01-08-09

Hoe verlopen mijn éérste trainingen ?

En nu moet ik al lachen terwijl ik dit schrijf . Nee niet omdat het super met mij gesteld is . Maar meer omdat jullie nu denken , Heeft hij het niet kunnen laten om te gaan lopen ? Just he ! Dat is wat jullie nu denken he :-) Ik heb mijn home trainer van stal gehaald om toch al iets gedaan te hebben . Viel dat mee ? Tuurlijk niet ! Op zo'n ne onozele fiets , die naar mijn gedacht alleen maar goed is voor in mijne oude dag ( twijfel ik nog over ) mij wat fit te houden , als ge daar dan moet zitten op zweten in een duffe kamer terwijl ge snakt naar die loopschoenen .....Hoe kan dan zoiets meevallen ? ! Als ik het over de conditie moet hebben , gemeten op die fiets ( is zo, één zeer modern ding dat je conditie zou peilen aan de hand van je hartslag die doorgegeven wordt door censoren in de handvaten ) dan zat ik zeer slecht ! Maar de dag voor ik mijn beste marathon ooit liep ( 3.08 u ) gaf die ook zeer slecht aan . Dus dat ding kan mij zeker niet van de wijs brengen . Mijn hartslag zat hoog ! Maar hoe kan je dat nu in gods naam vergelijken met lopen ! Dat gaat gewoon niet ! Ik zit binnen , heb weinig zuurstof , en ik ben iets aan het doen wat mijn lichaam helemaal niet gewoon is . Hoe kunt ge daar nu betrouwbare info over hebben . Dat ik de ronde van frankrijk niet zal uitrijden , dat geloof ik zeker ! Maar met lopen valt dit niet te vergelijken !  Dus gene paniek ! Op 9 augustus ga ik pas weer lopen !! En nee Dirk , dit is geen test voor toch eventuele deelname aan de dodentocht !  In het beste geval ga ik daar de start meemaken !!

De volgende weblogmarathon !!

De volgende weblogmarathon is op 20 september de leie marathon . Die is gekozen door een stemming onder de bloggers . Niet iedereen zal daar deelnemen om uiteenlopende redenen . Ikke normaal gezien wel . Ben toch ingeschreven , dus dat is toch al iets ! :-) Maar ook de ( halve )marathonn van Eindhoven staat bij vele op het programma . En dus ook bij mij ! Dit is  een jaarlijkse gewoonte aan het worden . Voor mij persoonlijk , de beste marathon hier in de omgeving . Ik neem elk jaar een optie op een aantal kamers in het eden crown hotel . Ik heb al een tijdje geen reactie meer gehad van het hotel , maar verwacht toch dat dit niet zo lang meer zal duren omdat mijn optie op die kamers vervalt op 30 augustus . Ik weet dat er al redelijk wat kamers geboekt waren over een 2 maanden terug , want had nog 5 kamers bijgevraagd toen . Ik vermoed dat die nog altijd beschikbaar zijn ! Voor de nog geintereseerden zou ik zeggen , laat er geen gras over groeien , en bestel nu nog ! Het was vorig jaar echt schitterend  geweest . Mooie kamers , zeer goed ontbijt , en de mogelijkheid om voor 15.5 € een zeer goed aangepast marathon-buffet op zaterdag avond in een apparte ruimte speciaal voor ons ! Voor deze prijs kan je in eindhoven nergens gaan eten !! jawel , het frietkot !! :-) Voor een kamer te reserveren , stuur me een mailtje en dan geef ik je de nodige info ! 

Ik ga daar mijn Vrouwke en haar loopmaatje hazen op de halve marathon voor een tijd van 2.05 u ! Dat is hun wens ! Mijn gedacht is 2 u !! :-)

In Amsterdam sta ik ook aan de start , naast niemand minder dan ons  Julie .  Eindelijk zou ik zeggen ! Mij opdringen als haas ......dat zou te gek zijn . Er zijn er genoeg die het vragen . Maar ik heb al mijn Angels al gehaast met een goed resultaat behalve Julie . En geloof me , hier kijk ik naar uit . Ondanks ze nu ziek is , zit ze toch vol energie om daar echt het beste uit zichzelf te halen . Wat het streefdoel is , ga ik lekker niet zeggen ! 1 ding weet ik wel zeker ...We gaan ervan genieten en een pr lopen !! Zeker weten !  

En nu ga ik lekker op mijn terrasje zitten en rustig mijn krant lezen !  De twee laatste dagen van de vakantie !! Is dit erg ? Bijlange niet ! 4 weken is lang en toch ook weer zo voorbij . Maar ook 11 maanden werken vliegen de laatste jaren zo voorbij . De kinderen worden precies in een razend tempo ouder of volwassener . Ze hebben je minder nodig , wat je meer rust geeft of tijd voor andere dingen . Zou dit gevoel te maken hebben met de aanloop naar oude dag  ? Dat vind ik u ééns vieze praat se . Ik zou het nog liever over sex hebben dan klagen over de oude dag terwijl ik nog maar 37 ben . Je bent zo oud als je je voeld of voordoet . En ik kreeg gisteren nog te horen van ons Sanne ( was ermee naar de cinema geweest ) dat ik de kuren soms had van een tiener . Is dat nu goed bedoeld of slecht , weet ik niet  , maar ik hoor dat liever dan dat ik ne oude zak ben ! :-) Ik vind het soms erg dat ik vader moet spelen , dat ik er streng tegen moet zijn . Dat ik er mij zorgen moet over maken . Het is zo leuk , soms de klok 20 jaar terug te draaien en gewoon het varken uithangen , lachen met haar , onozel doen , ......mijn gemiste jeugd weer in te halen . Want ik stond op haar leeftijd al in de bakkerij . Elk weekeinde en elke vakantie !! Ge moet wel zot zijn zegt ze dan . Dat kwetst wel een beetje , maar ze heeft eigelijk wel gelijk ! Ik was te extreem !! En da's nooit goed !

Gisteren reden we van de cinema naar huis en stonden er elke  100 m iemand te liften . Scouten ! Zou eigenlijk aan Ruthje ééns moeten vragen of dit wel mag ? Wij kregen vroeger een paal van een meter of 4 mee die we moesten afleveren als wij ons alleen verplaatsten zonder leiding . Dit om liften te voorkomen ! Maar ik wijk af . Ik stopte bij de laatste lifter een 20 - 30 m verder en claxonneerde . Ons Sanne ....wat doede gij nu ? Neemt gij die mee ? Moet kijken he , zei ik . Ze kon juist de koffer aantikken en dan volle gas weg ......Dat was ik , in mijn jonge jaren . Ons Sanne natuurlijk lachen . Met ons Peggy erbij ......zou het zo niet gelopen zijn . Die is echt wel 37 , maar ziet er 27 uit . ( er moet toch ene volwassenen in huis zijn he ! ) :-)  dat geluk heb ik weer niet volgens ons sanne die dan door mijn grijs wordende haarbos wrijft .

Alle ik ga afsluiten en mijn krant nu eindelijk lezen ! Vergeet Eindhoven niet he !!

Oo ja , hoe was de film ? Echt niet de moeite ! Een verhaal dat al 1000 x gemaakt is . langdradig , spanning 0,0 !  Naar mijn mening , niet de moeite !! ( welke film , zie vorige blogje )

 

 

12:15 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

nieuw literair talent ! amai, wat een literaire boost ! leuk om lezen ! Het gaat je duidelijk goed, ondanks de loopperikelen !
PS : antwoord op je mailtje komt nog !

Gepost door: kaat | 01-08-09

Awel, coach, wat jij schrijft over het ouder worden komt me zeer bekend voor. Mijn oudste is nog maar 10 jaar, maar in mijn vriendenkring zijn er mensen die al echte pubers in huis hebben. Soms denk ik ook: hoe kan dat nu? Nog maar efkes geleden was IK degene die aan het zagen was om uit te mogen gaan, was IK degene die het vliegend zot had, was IK degene die mijn ouders principes hopeloos belachelijk vond. En nu...sta ik zelf aan de andere kant van de lijn. Nu merk ik zelf hoe ik mijn kinderen de les op leg, hoe ik soms betuttelend bezig ben (en het ook besef), maar ook hoe ik me meestal nog maar 20 jaar voel. Heel raar en dubbel gevoel. Worden we dan echt oud? :-)

Gepost door: Sandy | 01-08-09

aaah ik dacht ook al HUH is die nu al begonnen met lopen? :-)

bij mij ging het vandaag goed zenne :-) ikke content! bijna weer schemaken volgen! denk je dat je tijd hebt om het een beetje aan te passen? ik wil wel 100meterkes doen maar dan niet bergop want dat pakt bij mij niet goed precies :-) thankssieeee :-)

Gepost door: Jess | 01-08-09

om op je vraag te antwoorden: NEEN! Vanuit het verbond zou die groep direct zwaar op z'n vingers getikt krijgen, moest ons zoiets ter ore komen. 't Is dat ik nu niet weet over welke groep het gaat, anders zou ik maandag direct onze staf erover aanspreken...

Gepost door: Ruthje | 02-08-09

Mooie plannen en het komt allemaal wel goed. Mijn najaarsplannen worden momenteel ook door elkaar geschud, nog niks definitiefs. Met die triathlon-beestjes, ziet het er naar uit dat ik daar ook eens van ga proeven !!!
Geniet nog van je laatste vakantiedag .. dat doen wij ook.

Gepost door: Edith | 02-08-09

Verzorgt je goed dan voel je je zeker 20.Ik ben er ondertussen 39 geworden.Misschien tot in bornem als suporter?

Gepost door: stefkerun1 | 02-08-09

Awel Mario, ik doe ook nog zot met mijn gasten, vooral met de jongste dan, en die is ook bijna 17. Is toch reuze plezant zeker! :)

Gepost door: Gert | 02-08-09

De commentaren zijn gesloten.