17-06-09

Na regen komt .......?

Om te beginnen kan ik zeggen dat de grootste zorgen onder controle zijn . Maar het is natuurlijk allemaal relatief he ! Ons sanne is dus geopereerd van haar appendix . Dit was vroeger een operatie die toch een week hospitalisatie meebracht . Nu was het opgelost met een kijk operatie . Waar ze dat woord vandaan halen is me een vraag . Ik zou het omschrijven een kleine ingreep om er ééns naar te kijken . Maar njet .....het is ermee opgelost . 3 gaatjes waardoor ze de appendix verwijderen . Ze zou hier geen litteken aan overhouden , en ze mocht na 1 nachtje al naar huis . Dit is de vooruitgang se !  De pijn is er nog wel niet op verminderd tegen vroeger . Iets opheffen of snelle bewegingen laat ze voorlopig beter ! 

Ons Peggy is ook aan de betere hand , maar opgelost zal dit voorlopig nog niet zijn !! 

En dan ikke , de derde maar met de minst belangrijke kwaal of blessure . Het beterd maar belange niet snel genoeg . Maar ja , waneer doet het dat wel ? Mijn voet is nog altijd dik ! De pijn is vermindert maar dit zal ongetwijfelt komen door de ontstekingsremmers . Het spreekt voor zich dat lopen er voorlopig niet inzit . Ik heb het zelfs niet gemist  nu met deze hectische toestanden hier . Vrijdag ben ik en Peggy ingeschreven in Brecht   voor een 6 km te lopen . Ons Peggy gaat hier zeker niet zijn . Ik ga hier wel zijn maar ga niet lopen , of de kraker zou morgen een wonder moeten verichten . In Geel ben ik ook al ingeschreven , en daar hoop ik toch te kunnen lopen , maar het zal om te genieten zijn . De dodentocht die op het progamma staat gaat voor alles ! Ik ben hier ondertussen  voor ingeschreven , dus er is geen weg terug !  Het nummer 3604 is het nummer waar mijn naam achter staat ! 

En nu klinkt dit allemaal zo erg ! Amai .....het zit bij de familie Dekkers precies niet mee ! En ja , als je dan in deze situatie verkeerd , dan denk je dat je een berg problemen hebt . Dat het allemaal tegen zit ! Maar als je dan even de weg kwijt bent op de kinderafdeling en al de kamers ééns passeerd dan merk je pas dat ik ferm aan het zagen ben over ons Sanne . Ik heb geluk dat het dat maar is !  

Voor ons Peggy is het moeilijk een vergelijking te maken , maar ook dit zal zich op termijn wel helemaal oplossen  !

En ik heb een luxe probleem . Ontstaan door een hobby waar velen het geluk niet  hebben om ze te kunnen uitoefenen . 

Mensen hebben naar mijn mening de vervelende eigenschap , altijd iets te willen wat een ander meer heeft of beter kan . Wees tevrede met wat je hebt  en met wat je kan ! Om een voorbeeld te geven op sportief vlak .......Iedereen mag - moet gemotiveerd zijn en streven naar beter om zijn grens te verleggen . Maar trek voor jezelf altijd een grens . Voor mij is bv een gens op een 10 km een tijd van  39.30 - 40 min. bij een redelijk goede dag . Streef naar die tempo's , verbeter ze bij een goede dag , maar schuif de grens niet te snel op ! Zo heb ik ook mensen die een schema van mij hebben die begonne zijn aan 7 min/km en hier ferm de darmen uit hun lijf moesten lopen ! Met deze snelheid zal je altijd in staartje van de goep hangen , Maar je bent nog altijd beter bezig dan diegene die langs het parcour staan te supporteren of comentaar staan te geven . Maar nu lopen ze al wel iets sneller , bv. tegen 6 min/km , maar ook dit zijn geen supper snelle tempo's , maar hela ze zijn wel verbeterd met 1 min/km he !  Sommigen zullen ook nooit sneller lopen , maar wees dan toch content met wat je wel kan !!

Ik zou iedereen die een dipje heeft op sportief vlak eens DIT blogje lezen . Klik 1 jaar terug en lees hier en daar maar een verslagje ! Dat noem ik terug vechten ! Niet dat haar het ergste overkomen is ! Belange niet ! Gewoon ook een luxeprobleem maar zonder de kop te laten hangen !!

19:03 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Tis voor een schema ... (lol) Het is toeval dat ik hier vandaag de eerste keer terecht kom op je rijkgevulde loopblog. Als starter (senior) heb ik de loop microbe serieus te pakken en natuurlijk wil je altijd beter leren joggen. Als bij wonder heb ik de 10 weken van de start to run 'doorlopen' zonder enig letsel of stijve spieren, het was de ganse tijd genieten van het sporten.
Gisteren hebben we de test van de 5km gedaan, is echt wel spannend, met een nummer op, het nerveus geklets van de lopers (60)net voor het vertrek was echt grappig. En ik wil die jonge meiden die me gisteren voorbij snelden tegen volgend jaar bijhouden???
Kom maar eens naar m'n verslagje van de 5km test kijken op m'n sportieve blog.

Gepost door: Chris | 17-06-09

zo is het leven ... klinkt als oude wijven taal maar het is de werkelijkheid en al bij al komt alles terug op zijn pootjes ...positief en optimist blijven is een gouden raad !

Gepost door: Katrien | 17-06-09

Sterkte ! Sterkte ermee ! En groot gelijk heb je ! Ik ben één van die 7min lopers en ben ook tevreden als ik grenzen verlof, ook al eindig ik achteraan. Tot vrijdag in Brecht, en roepen voor mij hé !

Gepost door: Anne | 17-06-09

Kan ik maar 1 ding op zeggen: Groot gelijk!

Gepost door: Gert | 17-06-09

'k wou vandaag net iets gelijkaardigs op m'n blog gaan schrijven, maar je bent me voor ;-) dus...groot gelijk Mario!
en 'k ben blij dat het met Sanne weer beter gaat en dat de vooruitzichten voor Peggy ook weer beter zijn. Nog veel beterschap voor jullie drietjes!!

Gepost door: Ruthje | 17-06-09

ge zijt toch n' een wijzen ! dat was op z'n westvlaams, maar goed, de rest zal 't wel verstaan !

Gepost door: kaat | 17-06-09

Fylosoof en coach Mario Maar ge hebt groot gelijk ze. Blij zijn met wat je al kan en trachten op een positieve manier je grens te verleggen. En daarvan dan ook op een gepaste manier genieten! Daar doen we het toch allemaal voor. Niet ? Tot zaterdag in Geel !

Gepost door: Dirk De Groof | 17-06-09

Bedankt Mario voor de felicitaties en raad. Ga ik zekers opvolgen hoor!
Nog veel plezier met je sport en spoedig herstel voor iedereen. Bloggroet.

Gepost door: Chris | 18-06-09

je hebt groot gelijk! ik denk er net zo over!
genieten van wat je hebt, en je neerleggen bij hetgene waar je niks aan kan veranderen!!

fijn dat er alweer beterschap is bij je in het gezin!

hang in there!

Gepost door: Jess | 19-06-09

Tof leuk om dit stukje eens te lezen , van een andere persoon.GOOD LUK hé.

Gepost door: steven | 19-06-09

De commentaren zijn gesloten.