09-09-09

Wie durft nog ?

Wat het gezellig samen zijn allemaal teweeg kan brengen op een zondag namiddag . Ons Tinne is er zeker mee de oorzaak van . Zij was het die zondag meedeed aan de triatlon op het zilvermeer . Nu nog samen met Wim , die het lopen voor zijn rekening nam . dat stukske is nog even wachten voor Tinne die herstellende is van een lange aanslepende blessure . Maar ik heb zo een gevoel in mijne kleine teen , dat ze tegen volgend jaar de Wim niet meer nodig zal hebben om het laatste stukje lopen zelf af te ronden . En mijne teen is er altijd dicht bij ! :-)

Nu dat allemaal gezien te hebben zondag begonnen onze tongen ook al wat straffere uitspraken te doen . Ik zou dat ook kunnen als.........dit of dat . Wel mijn weerhouden van zoiets zijn 3 dingen . Te weining tijd om er echt fatsoenijk me op toe te leggen . En gene sportieve fiets , al is dat nog het snelst opgelost . Maar ook het zwemmen is niet echt mijn ding . Zeg maar gewoon dat het na 100 m zwemmen , het vervolg onder water verder gaat  :-)  . Maar toch deed ik de uitspraak , hier doe ik volgend jaar aan mee . Gewoon voor de lol . En als je de reactie's op mijn vorig blogje leest , zijn er hier ferme gevolgen op gekomen . Edith , Jessica , Eva , Kaat , Yves , Steven , Geert , en dan ikke gaan op het zilvermeer deelnemen . Allen puur voor de lol .  Geert wilde dit ook zeker met een gewone fiets doen net als ik . Nu stel ik voor om dit met z'n allen echt als groep op te vallen . Ik dacht zelfs om ons allen te laten beschilderen dus Bodypainting . Voor mij zit hier een stukje een boodschap achter .

Ik moet er echt voor trainen om die 750 m te kunnen uitzwemmen . Hiermee wil ik zeggen aan anderen , als je echt iets wil dan kan je dat ook bereiken . Want ik zal die 750 m zwemmen ! Maar ook naar de toeschouwers of de niet sporters toe .......neem alles niet zo serieus ! Sporten kan je doen op elk niveau en staar je niet blind op die perfect opgeblinkte fietskes , die strakke triatlon-pakjes en die ongelooflijke verhalen dat ze onmogelijke bergen verzetten . Ook jij kan dit ! Ja jij die dit nu leest en misschien een paar kilo's te zwaar weegt of nog nooit gelopen of dergelijke sporten gedaan hebt . Draai gewoon dat knopke om in je hoofd en doe het !! 

Ik hou niet van de gedachte die sommige mekaar opdringen dat bepaalde sporten aleen door een soort elite groepke kunnen beoefend worden , maar meer van de gedachte , dat elke sport toegangkelijk is voor iedereen , op zijn niveau .  

Draai de klok maar eens 30 jaar terug . Lopen werd alleen maar beoefend door een beperkte groep . Ieder dorp had wel zijne beste loper of loopster . Zij werden dan aangemoedigd op plaatselijk wedstrijden met beperkt aantal deelnemers in vergelijking met de crossen van nu .

Maar de opkomst van de " jogging " veranderde alles ! Iedereen begon te lopen ! Ook andere sport takken bewandelde dezelfde weg en trokken meer en meer de amateur sporter aan . En dan hebben ze de afgelopen 8 jaar er nog een boost bijgedaan met de star2run ! Wie nu nog thuis in de zetel zit of ligt te hangen , is wel echt niet geintereseerd in sporten . Want iedereen wordt bij wijze van spreken uit zijn zetel getrokken om iets te beoefenen !  

Wel ik daag de bloggers nu uit !!

Wie durft nu ook zeggen  " ik zal er volgend jaar ook staan !! "

Puur voor de fun , we blijven in groep , laten ons bodypainten , bv. ons weblog T-chirt met naam en nummer , en nemen onze gewone fiets om te rijden !

De afstanden zijn 750 m zwemmen , 20 km fietsen , 5 km lopen !! een makkie dus !! :-)

Ik zorg er weer voor dan , dat er een grote tafel gedekt zal staan voor met ze'n allen nog na te genieten .

Heeft dit dan gevolg op mijn of jou eventueel geplande marathon ? Waarom zou dat ? Omdat je dan 20 km fiets en 750 m zwemt ? Ik loop zeker volgend jaar weer de marathon van Eindhoven , en dit maal niet als haas , maar voor een eigen tijd !! Ik ben benieuw wie nog durft mee te doen !   

19:48 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (17) |  Facebook

Commentaren

triatlon Ben sinds enkele maanden aan het trainen voor een kwarttriatlon, dus waarom niet in Mol??

Gepost door: Dirkjogt | 09-09-09

Of ik ga mee doen in Mol kan ik nu uiteraard nog niet zeggen maar ik hou het zeker open. Wat ik wel zeker kan zeggen is dat ik mij aan de triatlon ga wagen. Volgende week heb ik mijn eerste zwemles. Mario, ge hebt dat goed gezegd in uw blogje.

Gepost door: Christophe De Potter | 09-09-09

Ik zie alles zitten, maar ik kan niet zwemmen zelfs geen schoolslag, ik zwem op zijn hondjes echt waar :-). Ik zie het echt niet zitten, vraag nu al zoveel van mijn gezin met het lopen, maar misschien zie ik dat binnen een halfjaar wel anders. Mijn antwoord is dus, mmmm misschien!
En heel erg bedankt voor je mailke van daarjuist hé, ik ga dat op Gert zijn hoofd plakken want anders ga ik de helft vergeten ;-).

Gepost door: Wendy | 09-09-09

er waren ook kortere afstanden hé ? haha, ik dacht eerder van mee te doen met die van de kortere afstanden. Maar voor de fun is alles goed ;-)

Gepost door: kaat | 09-09-09

Die grote tafel zie ik al wel zitten!

Gepost door: Homer | 09-09-09

seg en ikke??? zijde mij al vergeten dan?

Gepost door: Julie | 09-09-09

goed idee?? Mario, ik vind je écht nen hééééle toffe gast hé, maar nu moet ik je toch ne keer iets vertellen zie ... wat denk jij dat er van je gebodypaint nog gaat overblijven als je in't water springt?

Grapjurk :-)

Gepost door: geert | 09-09-09

@ Geert Gij moet toch ok altijd de slimme uithangen he . :-) Ik wist niet dat da spel er zo snel af zou gaan . :-)

Gepost door: coach mario | 10-09-09

yep count me in! maar seg; ik heb veel centjes gegeven aan mijne koersfiets; dan ga'k die wel gebruiken ook heheheh :-)

Gepost door: Jess | 10-09-09

Dat wordt een mooie bende :)

Gepost door: Yves | 10-09-09

Volgend jaar in juli zal ik deelnemen in Kortrijk (op 4 km van ons huis) aan een 1/8ste recreatieve triatlon. Daarna zie ik wel of de goesting er nog is om er nog ene te doen. Als ik afkom naar Mol zal ik wel mijne racefiets meebrengen zoals Jess :-)

Gepost door: Spencerwoman | 10-09-09

oefening baart kunst Hey Mario,
Ikzelf kon ook geen 50 meter zwemmen, dus trainen en je komt er wel.
Tof initiatief trouwens, als ik opdat moment in Belgie ben doe ik wel mee.

Gepost door: marathonman | 10-09-09

oefening baart kunst Hey Mario,
Ikzelf kon ook geen 50 meter zwemmen, dus trainen en je komt er wel.
Tof initiatief trouwens, als ik opdat moment in Belgie ben doe ik wel mee.

Gepost door: marathonman | 10-09-09

't antwoord ken je al zeker? Ik ben erbij behoudens blessurre natuurlijk! Maar kweet wel niet of ik mezelf in een wedstrijd kan inhouden eerlijk gezegd... Aard van het beestje... Onwaarschijnlijk eigenlijk wat zo'n webloggers te weeg brengen hé... Wie 3 jaar geleden had durven zeggen, toen ik begon te lopen, dat Steve (zonder N Mario) een triatlon zou doen, werd zot verklaard. En ziehier sé, door een aantal van jullie enthousiasmes zal ik er ook staan. Zonder druk van tijd weliswaar, gewoon om te doen en voor mezelf een beste prestatie neer te zetten!

Gepost door: Steve | 10-09-09

wat een reacties Wat gaat dat volgend jaar worden.Een triatlon met bloggers. Het is wel net of ik de enige ben die niet echt moet trainen voor te zwemmen.Het is misschien wel leuk in groep maar ik wil me zelf nog wel eens testen op zwemmen.

Gepost door: stefkerun1 | 10-09-09

Mag ik ... voor de "beschildering" van het body painten zorgen de rest spreekt me niet zo aan ;-) ben bang van water :-(

Gepost door: Katrien | 10-09-09

mol Ik ben er zeker bij .. nu moet ik wel trainen voor dat zwemmen !!

Gepost door: Edith | 10-09-09

De commentaren zijn gesloten.