29-08-09

Centrumloop in Mol !

Vandaag was het eindelijk zover om na mijn blessure weer aan een éérste wedstrijd deel te nemen . Door er een beetje reclame over te maken was Kaat en Hugo met de kinderen op afspraak , alsook jessy en Bert , Snelle Wendy ,Stefke en  Niels. Ja ikke natuurlijk ook nog ! :-)

Ik had echt geen gedacht van wat ik zou kunnen halen . De trainingen verlopen goed tot zelfs heel goed ! Maar op een goede 2 weken bouw je geen achterstand van 2 maanden weer op . Dus dacht ik van de'n Dieter wat te vergezellen . Dieter is de zoon van mijne baas , en is een zeer sportief bazeke . Fietsen is iets wat hij al een paar jaar doet , maar nu sinds een goed jaar is de loop microbe ook bij hem ingeslagen . Zijn beste tijd op de 10 km was 43.30 min. maar hier is zelfs de twijfel of de afstand wel juist was . Hij kan sneller , dat is iets wat ik zeker wist , maar de oorzaak bij hem dat dit niet lukte was zijn jeugdige ingesteldheid . Dus te snel vertrekken en dan niet mee kunnen. 

Dus ik wilde  meelopen om hem een beetje tegen te houden en hem dan de tweede ronde zijn gang te laten gaan . Ik zou blij geweest zijn , voor mezelf met een tijd onder de 45 min. We starten en de eerste km was te snel 4.06 min/km . Oeps , dadelijk de rem erop . De tweede en de daarop volgende km  schommelden allemaal tussen de 4.16 en 4.21 min/km . Dus goed voor  43 min . Hij deed het schitterend , maar ik ook . Het liep echt soepel . Ik heb nergens moeite mee gehad . Niks pijn en de vermoeidheid was er onderweg niet . Ik had nog genoeg overschot om anderen wat aan te moedigen .

En de Dieter zelf had over het hele parcour wel suporters staan . En niet alleen familie , want die waren er ook allemaal , maar ook van dat knap volk . :-) Zelf één van bij ons in de winkel ....Allee Dieter .....Maar ik liep er maar bij . Mercie ! :-)

Na 8 km toch redelijk goed denk ik het tempo aan gegeven te hebben , moedigde ik hem nog wat aan , maar versnelde serieus . Nog 2 km ééns echt doortrekken . Ik stak nog een 8 tal mensen voorbij , en eindigde in 42.27 min. dus dik tevrede ! En Dieter kwam op 42.50 binnen Dus een pr. voor hem ! Profficiat .....ge deed het zeer goed !

Wendy was natuulijk al aangekomen omdat ze de 5 km liep en ze behaalde de voorspelde tijd . Het doel en voor haar een nieuwe pr. is bereikt . Er waren alleen nog 3 dames , verdeeld over 30 sec. voor haar ! Dus geen podium , maar daar doen we het niet voor he . Welke tijd zal je op haar blogje moeten vernemen , maar ik ben als coach dik tevrede .

Ook jessy en haar vriend bert hebben schitterend gelopen . Jessy een pr. dacht ze ! Voor haar tijd , ook weer afstemmmen op haar blogje  .

En Kaat ....Die zie je echt genieten van elke km . Ze straalde als ik ze tegen kwam . Haar tijd was zeker beter dan haar verwachtingen  , dus ook weer dik  tevrede.

Nadien nog met z'n allen iets gaan drinken  en bij babbelen . Het was voor mij weer een zeer geslaagde avond !  Volgende week zijn ze ook weer van de partij in Mol op de weblogtraining. 

Seg zegt jessy..........gaat iedereen zich nu aan mijn traag tempo moeten  houden ? Wel het is algemeen geweten dat wij als webloglopers op zo'n training meer naartoe gaan om van elkaar te genieten , bij te babbelen en toch nog lopen . We passen ons aan naar de minst snelle . Het tempo zal dus tussen de 6.30 en 6.45 liggen . Dus voor de nog twijfelaars , dit kan iedereen he !! Een prachtig parcour is verzekert !!

centrumloop

22:30 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

'k ben toch ver genoeg van uwen 43 afgebleven dan ;-)

Gepost door: Wim | 29-08-09

van je collega's moet je't hebben, hé? Ik heb toch weer smakelijk kunnen lachen met je verhaal. Gelukkig heb je een heel goed resultaat behaald na je blessure. Kan toch deugd doen, hé! Blij dat je weer helemaal top bent!

Gepost door: Sandy | 30-08-09

Proficiat! Proficiat! Knap gelopen Mario - en dat het een gezellige bende moet geweest zijn, daar twijfelt niemand aan. Tot zondag!

Gepost door: Julie | 30-08-09

Gezelllllllllllllig !!! Proficiat !! en dat zal daar leuk geweest hebben zo te horen ,kan niet wachten tot zondag

Gepost door: Katrien | 30-08-09

Volgens mij ben je aardig weer terug en leuk zo met zijn allen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 30-08-09

Proficiat Mario, na alle blessures ben je al vlug terug in goeie vorm gekomen hoor. Succes volgende week op de weblogtraining.

Gepost door: natalie | 30-08-09

Proficiat, Mario! Jammer dat ik niet ben kunnen komen, maar de jetlag eiste zijn tol

Gepost door: rozebril | 30-08-09

Proficiat Mario!!! Zalig te lezen dat je terug bent!!!

Bedankt vr je lieve reactie op mijn blog.
Waarschijnlijk kom ik zondag best vroeg naar Mol dus zie ik jullie vast nog na jullie training en voor ik start.

Tot zondag!

Gepost door: Tinne | 30-08-09

knappe revalidatie!! dat rusten heeft je toch goed gedaan ... lang zal je de sporen niet meer meedragen. Op naar terug snellere tijden!

Gepost door: geert | 31-08-09

Bedankt om met me mee te lopen Mario!

Gepost door: Dieter | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.