10-05-09

De halve marathon van visé!

Deze morgen redelijk op tijd vertrokken naar visé en dus weer een prima plaats aan de sporthal om te parkeren . Een beetje later was ook Rudy en zijn vrouwke Maddy er . Maddy was ingeschakeld als fotografe in opleiding :-)

Dadelijk het busje genomen naar het centrum en ons ingeschreven . Ruddy was al vrij zenuwachtig , maar had dan ook redelijk wat trainingen achter de rug , en was gefocust op 1.30 u te lopen . Iets wat hem zeker lukt . Ik had bijna geen voorbereiding en na de marathopn bina geen duurloop meer gedaan die een beetje van tel was . Dus met rudy meelopen en hopelijk bijhouden .....zou mij al tevrede stellen .

De start is altijd in dalende lijn om daarna weer  fel te stijgen . Dus de éérste km zeker niet te zot gedaan en 4.40 min/km was de tiojd daarop . De volgende kilometers werden gepoogt om tegen 4.15 min te lopen , wat nodig is om zijn doel te halen . Het lukte wel , maar de hartslag waar rudy fel op gefocust was , spoorde hem aan om trager te lopen . Het was op dat moment voor hem een echte mentale strijd . Zijn tijd proberen te  halen en in het rood lopen , of luisteren naar wat dat ding aangeeft . Hij koos op km 8 voor het laatste . We hadden toen de meeste km tegen 4.20 en zelfs 4.25 gelopen . Hij spoorde mij aan om verder te lopen . Ik kreeg hem niet gemotiveert om dat ding te laten zakken en zonder hartslagmeter te lopen . Dus ik vertrok en liep km 9 in 4.03 min . Toch ook maar een beetje op de rem gaan staan , maar het waren een aantal lopers die me kort ervoor ons nog voorbijstaken die in mijn vizier lagen . Km 10 liep ik nog in 4.10 min . De persoonlijke drank die ik had afgeven voor op dit punt bleek er niet te zijn , want persoonlijke drank kan alleeen maar op de marathon . Ik dacht toen al dadelijk ....chit chit ....En dan maar stoppen aan elke drankpost , want de warmte was er ook al weer . Bij elke drank post verloor ik toch 20 sec. maar het was nodig !

Het gevoel was goed , en niemand heeft mij nog voorbij gelopen nadat ik rudy achter liet ( heb er wel een beetje spijt van dat ik niet ben bij gebleven ) . Alleen op de drankpost heeft 1 dame mij voorbij gelopen op km 39 dacht ik ( de laatste drank post ) en die heb ik niet meer kunnen inhalen . Die kon een stukske lopen seg. Al scheelde het maar 5 sec. bij aankomst . Deze keer had het nog 200 m verder mogen zijn. Dan had ik ze wel gepakt ( niet verkeerd opvatten he !! :-) ))  Mijn tijd was 1.30.21 u . Dus doel behaald . Maar zolas ik al ééns vermeld heb op de blog . Ik ga dit jaar toch ééns voor een halve marathon trainen . Ik wil weten wat dit beestje kan !! Rudy kwam binnen op 1.38 u wat toch nog schitterens is , ondanks de moelijke periode die zij door maken !!

Het parcour was zeer zwaar . Het is simpel gezegt de eerste 6 km van de marathon die zwaar zijn door vele heuveltjes en vals plat , en dan draait ge op 10 km en krijgt ge weer een zwaar stuk , het laatste van de marathon . Dus toch zeker een 10 km dat je niks hebt dan heuvelachtig , verdeeld over de 21 km .

Maar het is een zeer mooi parcour , goede organisatie , .......Ik kom hier zeker nog lopen !!

18:37 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

De uitslagen van de halve hingen omhoog en ik had al gespiekt. ;) Knap gelopen Mario. Proficiat!
Ik heb het nu wel een beetje gehad met Visé. Twee jaar na elkaar los tegen de figuurlijke muur gelopen.

Gepost door: Gert | 10-05-09

Hé Mario je zegt per drinkpost 20" verlies maar uiteindelijk daardoor misschien wel 5' winst!

Gepost door: Tiny | 10-05-09

Proficiat, mooie tijd op je halve marathon.
Vise staat ook nog op mijn lijstje.
Ik heb aan jullie gedacht .. weeral warm in Vise .. vorig jaar was dat ook het geval denk ik.

Gepost door: Edith | 10-05-09

benieuwd Ik ben ook benieuwd wat je getraind op een halve marathon zou kunnen halen .

Gepost door: roadrunnerke | 10-05-09

Knap gedaan hoor Mario op een moeilijke omloop...wat als je er eens echt voor zou trainen?

Gepost door: natalie | 10-05-09

knap gedaan Mario!

Gepost door: Ruthje | 10-05-09

Wauw!! Prachtige tijden gelopen dit weekend, proficiat!! Persoonlijk is de halve marathon mijn favoriete afstand op dit moment, maar dat kan na september natuurlijk veranderen hé ;-).

Gepost door: Wendy | 10-05-09

Tussendoor een halve marathon lopen, ge moet het maar kunnen ! Schoon zeg ! En dan nog een mooi resultaat ook !

Gepost door: kaat | 10-05-09

Proficiat Mario. Een knappe tijd gelopen.

Gepost door: Yves | 11-05-09

Mooie wedstrijd gelopen Mario en dat zonder veel training.knap gedaan.

Gepost door: anita | 11-05-09

Top gedaan Mario en een mooie tijd.
En Visé is niet gemakkelijk.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.