09-05-09

wedstrijdverslag galbergen . En mijn planning !!

Gisteren was het weer een wedstrijd in mijn achtertuin . T'is te zeggen , hier in de Galbergen kom ik, toch redelijk wat kilometers trainen .  En als je het woord bergen hoord , dan weet je al dat dit niet vlak zal is . Hier kom ik bijna altijd in de zomer maanden voor de fartlec trainingen . En dus nu organiseren ze hier een wedstrijd . Ik heb bewust voor de korte afstand gekozen . Na een marathon training moet je het roer helemaal omgooien . Dus volledig anders trainen . De mensen die een schema hebben van mij , en die mijn raad volledig opvolgen zullen dat al wel ondervonden hebben . We moeten weer snel worden , en dat doe je niet met veel km trainen , maar met gericht kort en snel te trainen  . Dus veel interval en korte wedstrijdjes . Ik koos daarom voor de 4 km  en ook omdat ik daarop vorig jaar tweede eindigde . Dit jaar willen we natuurlijk even goed of beter presteren . Patrick , iemand van de club die in dezelfde groep loopt al ik ,  ging ook doorlopen . Vanaf dat we starten zat hij op mijn hielen ,. De éérste km klokte ik af op 3.38 min . Snel maar ik wist dat er nog  tragere stukken zouden gaan tussen zitten door het parcour zelf .  Achter ons liep de beste en tweede beste van onze club . Zij hadden de 12 km op hun programma staan . Ik denk dat ze aan het loslopen waren . Die gasten tetterden de hele afstand , en liepen dus even hard als wij  . Dat is nu het verschil van tallent se  . We gingen de laatste km in , en nog altijd patrick achter mij . De laatste 150 m weer berg op  . Ik naderde nog 2 lopers maar die moesten nog een ronde lopen . Maar door de slechte staat van dat pad moesten ook zij een beetje heen en weer springen op somige plaatsen , en sprongen zo voor mij voeten , terwijl ik en Patrick juist aan het aanzetten waren om te sprinten . De patrick langs rechts voorbij en ik  ingesloten zodat ik even gas moest terug nemen om ook langs recht voorbij te kunnen steken . En dan in vijfde  possitie beginnen sprinten  . Maar hij moest er nog aan op een 10 m voor de meet ! Bijde zo leeg als iets . Maar zeer tevrede met onze prestatie . De tijd was 15.25 min , dus toch een gemiddelde van 3.50 min/km op deze omloop . Dan vlug douchen en dadelijk naar huis. Ik moest nog gaan werken !

Mijn planning voor de volgende weken !!

Morgen ga ik in Vise een halve marathon lopen ! Ik heb hier niks speciaal voor getraint dus verwacht er ook niks van ! Ik ga daar proberen mee te lopen met Rudy Vennekes die daar gaat lopen tegen 4.15 min/km . Hem gaat dat lukken .

* dan op 15 mei , de Engstraat jogging in Meerhout 4 km doorvlammen

* op 1 juni foorjogging in Dessel 5 km doorvlammen

* of 1 juni kortrijk loopt 11 km

* op 13 juni in Minderhout de 5 km met ons peggy vermoed ik !!

*  op 19 juni in Brecht de 6 km doorvlammen

* op 27 juni dwars door Geel 10 km doorvlammen

Daarna is het verlof !! En zal ik voor een 2 weken in Spanje vertouven . Daar al ik zeker 1 week rusten en de week na Geel , en dus nog voor mijn verlof zal ik ook rusten ! De tweede week van mijn vakantie begin ik met terug lange duurlopen ! Want op 14 - 15 augustus zal ik deelnemen aan de dodentocht !!

Dan 1 week rust en dan hervatten we de trainingen met de voorbereidingen naar de Leie marathon op 20 september .

* op 11 oktober ga ik ons Peggy hazen in Eindhoven voor  de Halve marathon !

* dan ook nog op 25 oktober dacht ik de Marathon van Amsterdam .

Zo zal ong. mijn planing zijn voor de volgende maanden als de blessure's ons toch sparen .

07:37 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

De marathon van Amsterdam is op 18 oktober. Ik zal er in ieder geval zijn. Gisteren een hotelletje geboekt en die Amsterdammers zijn verdorie dure vogels.
Groetjes en veel succes met je geplande wedstrijden.

Gepost door: Christophe De Potter | 09-05-09

blijven zoeken! kijk ne keer op internet; volgens mij vind je nog wel een wedstrijd in Spanje ;-)

Gepost door: geert | 09-05-09

Eindhoven?? Mijn oren beginnen te flapperen als ik "Eindhoven" lees. Ik ga daar dit jaar zeker wraak nemen voor mijn slaapprestatie van vorig jaar. Welk doel heeft Peggy voor ogen? Binnen de 2 uur eindigen, zoals mijn grote droom? Hoor je mij al afkomen.... ;-)

Gepost door: Sandy | 09-05-09

Als ik op tijd kan vertrekken morgen zie ik je misschien nog voor je wedstrijd. Maar het zal kantje boordje zijn. Ik probeer ook Dwars door Geel mee te doen. En een najaarsmarathon, dat weet ik nog niet dewelke.
Knap gelopen trouwens op je 4km wedstrijd!

Gepost door: Gert | 09-05-09

Mooie planningen en de vakantie vooruitzichten zijn ook best fijn.
Groety Rinus.

Gepost door: rinus | 10-05-09

Proficiat! Knappe prestatie!!

Gepost door: Wendy | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.