01-06-09

De foorjogging !!

De foorjogging was meer dan een geslaagde organisatie ! Dit was voor mij één van de best georganiseerde joggings waar ik dit jaar aan deelneemde . Het was de éérste maal dat deze jogging georganseerd werd en dus de opkomst was dus wel een beetje beperkt , maar toch kwamen ze al een een goei 350 lopers . Er was een keuze uit 1 km voor de jongeren en een 5 of 10 km jogging voor al de liefhebbers van de loopsport . Er was ook kermis in het dorp waar we dan elke ronde van 2.5 km passeerden . De terrassen zaten allemaal afgeladen vol en supporters waren er ook meer dan op de andere gewone joggings . Het weer zat echt mee voor de toeschouwers . De lopers , waaronder ik zelf hadden liever wel een paar graden minder warm gehad .

Vooraf kwam ik ook nog de'n Dieter tegen . De zoon van mijne baas . Hij is ook altijd een zeer sportief type geweest en heeft zich sind een jaar ook op de loopsport gestort . Hem een beetje uitdagen is niet echt moeilijk omwillen van zijn jonge leeftijd ( 20 jaar ) en de drift die er dan in zo'n gasten omgaat . Ha , de'n Dieter se ! Godde gai vlammen vandoug ? Mmmmm....ik denk van wel ! Go me mai mee !? Zoene gast gelijk gai moet een van 38 toch kunnen kloppe he ! :-) Samen gingen we dan naar de start en veroverden de voorste plaatsen ! +++
De start ging snel . Dadelijk zat het tempo er stevig in ! De éérste km klokte ik af op 3.41 min/km . En wie liep er naast mij ? Jeb , de'n Dieter :-) Ik had hem daar echt niet verwacht . I dacht ne moment , de tijd is gekomen dat dat jonge veulen de teugels over neemt . Maar eer we nog een 500 m verder waren , was hij plots verdwenen . We hingen in een mooi groepke van 4 man van de club . Het ging echt wel redelijk goed , maar na 2 km , die we toen tegen 3.46 min liepen begon ik toch wat last te krijgen van dorst , warmte ......de warmte kwam echt uit de asfalt omhoog . Zweten dat ik deed ! Ik moest afhaken !! Dit was te snel voor mij vandaag ! Bij de drankpost stopte ik even een 10 sec. en kieperde daar 2 halve bekers achterover . En daar zag ik Peter Convens afkomen . Peter is die gast van in mijn groepke die een paar weken geleden in Meerhout 30 m voor mij eindigde . Nu hing hij een 30 m achter mij . Het volgende doel was vast gesteld . Die komt er niet over vandaag ! Het tempo was al een beetje gezakt , maar bleef toch altijd onder de 4 min. Ik weet het wel ....5 km is niet ver . Maar de laatste 500 m was ik toch aan het sterven . Ik wist dat de Peter er alles zou aan doen om voor mij te eindigen , net zoals ik dat probeerde in Meerhout . Dus verzwakken mocht ik niet teveel doen . Het is me dus gelukt ! Hij moet achter mij blijven en ik eindigde in 19.28 min. een tempo van 3.55 min/km en peter een 5 sec later ! Dat was dus het possitieve , maar het negatieve was , dat ik 30 sec heb moeten toegeven op het groepke waar ik éérst in hing !! Hier moet aan gewerkt worden ! Is er zo niks om die gasten trager te laten lopen ?:-)

  ++++Met deze gasten moest ik dus afrekenen . Ondezraan al zittend de Dieter , daarnaast Peter , rechtstaande de michel die me dus voor was !!

Ik had ook zeer trouwe supporters bij . Mijn schatje en 2 lieve dochters , maar het was ons Femke die toch mijn bezweete lichaam trotseede om me te feliciteren . -+-+-
Bij haar teld de plaats die ik veroverde .En dat was toch redelijk voorraan op 15 .

Na het lopen was het dadelijk mogelijk om je prijs te gaan afhalen door vooraf getrokken nummers . Dus voor hen die vlug naar huis wilden kon dit . Ik zelf had een bon om te gaan eten twv. 20 € Nadien nog een ferm pintje ( heu , tongerlo en palmke ) gedronken en met al ne lodder aan mijn tong naar huis . Zo rap kan dat bij mij gaan ! Had ik er nog ééntje gedronken dan .....:-) Onbeslist

De 20 km van Brussel !!

De verslagjes zullen nu al wel door de meeste trouwe lezers van onze blogjes al wel gelezen zijn . De prestatie's die er gisteren geleverd zijn ....dan verbleekt het mijne van vandaag helemaal . Er waren weer een aantal mensen die er naartoe getraind hadden door het volgen van een schema van mij . Tot nu toe heb ik alleen maar possitieve reactie's gekregen . Ofwel een pr. op die afstand , of toch een parcour record . Wat iemand die ergens al een zeer scherpe tijd heeft staan op de 20 of 21 km , zal het als onmogelijk beschouwen om die aan te vallen op een parcour als Brussel . Ik wens jullie langd deze weg een dikke profficiat toe . Bedankt voor jullie vertrouwen en inzet !!

19:40 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Goed gelopen hoor Mario en met dat warme weer is het zeker niet gemakkelijker.

Gepost door: anita | 01-06-09

heet Je hebt het nog goed gedaan met deze hitte.Ik had toch ook liever gelopen maar de kinderen mogen toch ook iets hebben.

Gepost door: stefkerun1 | 01-06-09

Pootje lap Mario! Helpt altijd. :)

Gepost door: Gert | 01-06-09

Knap gedaan coach !! Wat een tempo en de warmte was voor niemand gemakkelijk.

Gepost door: Edith | 01-06-09

Toch maar weer een mooie tijd gelopen Mario...er zijn inderdaad mooie prestaties geleverd in Brussel

Gepost door: natalie | 01-06-09

Proficiat !! zowel voor je prestatie van vandaag als voor uw inzet als coach ! wij waarderen u schema's ! ge mag gerust zijn :-)

Gepost door: Katrien | 01-06-09

Proficiat!!! Jammer dat ik niet kon komen, we zijn hier allemaal een beke misselijk.
Grt

Gepost door: Wendy | 02-06-09

Goed gedaan met die warmte ! Proficiat ! En net zoals de anderen die je schema's gebruiken: wij weten die ook enorm te appreciëren zenne. Zonder die schema's haalden we nooit van die mooie pr's :-)

Gepost door: Chris | 02-06-09

U nie laten klppen door die snotters hé ;-)
Knap gelopen alweer !!
gr

Gepost door: jetty | 02-06-09

Proficiat coach. En warm was het inderdaad.

Gepost door: Yves | 04-06-09

De commentaren zijn gesloten.