11-06-09

Mijn pr. in Hoogstraten !

Voor de mensen die nog nooit de jogging van Hoogstraten gelopen hebben , zou ik zeggen noteer die nu alvast voor volgend jaar !

Voor mij koste het dit jaar redelijk wat moeite om er te kunnen aanwezig te zijn , maar het was mede dank zij ons Peggy dat we er dat voor over hadden . Zij moest werken tot 17.00 u , maar op z'n dagen loopt dat altijd wel een beetje uit , met gevolg dat het maar nipt zou zijn dat we daar waren . Ik had wel een hele speciale service . Edith en Frank hadden mij al ingeschreven , dus die zorg had ik al niet meer . Bedankt he !! Maar je zal nu wel denken alles netjes geregeld , .......het, is inorde ! Noppes he !

Om 17.30 u waren we aan het bollen naar Hoogstraten waar dan op 18.30 u de start werd gegeven . Moest niet veel mis gaan he ! We waren nog maar een goei 2 km aan het rijden stond ik al stil . ne vrachtwagen kon niet goed draaien op een rond punt  . Dan begint het al bij mij . Maar ik ga nu niet ieder incident onderweg opsommen , maar ik, heb alles onderweg wel gehad . Om 18.23 u kwam de kersk in zicht van Hoogstraten . Vlug al naar ediht gebeld dat we er bijna waren , maar zij gingen al naar de start . De gps wees netjes de straat aan van de ouders van edith , maar stod daar toch wel ne zeer simpatieke gast met veel overgave te zwaaien met de lichtgevende salami dat we terug moesten draaien . Mannekes dat ging snel zalle . De eerst volgede zijstraat in en recht op de ker toe gereden die natuurlijk dood liep op de plaatselijk kermis die elk jaar aanwezig is . Ik vliegensvlug uitgestapt ( peggy moest de aoto maar ergens parkeren ) een plaske gedaan , en terwijl ik daar met volle overgave mee bezig was , hoorde is die gast zeggen , we gaan dadelijk starten . Nog 15 sec.......Hela ik ze'n nog niet leeg gelopen :-) En dat bleef maar komen . Ik was nog een 15 m van de drang hekken verwijdert en toen zag ik ze voorbij snorren . De start is gegeven ! Tussen het volk gekropen en dan dadelijk maar meegelopen . Ik heb zo wel een 50 m gepikt , maar hing dadelijk tussen de minder snelle lopers .

Maar de adrinaline stroomde , ik was opgedraaid , nog ietwat collairig .....het lopen ging zeer vlotjes . Mijn klok is dus wel enkele sec. te laat in gang gezet . een paar van oze club passeerde ik en uiteindelijk ook edith . Even een paar woordjes gewisseld , maar ze maande me aan om verder te lopen wat ik ook deed . Ik bleef maar mensen voorbij steken tot ong km 3 , toen had ik zo een beetje een plaats bereikt dat overeenstemde met mijn tempo . Hoe snel ik liep had ik niet echt bessef van omdat garmin in de auto vegeten was . Maar ipv. op 3 km zat ik al op 3.5 km volgens de aanduiding . Nog maar 1.5 km = kleine 6 min. En ik was 12.30 min al aan het lopen . Amai dacht ik , als dit just staat dat bordje , dan loop ik vandaag wel zeer goed . Er was juist 1 loper mij voorbij gestoken en hing een 10 tal meter voor me . Nog ééns even op mijne laatste adem gaan staan en er naartoe gelopen . Ne goeie grote , mooi tempo , wind van voor .....ik blijf hier achter se ! Zag ik daar nog een loper met het T-shirt miep miep zoef , dat zijn de mannen die samen met sandy trainen . Ik dacht toen echt miep miep zoef en ik ben weg :-) . nog 1km te lopen , en daar stond de drankpost . Drinken ......het zou deugd doen , maar mijne tijd .....ik moet doorgaan ....het is lichtjes bergop , sterk vals plat . Hier heb ik last van ! De laatste 150 m ik pers er echt alles uit . Mijn eindtijd op mijn polar 18.05 min. maar de registratie klok ginder gaf 18.17 min. Dat waren die paar sec die ik verloor bij de hectiche start .

Ik ben hier dus zeer tevrede mee , maar doordat het parcour lichtjes gewijzigd wat tov. vorig jaar vermoed ik dat de afstand niet juist was ! Ik weet het niet natuurlijk , maar dit is wel echt over mijn top gegaan ! Dit verbeter ik nooit meer ! Denk ik :-)

Nog even gewacht en daar kwam dus Edith aan . Ik dacht dat die ook maar 5 km zou lopen , maar die liep nog stevig verder ! Snel naar ons peggy gebeld om te zeggen dat ik nog even een toeke met haar ging meelopen . Ja ja da's goed . Ik ben toch nog maar juist in het centrum . Die had bijna 15 min erover gedaan om de auto kwijt te geraken en dan nog een kleine km ervan daan . Die was niet echt happy ! :-)

dan begon het inhalen van edith . Met welk schema loopt die dacht ik ? Het heeft 1 km geduurd éér ik ze te pakken had . Weer maande ze me aan om verder te lopen . Die heeft iets tegen mij :-) ! Ik ga u niet afjagen hoor ! Aaaa dan is't goed ! Gewoon ernaast blijven hangen tot we jan in zicht kregen .Jan is iemand van mijn club vertelde ik haar en dadelij merkje de versnelling bij haar . Ikke lichtjes hopen dat de jan eraan moest ( sorry jantje ) En ze had hem  Maar door de drankpost waar ze even halt hield ( zeer verstandig ) liep Jan een 10 m weer vooruit . Ik zij nog tegen edith , Jan kan niet sprinten ( puur verzonnen ) , pak hem in de sprint . En de laatste 150 m ....de spanning stijgt ! Ze draaide alles volle bak open ....maar de Jan...die kon wel sprinten ! Ze liepen dus samen over de meet . Edith behaald weer een pr. Maar haar tijd .....dat laat ik aan haar over !

Het voorstel van Edith om te douchen bij haar ouders klonk echt aanlokkelijk , maar door het zoeken naar ons peggy die mijne tas al dadelijk had meegebracht , zag ikhet meer zittne om me gewoon dadleijk wat af te drogen daar bij de inschrijvingen , andere kleren aan en weg , opp zoek naar iets om te eten . Niemand had nog niet gegeten . Daardat alles vol zat belande we gewoon aan het frietkot ! :-) Ik vond dat erg :-)

Een weinig later na eens over de braderij gewandeld te hebben vertrokken we richting huis . En dat verliep nu wel vlotjes !! Eind goed , al goed .

naamloos

14:23 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Ik zou daar ook zot van worden, ben meestal al een uur op voorhand aanwezig op een wedstrijd, goe gelopen hoor, prachtige tijd!!

Gepost door: Wendy | 11-06-09

Niet mijn ding zo op de nipper. Ik ben meer van Wendy haar stijl ruim op tijd. Maar ja dat heb je niet altijd zelf in de hand.

Gepost door: Tiny | 11-06-09

grappig ! Ik heb dit in Mol ook meegemaakt, weet je nog ? En nooit meer zo snel gelopen als toen ! ;-)

Gepost door: kaat | 11-06-09

Knap gedaan Mario!

Gepost door: Homer | 11-06-09

je mag inderdaad tevreden zijn hé Mario. Goe gedaan hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 11-06-09

Ons mannen volgen logopedie in Hoogstraten, dus ik had 's namiddags al ondervonden wat een hannekesnest die omleiding was...pfff. Ik kan me voorstellen hoe gestresseerd en opgedraaid je daar aankomt. Maar blijkbaar heeft de adrenaline je goed gedaan, want je hebt (alweer) heel sterk gelopen. Chique!

Gepost door: Sandy | 11-06-09

Overdosis adrenaline ... in je bloedsomloop doet toch wonderen . Ik zal dat trukje ook eens proberen ...maar ik hoop een mooi plaatsje te vinden om te wildplassen ;-)

Gepost door: Kristien en ivan | 12-06-09

top Top gedaan Mario, proficiat

Gepost door: RunningRonald | 12-06-09

Wees gerust, zo een tijd verbeter ik ook niet meer. Ik geraak daar zelfs niet; :)))

Gepost door: Gert | 13-06-09

De commentaren zijn gesloten.