gaat een schitterende dag worden . Onze drank konden we afgeven aan Petra en Chris Rogge , en die bezorgden het op de afgesproken plaatsen . Zeer hartelijk bedankt voor deze extra inspanning . Ook zeer veel dank aan onze Nederlanders met als koploper denk ik  Ronald en Mauris , die daar de hele wedstrijd op km 30 gestaan hebben om ons 2 x aan te moedigen en te bevooraden . Deze inspanning vergeet ik nooit meer !! Bedankt .Na het nemen van de groeps foto , vertrokken we allen naar ons startvak . Nog een beetje zenuwlopen , Plassen waar we konden :-)  , Luisteren naar Lee Towers , wat ook echt bij luisteren bleef . Een 2 jaar geleden herinerde ik mij dat we met z'n alle luidkeels mee brulden , maar nu ......niks of niemand zo rond mij . En dan BOOM  het kannon schot .

De marathon is bezig !

Het vertrek is altijd drummen daar . Maar dat heeft ook zo zijn voordelen . Je kan nooit te snel starten !! :-) Ik probeerde zo min mogelijk te slingeren , maar echt helemaal dat verhinderen kan je dat toch niet . Het plan was om tot km 30 te lopen aan het tempo dat ik zou eindigen op 3.08 u , en dan met nog goede benen en een minuutje  af te pitsen . De éérste 5 km waren toch wat traag uitgevallen , 23 min. Dat is het tempo van 3.15 u , maar de laatste 2 km ervan was ik al op tempo dat ik voorzien had . 4.22 - 4.25 min/km , Dus ik zou stillekes aan dat wel goed maken . Op 10 km , had ik al 1 min goed gemaakt . Op km 15 bedroeg  het al 1.50 min  dat ik goed gemaakt had . Halverwegen , dus op km 21 had ik een tijd van 1.34.41 u . Dus alles volgens planning , ik hoefde gewoon dit tempo te blijven volgen en dan zou ik op 30 km juist perfect zitten . Tussen 25 en 30 km zat die verdomde brug , waar ik wijzelijk een beetje vertraagd ben , en dit koste me 40 sec. Maar de benen zaten nog altijd supper ende hartslag bleef netjes op 159 - 162 wetende dat mijn max. marathonhartslag 164 bedraagd . Versnellen zat er zeker in ! Je ziet jezelf al binnne lopen op 3.07 u zelfs nog sneller ook . Maar op km 32 begint er iets lichtjes te prikkelen in mijn rechter been . Niks ergs , geen hinder , dus verder lopen . Maar km 34 vergeet ik op deze marathon nooit meer . Ne pijnscheut .......precies dat ze aan mijn spier trokken . Mijn been verstijfde helemaal .....en pijn dat dat deed . Stoppen was noodzakelijk !! Dadelijk beginnen stretchen , iets wat wel hielp . Terug lopen .......maar het vlotte niet meer zo goed . Dat been wilde echt niet verder . Toch nog 1 km volgehouden en dan weer wandelen . Steffan stak me al voorbij . Opgeven speelde zeker door mijn hoofd  . Maar ....toch niet gedaan ! Dat de moed onderaan in het verste van mijne schoen zat , hoef ik niet te vertellen he ! De tranen rolde over mijn wangen , en niet alleen van de pijn , ( nog altijd moeilijk nu ! ) ! Op 39 km wist ik dat de bloggers weer stonden . Daar zou ik zeker voorbij lopen ! Al was het maar voor hen ! Want zij stonden daar wel speciaal voor ons , en dan komt er zo'n ne flauwe afgelopen ......Nee dat niet . Ik zal dan lopen !

De snelheid was gewoon triestig voor mij . ( met alle respect voor de mensen die aan dit tempo hun wedstrijd lopen ) 6 min/km en zelfs nog ietske trager . En met ne hartslag van 145 maar meer . Ik was begot uitgerust  , bij manier van spreken . Waarom .......is de vraag die ik nu nog stel !

Op 500 m van de aankomst steeks een invalide jongen , met 1 kunstbeen mij terug voorbij . Ik had hem op km 24 voorbij gestoken toen hij wandelde . Hij kreeg toen van mij een echt aplaus , maar ook toen hij me op 41.800 m terug voorbij stak kreeg hij dat weer .Hij heeft in mijn ogen voor een stukje de marathon gewonnen  !  

Ik kwam aan op 3.20.17 u. Of ik ooit mij nog zo zal afbeulen is zeer klein . De leie marathon loop ik nog als haas . Maar dan is het voorlopig voorbij met marathon . Voor mij hoeft het even niet meer !

3.20 u Is een mooie tijd hoor . Ik weet het . Maar om die tijd te lopen hoef ik mij niet eerst zo af te matten , zowel met trainen als de marathon zelf . Deze tijd liep ik  vorig jaar ook in Keulen met een achille blessure en heel slecht weer . Maar kwam wel aan met en zeer goed gevoel , en zonder pijn . Of toch niet met zoveel pijn .

Na het lopen ben ik naar de C&A gestrompeld waar we weer samen hadden afgesproken . Maar na bijna 1 uurje na mijn aankomst was het toch tijd om door te gaan en kon ik spijtig genoeg niet meer afspreken om nog iets met Katrien en andere bloggers iets te gaan drinken . Wij hadden onze kamer tot 4 u , en ik moest dus gedoucht zijn dan . Ik begon ook te denken dat Katrien en edith zich éérst douchen waren . Langs de andere kant was het ook weer zeer ver rond gaan eer ge de omheining kon verlaten . Sorry aan allen .....maar we hadden vooraf toch een leuke babbel gehad .

Met steffan zijn we dan nog wel iets gaan eten in het hotel . Man honger dat ik had ! En wachten dat wij moesten . :-) Een frisse pint spoelde al heel veel door . Het hele weekeinde was eigenlijk geslaagd , op de marathon na . Bedankt Steffan en Bianca ......het was echt zeer leuk !!

Ons Peggy is wel geslaagd !!

Zij heeft een pr. gelopen zonder al teveel problemen . Mocht ze ook niet zo zijn opgehouden in het begin , dan zou er zeker nog 1 min af geweest zijn . Vertelde ze me . 57 min. was haar tijd . Haar blogje ligt meer stil , dus zal ik het even voor haar over nemen het hiet te posten . :-)

Binnen 2 weken dan gaat ze een poging wagen op de 14 km in Lommel dacht ik . Ik zou dan met haar meelopen . Dit ipv. de 10 mijl in antwerpen . Want dan moet ze werken ! Hier gaat ze weer voor ne pr. !

 Nu nog wat schema's maken , want er zitten al weer 2 nieuwe in mijn bus te blinken . Het vertrouwen is er toch nog , ondanks deze min prestatie !

 

12:23 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (30) |  Facebook

Commentaren

onvoorspelbaar Ja Mario een marathon is onvoorspelbaar , mijn eerste 30km liep ik nog gemiddeld 14.5km/h en toen was het ook over voor mij , de rest was puur op karakter . Ik liep ook met zo'n lage hartslag , maar sneller ging niet meer , dan kwamen de krampen op . Volgende keer beter hé !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 06-04-09

Voor mij zou dit een PR met 2 minuten betekenen! Waar kan ik hiervoor tekenen?
Alle gekheid op een stokje, ik begrijp je teleurstelling hoor. Je hebt hier maanden naar toegeleefd en dan doet een domme kwetsuur je zo de nek om. Maar ik zoutoch onthouden dat je zonder deze kwetsuur WEL die PR zou hebben gehaald! Niet opgeven dus hé! ;)

Gepost door: Gert | 06-04-09

Ja, ik begrijp je teleurstelling, dat is echt balen, als het zo lang goed gaat en dan ineens die spier !! Er komt heus nog een volgende keer .. niet opgeven het coach. Zo kennen we je niet.

Gepost door: Edith | 06-04-09

Een marathon is iets speciaals hé...maar je hebt hem toch maar mooi uitgelopen. Proficiat.

Gepost door: natalie | 06-04-09

Rotterdam Proficiat met je marathon : je hebt toch weeral ene op je palmares.
Ik begrijp wel enigszins jouw frustratie.
Ik had ook graag een PR gelopen, maar op een bepaald moment wordt dit verre van evident en gaat het niet meer op karakter alleen.
Een mens wordt er niet jonger op en je kan ook niet steeds (nog) meer blijven trainen.
Ooit komt een tijd dat we de lat wat lager mogen leggen.

Gepost door: frank spencer | 06-04-09

proficiat! Marathons blijven marathons met elk zijn eigen nukken en grillen. Je moet ze nemen zo ze komen. Ondanks dat je niet zo tevreden bent van harte proficiat!!

Gepost door: Tiny | 06-04-09

Doorspoelen en naar de volgende hé Mario. Zo'n zaken moet je achter je kunnen laten. Als we d'er volgend jaar over praten, zal je d'er helemaal anders over denken. Desondanks alles toch wel een geweldige tijd hoor.

Grtz, Steve

Gepost door: Steve | 06-04-09

Marathon uitlopen blijft voor mij natuurlijk het belangrijkste en vooral genieten maar kan goed de frustratie begrijpen als je een mindere tijd loopt dan je in gedachten had na al die zware trainingen maar zo'n kramp kon je natuurlijk niet voorzien, even bezinnen en dan komt de goesting wel terug, toch een dikke proficiat voor je doorzettingsvermogen om toch verder te doen...

Gepost door: Stofke | 06-04-09

respect! Dat je een marathon uitloopt is sowieso al een hele prestatie! En zeker dat je niet hebt opgegeven met zoveel pijn, maar gewoon bent doorgegaan! Jammer van die spierpijn, anders had je je vooropgestelde tijd zeker gehaald, maar ik denk dat je zeker trots mag zijn op wat je gedaan hebt hoor!

Gepost door: rozebril | 06-04-09

Euh... De flikken hebben dat dus toch gelezen hé....maar als je te snel rijdt om aan een marathon mee te doen is dat een geval van overmacht lol.
Karakterloopke mario....goe gedaan. Je kan nie iedere keer een pr lopen hé.
En...als ik je een beetje ken dan komt er zeker nog een volgende want opgeven staat niet in je woordenboek.

cisse

Gepost door: sofie | 06-04-09

het vertrouwen is er natuurlijk nog! zotteke :-) je kan er toch ook ni aan doen als je geblesseerd geraakt!
en nu zeg je dat je nog maar alleen een marathon gaat hazen en zelf ni meer ga mee doen maar uwe naam is toch zeker marathon manneke? binnen de kortste keren zijt ge van gedacht veranderd ;-)
merci nog voor de aanpassing in mijn schema!!!

Gepost door: Jess | 06-04-09

Ik had gisteren al eens op de site van de marathon gaan zien, en ik moet zeggen dat ik ongerust was, ik wist dat er iets niet juist was, ik vind het heel jammer voor jou, echt waar. Als je geen zin meer hebt in de leiemarathon dan snap ik dat hoor!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 06-04-09

Zeer knap doorgezet coach Nog een mooie tijd ondanks je blessure. Ik kan je frustraties begrijpen, maar je zal snel weer een nieuw doel stellen. En het moet allemaal meezitten om je PR te verbeteren op de marathon en dit keer mocht het niet zijn.

Gepost door: Benny Van Genechten | 06-04-09

ik vind het wel erg knap Mario Een man met karakter,ben je zeker en die tijd,ik vind die erg goed!!!!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 06-04-09

Kloten gevoel! Beste Mario,
Ondanks de opbeurende woorden weet ik precies wat je doormaakt. Je leeft en traint maanden naar dit speciale evenement toe. En dan is het de grote dag waarnaar je uitkijkt, en gaat het niet volgens het voorgenomen plan. Dat is behoorlijk balen...om plat te zeggen kloten!. Maar ook ik ben nu een dag verder en heb alles nog eens overzien. Tijdens een marathon komen er ook andere dingen om de hoek kijken. De vorm van de dag, het gevoel en het weer speelt ook een rol. Deze drie belangrijke dingen kunnen wij niet naar onze hand zetten. Factor geluk is ook belangrijk, we moeten ook geen blessure oplopen onderweg, anders blijft er van het voorgenomen scenario niets over. Mijn eerste gedachte was ik pletter mijn schoenen in de vuilnisbak. Maar een dag later heb ik mijn plannen toch al weer gewijzigd, en pak de trainingen de komende zondag weer gewoon op. Dus mijn advies aan u (van je leerling) laat het even rusten en dan kijk je er weer iets anders tegenaan. Ik wou toch nog even melden dat ik mijn petje af neemt voor de wijze waarop je over de streep ben gekomen. Dus hierbij toch nog een felicitatie, en ik wens je ondanks deze tegenslag veel plezier bij de komende trainingen en wedstrijden.

Gepost door: Fred | 06-04-09

Jammer Heel spijtig van dat moment, Mario! Desalniettemin (voor mijn beperkte vermogens) een geweldige tijd dus evenzeer gefeliciteerd, zo niet met de gewenste tijd, dan wel met het karakter om door te gaan. En dan nog gaan werken 's nachts...respect!

Gepost door: John | 06-04-09

Je weet .... reeds een geruime tijd dat we je met veel respect zien zowel als loper als coach , maar een marathon is en blijft een marathon en als er een iets tegenvalt op gelijk welke km mag je het vergeten en krijg je een deuk ,al heb je getraind als een atleet (en dat had je) maar je lichaam blijft jou grote strenge baas ! (kan er van meepraten) laat je oortjes zeker niet hangen ! we vinden je een KANJER (om nog wat in de sfeer te blijven) als het een oppepper mag wezen je puppillen van de Flac hebben alle 3 een pr !!
ps en voor onze Lady Peg ,dikke proficiat en knuffel !!!

Gepost door: Katrien | 06-04-09

proficiat ... voor al die trainingen die hieraan vooraf gingen. Voor de meer dan 42 km die je nu afgelegd hebt. Hoeveel kilometers zijn daar niet aan vooraf gegaan, door weer en wind ? Echt, chapeau af hoor. Want zo'n afstand loop je niet 'eventjes tussendoor'. Alle respect !

Gepost door: Kaat | 06-04-09

Helaba!!! Ik wil hier niet meer horen van een min gevoel hé ... wees trots op jezelf!!!!

Gepost door: Koen | 06-04-09

Een tegenvaller voor jou Mario. Ik zag op het 39 km punt dat het menens was. Het eerste dat door mijn hoofd schoot was: "Oh nee, 't is ni waar!" Maar je ging door, dus er was nog hoop. Maanden voorbereiden, maar als er dan op de beslissende dag dan ook maar iets tegenzit kan je het PR vergeten. Uiteraard blijft het een droomtijd. Ik hoop dat je toch je weekend niet hebt laten vervallen door deze 'kleine' tegenvaller.

Gepost door: Homer | 06-04-09

Toch goed door gezet Mario en het was zwaar op de marathon.
Veel wandelaars onderweg gezien en het was behoorlijk warm.
Ook onze Mo heeft het zelden zo zwaar gehad en dat maakt een marathon juist zo speciaal, je weet het maar nooit.
Fijn je even gezien te hebben en nu weer herstellen.
En natuurlijk vrouwlief gefeliciteerd met haar mooie PR!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-04-09

Gelukkig hebben we de foto's nog ? ? Nee , het was geen grote lach in die laatste kilometer maar ... Een Marathon lopen vergt nu eenmaal veel, heel veel. Daarbij is het belangrijkste dat alles op dat ene moment op z'n plaats moet vallen. In U geval is dat net niet gelukt maar ... indien een Marathon easy zou zijn was het niet zo speciaal !!

Gepost door: Bjorn Paree | 06-04-09

spijtig Ik vind het heel jammer voor u dat de marathon zo moet eindigen.Je moet de hoop zeker nog niet opgeven.Ik heb bijna vier jaar moeten wachten en het deed me veel deugd.Het was voor mij ook gezellig samen met u te kunnen trainen. Mijn vrouw en ik vonden het beide een leuk weekend met jullie. Zeker voor herhaling vatbaar!!!!

Gepost door: stefkerun1 | 06-04-09

hey moateke!
Kop op he! Je hebt er verdorie weer eentje gelopen en daar mag je trots op zijn. Ik ben trots op jou! en je had een leuk weekend :-)

maar begrijp je wel hoor.

Gepost door: INvormTinneke | 07-04-09

Mario, gelukkig eigenlijk dat we niet steeds 100% weten wat er allemaal kan en komt he ! Uiteraard spijtig voor uwe pr, door die stomme blessure. Maar je weet dat je zonder die verdomde blessure, naar alle waarschijnlijkheid, WEL uwe pr gelopen had he . Kop op jong !!!! En bovendien ongelofelijk veel recpect voor jou hoor !!! De volgende zal het u wel lukken ! Daar ben ik zeker van !

Gepost door: Dirk De Groof | 07-04-09

Proficiat voor je doorzettingsvermogen! Een hoop respect en bewondering krijg je van ons Mario, ondanks de (voor jou dan) wat mindere tijd. Beetje bekomen van een mindere dag en de volgende keer ga je er weer voor. Tot vlug ! En als het nog es past wil ik graag weer met enkele fleskes langs de kant gaan staan ! :-)

Gepost door: Chris | 07-04-09

proficiat al ben je teleurgestelt, je hebt het toch terug 1 gelopen en dat vind ik toch een hele mooie prestatie

Gepost door: anja | 08-04-09

Op een ander niveau maak ik hetzelfde mee, mijn hart kan veel meer aan maar mijn benen willen niet meer. Ik had je nochtans gevraagd om te genieten van de wedstrijd, denk je niet dat dit het allerbelangrijkste is? Wie praat nu nog over een tijd van 3:00 of meer? Alleen het podium telt voor het grote publiek, wij moeten vooral genieten van wat we meemaken en van het feit dat we in staat zijn om een marathon te lopen. Ik vind dat dat respect verdient. Wees trots op jezelf, ik wed dat je gezin trots is op jou.

Gepost door: Christophe De Potter | 08-04-09

Karakter getoond Mario, leuk je vooraf even de hand te hebben geschud. Het heeft deze zondag voor jou niet zo mogen zijn. Boeiend om te lezen dat ook jij vond dat je door moest gaan, al was het alleen maar voor het bloggerssteunpunt. Dat zat ook in mijne kop. Waarmee gezegd dat wij webloggers elkaar toch op bijzondere wijze kunnen aansporen en motiveren.

Gepost door: Pim | 08-04-09

Karakter Prima gedaan Mario, je bent op karakter doorgegaan en dat verdient extra respect! Gefeliciteerd met weer een uitgelopen marathon. Ik vind het geweldig van je.
Voor Peggy ook een felicitatie....een PR op de 10, super!

Gepost door: Petra | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.