27-08-09

We blijven bezig

Vandaag na het werk , thuis toch ook nog eens de handen uit de mouwen gestoken . De tuin moest toch nog eens wat opgefrist worden . Hij lag er een beetje verwaarloosd bij . Ik heb dan de voorbije 2 weken ook hel veel met mijn conditie bezig geweest . De home trainer heeft meer km gemaakt dan hij er al op had staan . ( stond al wel 2 jaar op zolder ) :-) En dan kwam het lopen er nog bij . Lopen en fietsen is perfect te combineren , als je er de tijd voor hebt . En die tijd heb ik een beetje van mijn werkjes tuis afgepitst . En dan begint de vrouw een beetje te zagen he . Maar ze had gelijk , dus vandaag alles goed gemaakt !

Maar ook moest er nog getraint worden . En die training heb ik samen met de club gedaan . 12 km waar we er normaal gezien 2 van in en uit moesten lopen . Maar de groep vertrok en het inlopen werd al duidelijk overgeslagen . Omdat ik toch ruim onder niveau train nu , heb ik er niks op gezegt en maar mee gelopen . Er moest gelopen worden tegen 5.30 min/km . Ik nestelde mij achteraan de groep waar ik een leuke babbel had . Controle over het tempo deed ik niet , maar het voelde goed aan . De laatste 2 km moesten dan uitgelopen worden en 1 dame waarvan ik de naam vergeten ben haakte af om de training toch nog redelijk goed te doen . Niemand volgde haar voorbeeld , en lieten 1 persoon gewoon achter . Zoiets kan voor mij niet , en ik vertraagde ook samen met ......ook vergeten . ( die namen toch ) Zij merkte ook op dat elke km al veel te snel gelopen werden . 5.15 min/km was het gemiddelde , dus toch ruim 15 sec te snel .

Ik vond het spijtig dat als je kop trekt van een groep , dat je dan op z'n minst moet proberen om wat het schema voorschrijft te volgen . Zowel het tompo als de uitvoering , en je laat nooit iemand achter . Toch niet alleen !

Morgen is het een rustdag . En zaterdag is er de centrum loop hier in Mol , waar ik toch vast stel dat er toch redelijk wat blogers of mensen die een schema volgen , naartoe komen . Ik ga daar zeker geen top tijd lopen . Ik heb de zoon van mij baas beloofd dat ik ga pogen bij hem te blijven . Hij hgeeft op de 10 km 43 min staan , maar zou beter moeten kunnen . De oorzaak is dikwijls zijn jeugdig gedrag door te onstuimig te vertrekken en zioch helemaal op te blazen nog voor de helft van de wedstrijd . Dit ga ik nu proberen te voorkomen . Hem een beetje tegen houden de eerste helft en dan los te laten de tweede ronde . Hij mag me er dan proberen af te lopen , als dat nog niet gebeurt is in de eerste helft . Want een minimum van 4.20 min/km zal ik toch moeten aan kunnen voor hem toch nog een kans te geven op een pr.   En daar zit voor mij nog een dik twijfel geval aan of ik dat nu al kan . Dat ik dat geen 10 km kan volhouden weet ik nu al zeker , maar zelfs over 5 km twijfel ik daaraan . Maar we doen ons best en ik ga me zeker niet kappot lopen !

Zondag morgen ga ik samen met Wendy en steffan een duurloop doen . Weer in de vroege uurtjes van de dag .

  Blog in de kijker !!  

2 weken geleden kreeg ik van Niels met de vraag om ook een schema te maken voor hem . Ik heb wel geen blog , vertelde hij me . Maar dat is geen probleem . Nu heeft hij ondertussen toch ook een blogje aangemaakt . Ik kon het niet laten om bij deze groep te horen . Zaterdag komt hij ook in Mol zijn kunnen tonen . Maar alles van hem kan je hier volgen .

http://www.bloggen.be/ikloopmijneerstemarathon/

21:20 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Succes zaterdag in MOL...dat tempo zal je al wel aan kunnen.

Gepost door: natalie | 28-08-09

allemaal goed nieuws ... is dat hier ! Amai zeg !
Ik kom dus ook naar Mol, maar zal er zeker niet fantastisch lopen gezien nog steeds postgriep en moeite met diep ademen. In het ergste geval kom ik supporteren, maar ik wil eigenlijk wel meelopen !

Gepost door: kaat | 28-08-09

zagende vrouw als de vrouw zo goed kan zagen, dan kan ze toch ook de tuin onderhouden? Enkel nog leren harken ;-))) (lap, nu heb ik seffens ruzie met uw madam ...)
Succes op de 10k ... zie maar dat ge niet 'per ongeluk' zélf te snel loopt; jeugdsentiment, weet je wel ;-)

Gepost door: geert | 28-08-09

Succes in Mol, ook aan Wendy!!
Ik zou wel willen meedoen, maar ik had vanavond een 5000m op de piste van Merksem gepland...

Groetjes,

Gepost door: Leen | 29-08-09

succes Veel succesin Mol vanavond en veelplezier morgen met Wendy en Stefan! 'k Kijk al uit naar de weblogloop volgendeweek.

Gepost door: Julie | 29-08-09

De commentaren zijn gesloten.