14-06-09

jogging minderhout !

Voor mij was dit de éérste maal dat ik hier zou deelnemen . Van Edit en Frank wist ik al wel dat dit zeer goed georganiseerd was , dus mijn deelname aan deze jogging kon niet uitblijven .

We waren deze keer zeer goed op tijd in tegenstelling met hoogstraten . Maar de drukte was er precies niet minder om . Vorig jaar 900 deelnemers en dat zouden ze dit jaar verbeteren . Je ziet en voeld dat dadelijk als je zo op een jogging komt dat de organisatie goed of minder goed is . Het leefd hier .....Het geluid van de microwagen , dadelijk in het zicht een mooi podium , de geur van frieten - hotdog .....hier is alles wat we nodig hebben . :-) . Edith vertelde me dat ze vorig jaar daar op het podium stond in haar leeftijd categorie , en dat ze dit nu ook weer wilde bereiken . Frank wilde ons Peggy kloppen . Enkel met dat doel had hij zich ingeschreven . En het is hem ook gelukt want ze deed niet mee ! :-) 

Na het inschrijven begaven we ons naar de start . Elke reeks starte appart . Het was een parcour van 5080m . Nu als ik er 1 opmerking zou op kunnen geven is het dat wel . Waarom in gods naam dat niet juist maken . 5 km rond ! Maar goed , ze vermelden het er dan toch bij want op de meste plaatsen zegden ze gewoon het is juiste afstand van 5 km . Er waren reeksen van 5 - 10 - 15 en 20km . om 17.00 u starten de 15 - 20 km , 5 min later de 10 km , en nog ééns 5 min later waren wij aan de beurt . Edith had al gezegd , en gij ook op het podium he . Da's natuurlijk om te lachen he ! 

 Maar toen we starten hing ik redelijk vooraan . 20 plaatst ong. De éérste km liep ik tegen 3.42 min/km en het voelde zeer goed ! Ik was ondertussen al een paar plaatsen opgeschoven en zag voor me nog redelijk wat lopers verzwakken . Een kopgroep was er wel echt weg , een man of 4 - 5 . Da's zeker en vast te snel voor mij ! Maar de rest .....mmmm...ik begon ook aan dat podium te denken . Mannen + 35 zal ook wel een reeks zijn . Ik had toch we een man of 12 - 13 voorbij gestoken en ferm achter gelaten , maar toen begonnen we nog voor km 2 de laatsten van de 10 km al in te halen . Dan ben je echt het zicht op de wedstrijd kwijt . Wie steek je nu voorbij ? Aan de nummers kon je dat wel zien , maar achteruit kijken is nu niet bepaald mijn sterkste kant . Dus gewoon blijven doorgaan . 2 smalle paadjes , een soort verbindingweg waren vrij smal wat ook weer een rem betekende . Juist voor km 3 sloeg het noodlot toe . Pijn in mijn rechter enkel . Tetjuu toch ! Maar stoppen en opgeven ..........ik heb dat nooit geleerd . Maar toch nam de snelheid af terwijl ik gevoelsmatig niet ondervond . 1 doel dus , mijn podium plaats proberen te behouden en niemand mag er nog over . Ik zag ook niet dadelijk gevaar hoor . Het tempo zakte wel naar 3.55 - 4 min. Dus iemand die goed zat had nu ruim de mogelijkheid om voorbij te steken . Het plaatje van 5 km zag ik al staan en keek nog vlug achteruit . Jeb , er was toch nog ene die de moeite deed , maar hele manneke ....de laatste 80 m mij nog kloppen .....niet met mij zalle . Dus ik zetten de sprint of toch een serieuse versnelling in en de veer was dadelijk gebroken bij hem !

Ik eindigde op de 7 plaats met een tijd van 19.32 min  !  Dus het zou nu toch moeten lukken dat er 6 voor me waren die boven de 35 waren . Onder de douch  stonden nog 2 jonge snaken die de éérste en de tweede plaats behaalden , dus ik was zeker van podium ! Maar mijn voet ......da's wel degelijk mis ! Het doet pijn , nu nog ! Het is dik rond de enkel .....ik heb het lopen voor morgen vroeg met stefke al dadelijk afgebeld . ( Sorry jong  ) Hopelijk morgen beter nieuws!

En 1 u na de start was het al zo ver dat de podium plaatsen bekent gemaakt werden . Edith had haar derde plaats van vorig jaar omgezet in de éérste plaats . Ze glunderde echt ! Maar ikke viste er ferm naast ! Het was + 40 en al wat eronder zat was gelijk . Dus ik moest het wel afgeven tegen die jonge snaken ! Een tegenvaller ?? Bijlange niet !! Maar over 3 jaar ben ik ook 40 , en dan garander ik je , dat ik op dat podium sta !! Zeker weten ! 1 veteraan was nog ruim voor me !Frank zat ook te staren naar het podium ! je zag het aan hem , dat zijn gedachten  helemaal helemaal afdwaalden ! Hij hoorde het al door de micro galmen .....frank , alias Homer behaalde ....Maar toen Edith zij we gaan eten , was Homer dadelijk weer Frank en besefte dat een tijd van 29 min na 3 weken niet lopen , zeker goed was ! 

Edith had een tafelje gereserveerd in de Pizahoek ! Het is er eindelijk ééns van gekomen dat we samen ééns gngen eten . Er was in het verleden altijd wel iets dat er tussen kwam , maar meestal wel het werk van mij of ons Peggy . We hebben zeer lekker gegeten . Frank en ik beiden een piza-pitta en de dames allen iets met pasta !

S'avonds nog buiten op ons terras gezeten en een leker kriekske gedronken aangevuld met wat kaasblokjes . Het leven is toch schoon he......als mijne voet beter is !! :-)

08:12 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

pas goed op met die enkel hé.'k Sukkel er zelf ook al 3 jaar mee en weet nu ook dat die nooit nog zal genezen, mijn fout omdat ik een verstuiking ooit eens niet verzorgd heb en onvoldoende heb laten genezen...Ligament is zodanig verrokken dat dat niet meer terug goedkomt...Dus oppassen Mario!!! En knap gelopen hoor!! ;-)

Gepost door: Ruthje | 14-06-09

Proficiat Prachtige prestatie hoor Mario...hopelijk is jou voet vlug hersteld. Rust kan al veel oplossen.

Gepost door: natalie | 14-06-09

Mooie tijd!! Misschien sta je volgend jaar wel al op het podium maar binnen 3 jaar ben jij helemaal onklopbaar!
Hopelijk niks ernstig aan de hand met de enkel zou echt wel heel jammer zijn nu je zo in vorm bent! Prettig weekend nog!!

Gepost door: Wendy | 14-06-09

grappig... dat een mens straks gaat hopen dat hij 40 is ;-)
Mooi verslagje, het plezier kan je zo lezen ! Ik hoop dat het met de enkel maar heel tijdelijk is en snel voorbij dus. Keep us posted !

Gepost door: kaat | 14-06-09

Voorzichtig met die voet he !!
Het was een leuke dag, tof dat jullie erbij waren !!

Gepost door: Edith | 14-06-09

Hola, weeral van datte! Jij rijgt de knappe tijden aan elkaar. Chique gelopen, coach.
Misschien maar goed dat de voet wat mankeert, want ik begon me al zorgen te maken over de sjot onder mijn gat die ik in Brecht ga krijgen... :-)
Nee, grapje, ik hoop dat hij vlug genezen is!

Gepost door: Sandy | 14-06-09

veel beterschap Ik hoop dat het maar van tijdelijke aard is en dat we vlug terug kunnen strijden in de wedstrijd

Gepost door: stefkerun1 | 14-06-09

Prachtig !! proficiat jong weeral enorme prrestatie ! verzorg je goed ps veel beterschap voor Sanne

Gepost door: Katrien | 14-06-09

Hela jonge snaak, blijf is in u eigen categorieke! ;)) Btw, opgeven, wadisda? :)

Gepost door: Gert | 14-06-09

Proficiat met je wedstrijd Mario,Goed gelopen.

Gepost door: anita | 15-06-09

Proficiat Proficiat met uw prestatie en den aprés is altijd en zekers zo plezant he ... Kom je vrijdag ook niet naar Ramsel ?

Gepost door: Dirk De Groof | 15-06-09

jammer van die voet. je hoefde niet solidair met mij te zijn hoor!

Gepost door: Jess | 15-06-09

De commentaren zijn gesloten.