20-09-09

De Leie marathon

Voor mij was dit een dag die ik snel wil vergeten en ook weer niet . redelijk vroeg aangekomen in Deinze , kwamen we al vlug een paar bloggers tegen met ong. Stefke , Wendy en gert . Ja nog wel een paar , maar ik ga deze keer het me besparen ze allemaal op te sommen . Maar het waren deze mensen waar we de marathon mee gingen doorbrengen . Eigenlijk allemaal in het teken van snelle Wendy haar éérste marathon . We hebben op de blog zeer bewust geen tijden vermeld en dat laat ik tegenwoordig altijd bij mensen die hun eerste marathon lopen . De druk van de blog kan soms echt erg zijn voor sommigen .

Stefke ging de eerste halft voor zijn rekening nemen een strikt opgelegd tempo van max. 4.45 min/km . En Dert was de waterdrager per fiets over de hele afstand . Ik zou dan op km 20 of 21 inpikken , om het tempo een beetje op te drijven . Het belangrijkste was voor mij dat wendy een perfecte marathon liep . Dus de tweede helft ietske sneller .

Na het bijwonen van de start , zijn wij dadelijk vertrokken naar het 21 km punt . Ik had netjes de staatnaam doorgekregen opde blog van Frank , en met de gps is dat een makkie . Maar ....maar wat als deze straat nu net aan de verkeerde kant van de leie ligt . Ons peggy was al weg en intussen begon ik een beetje heen en weer te lopen . Ik zag het sas van ooigem met daarop mensen van de organisatie . He mannekes , maar als gijlie daar staan , wat doe ik dan aan deze kant ? En ik begon me de fotos op de blog te herinneren en dacht , de leie ligt toch aan de linkerkant van de loper ? .....De twijfel begon op te zetten en ik belde naar gert . Ja ja , de leie ligt aan de linkerkant van ons .

Dadelijk ons peggy opgebeld die dan weer holder de bolder terug kwam gereden . ( bedankt schatje ) na een 10 min stond ik op mijn plaats . De eerste lopers waren net gepasseerd . Ne nog een 20 min wachten was wendy met een heel groepke daar en nog een dame erin . Stefke vertelde me nog vlug dat hij er inorm veel last mee gehad heeft . Nee niet om het tempo te maken , maar om die snelle madam wat in te tomen . Maar het was perfect ! Er was wat verwarring tussen de gps van stefke en die van gert op de fiets . Stefke klokte altijd ietske sneller per km af dan die van gert , en wendy ging natuurlijk op de traagste verder en wilde sneller om het tempo juist te lopen .

Bij het overnemen van stefke , zette ik dadelijk wat aan , wat ook de afspraak was . De hele groep bleef achter , en ook die dame . Gert klokte elke km juist 9 sec trager af dan mijn gps. We liepen constand 4.29 - 4.33 min/km . Het ging goed , vooral bij wendy . Gert verzorgde ons echt super . We kwamen niks te kort ! 

Maar mijn gevoel verslechterde  . Ik kan er tot nu toe nog niet veel verklaring voor geven , maar ik begon echt last te krijgen van mijn adem . Heel hoge hartslagen , en het begon door mijn hoofd te spelen , ik ga dat niet halen ! je loopt je kappot . En dat laatste wilde ik niet ! Gert deed het schitterend en had er vertrouwen in . En ons Wendy die zat zeer goed , al was km 30 nog een vroeg punt om dat met zekerheid te zeggen . Er kon nog veel gebeuren . Maar ze heeft het schema goed afgewerkt , ze loopt vrij soepel .....het moet gewoon lukken ook zonder mij ! Nog een beetje aangemoedigd en nog wat tips gegeven dat ze zeker niet mag versnellen tot km 37 - 38 , dan doe je maar ! Goed drinken ......en na 10 km hazen gaf ik er de brui aan . Ik wachte op stefke om er verder samen met hem een lange duurloop van te maken .

geloof me , dit voeld niet prettig aan om zo af te gaan als haas ! Voor mij de éérste maal dat ik hierin misluk ! Maar zo is er voor alles een eerste keer ! Dus dit hebben we ook weeral gehad ! :-)

Het goed gevoel dat ik eraan overhoud , is de prestatie van Wendy . We hadden dus wel degelijk een tijd van 3.15 u en 3.30 u voor ogen . Alles ertussen was goed . En wat denkte dat ze loopt ??? Just , 3.15 u dacht ze :-) en behaalde de tweede plaats bij de dame's . Ze liep een negatieve split van 5 min. Dus alles , maar dan ook alles heeft ze perfect opgevolgd !

Dus zo steek ik hier toch ook een beetje een pluim op de hoed voor een schema dat toch weeral gewerkt heeft ! Bedankt Wendy voor je vertrouwen en je inzet . En nu rusten en herstellen he !

Volgend jaar mag/moet je mijn pr op deze afstand zeker verbreken !  De winter heeft weer veel speciallekes he ! Je schema is weer klaar en je zal nog sterker worden ! Op naar het snelle wintersezoen nu !

Na mijn aankomst ben ik dadelijk gaan douchen , hier en daar nog een praatje gemaakt ond. met Frankie leus ( joggerke ) een super talent die de derde plaatst behaalde . Profficiat ! De woorden van hem , ge doet da goed met die schema's , is zeer prettig . Daarna ben ik naar Gent gereden waar er nog een zeer sportieve blogster zich al bijna 6 u zat af te beulen op een spinningfiets . Hier een steunend woordje gaan zeggen leek me zeer leuk . Maar ook voor mijn buikje hoor , want die knorde al een tijdje . Een lekker hapje gegeten en dan richting Mol .

De andere bloggers hun prestatie heb ik nog niet echt vernomen , maar naar mijn vermoeden hebben ze het allemaal schitterend gadaan . Morgen de blogjes afschuimen . Nu nog 1 mailtje versturen en dan slapen !     

 

21:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (28) |  Facebook

Commentaren

Hey Mario! Ik sprak je kort voor de start, en net toen je vertrok stond ik met een frisse pint in mijn handen. Je eigen loopprestatie was vandaag niet zo belangrijk, maar onder meer door jou kon Wendy toch een schitterende tijd neerzetten.

Gepost door: Fré | 20-09-09

merci bedankt voor jullie bezoekje én voor het mailtje. Jammer dat het niet zo lekker liep vandaag, maar al jouw pupillen hebben het wel schitterend gedaan!

Gepost door: Julie | 20-09-09

Snelle Wendy heeft haar naam waar gemaakt. Morgen schrijf ik mijn verslagje, straks werken, 'k heb de vroegen :-(
Tof je nog eens te zien.

Gepost door: Spencerwoman | 20-09-09

Coach Toch weer een mooie opsteker voor uw werk als coach he ! Knappe prestatie aan de hand van uw schema's. En, ja, wat een talent ons Wendyke he !!! Mario, geniet er nog van he ...

Gepost door: Dirk De Groof | 20-09-09

Ik had het al even door dat het je niet zo goed afging. Je gezicht sprak soms boekdelen. Maar hé Mario, een slechte dag heeft iedereen wel eens hé. Vergeet ook niet dat je lang gekwetst geweest bent. Wat Wendy betreft, die pluim mag jij zeker en vast ook op je hoed steken. Ik vind het heel knap dat je haar heel bewust hebt ingehouden op haar debuut, goed wetende dat ze waarschijnlijk nog wat sneller kon. Nu heeft ze er een super gevoel aan overgehouden en was ze niet compleet op, eigenlijk helemaal niet.
Je bent een supercoach en een fijn mens. Tot in Eindhoven hopelijk.

Gepost door: Gert | 20-09-09

42km Prachtig wat je allemaal doet voor lopend Vlaanderen groot stuk door u heeft Wendy zeer sterk gelopen .Je mindere word in Eindhoven mischien weer de betere beetje rust en terug aan de slag met een groot hart

Gepost door: Clint | 20-09-09

Het is zeker aan jou te danken dat ik hier nu glunderend voor de computer zit!! Je weet wel dat ik heel dankbaar ben voor je schema's en prima opvolging, en je moet je capaciteiten als haas niet onderschatten hoor, je hebt dan wel na 10km moeten afhaken, maar je hebt mij een heleboel zelfvertrouwen gegeven om door te blijven zetten, dus nogmaals bedankt!!!

Gepost door: Wendy | 21-09-09

Prachtig wat er allemaal gebeurde op de leiemarathon... daar zullen jou schema's wel voor een groot stuk tussen zitten. Proficiat hoor Coach...dit hebben jullie schitterend gedaan.

Gepost door: natalie | 21-09-09

Je mag inderdaad een grote pluim op je eigen hoed steken Mario, die schema's van jou werken prima, en Wendy is echt wel één van je supersterren! Wij blijven in elk geval ook in jouw schema's geloven. Merci :-)

Gepost door: Chris | 21-09-09

Jammer natuurlijk dat je niet de volledige afstand kon hazen maar ... maak je er niet te druk over !

Gepost door: Bjorn Paree | 21-09-09

ode wat een ode aan je schema's ... ik begrijp héél goed je gevoel (zowel het goeie als het slechte ...)

Gepost door: geert zelf | 21-09-09

Leiemarathon Oeps, je stond blijkbaar aan de verkeerde kant van de Leie, mijn excuses.
Voor een extra zwemtraining was het nu ook het moment niet :-)
Ik had die stopplaatsen onderweg ook via via doorgekregen.
Gelukkig ben je nog tijdig aan den overkant geraakt.

Gepost door: frank spencer | 21-09-09

ach een slechte dag heeft iedereen wel eens, jammer dat het net op de dag van de marathon was. Maar je hebt Wendy toch wel mee naar een prachtige eindtijd geloodst, met je schema's en je aanmoedigingen. Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 21-09-09

toch prachtig al had je een slechte dag, je prestatie met je schema 's temaken is terug goed uit gekomen, Wendy die dat er om draaid heeft een schetterende prestatie gelevert en is terug in de tijd binnen gekomen, jammer ben ik niet in Deinze geraakt, zelf heb ik niets gezien van de marathon, op het punt dat ik ging staan, kwam ik te laat. Nooit gedacht dat Ine ( mijn dochter ) een podiumplaats ging halen. Een 2 de plaats met een nieuw persoonlijk record op de 5 km ( tijd : 19.07 ).

Gepost door: anja | 21-09-09

Kippen kwekerij ! Heb hier de plaatselijk kippekwekerij overvallen om al de grote pluimen te gaan stelen op jou hoed te plaatsen !! CHAPEAU !! Coach! hoe jij Wendy naar de top stuwt ! Dikke proficiat !!!

Gepost door: Katrien | 21-09-09

Proficiat Mario, dat bewijst nog maar eens dat je echt een goeie coach bent!!!

Gepost door: Eva | 21-09-09

Vermoedelijk had je slechte dag te maken met de wegvergissing. Wendy heeft een prachtprestatie neergezet en daarin heeft jouw coaching een belangrijke rol gespeeld. Jullie mogen beiden terecht fier zijn op het resultaat.

Gepost door: Herman | 21-09-09

Uitslagvervalsing !! Beste Mario,
Als ik nu en dan eens de moeite doe om te piepen op je blog, valt me steeds één zaak duidelijk op : je bedweterigheid ivm je zogenaamd trainersschap. Een schema zoals jij dat voorlegt aan slaafs volgende bloggers vind je overal, maar toch wil je steeds met de pluimen lopen van die arme bloggers.

Ik zag je ook staan onder die brug, zo fris als een vis te wachten om in te pikken halfweg de wedstrijd. Dat je nog het lef hebt om door de finish te lopen en je te laten opnemen in de uitslag is meer dan vervalsing ! En nu zullen al die slaafse bloggers weer donder op aarde spreken ivm deze reaktie, maar startverbod wegens wedstrijdvervalsing van jezelf zou de beste remedie zijn.
Hoedje af voor de prestatie van Wendy, maar je bijdrage herleidt zich dan ook tot een minimum...

Gepost door: Niet zo arrogant | 21-09-09

Je hebt ... Je hebt het toch maar weer mooi gedaan ! Alweer iemand die dankzij jouw schema en goede raad zo'n mooie wedstrijd loopt !! Dat je zelf een mindere dag hebt is niet leuk , maar je bloggertjes steunen je hoor !!! gr

Gepost door: jetty | 21-09-09

mensen die je kennen weten wel beter en je weet jaloers zijn is een ziekte. dus trek het je niet aan mario en doe zo verder de bloggers zullen er wel bij zijn. tot in eindhoven zeker.

Gepost door: christ | 21-09-09

Leiemarathon Tof je nog es gezien te hebben, Mario, en proficiat voor jou inzet voor al die bloggers die met jouw schema trainen .. en trek je niet aan van die anoniemelingen!

Gepost door: Koen | 21-09-09

zeveruurtje is weer begonnen Wil me niet moeien Mario ,maar verwijder gewoon die reactie op je blog van deze ziekelijke persoon , dit is overduidelijk een reactie van jaloersheid ,onmacht, en zelfvernedering (eentje die zich weer niet goed in zijn vel voelt en de juiste medicatie nog niet kreeg) Alle Bloggers vrienden weten beter en van vervalsing is hier nooit sprake geweest half Belgie-Nederland wist dat jij halfweg ging in pikken en zien hoe het ging verlopen na je blesssure dus ???!!!! Arrogantje steek je energie maar in het genezen van je zieke hoofdje !

Gepost door: Katrien | 22-09-09

Stoppen en laten waaien Niets van aantrekken en geen commentaar op geven lijkt mij hier de beste oplossing (of de beste remedie tegen die persoon).

Gepost door: Steven | 22-09-09

Leie marathon : prima schema He Mario,
de man met de paarse bandana kon alleen lijdzaam toezien hoe de dames in de 2de helft langzaam maar zeker verdwenen uit zijn gezichtsveld. Het was dus een prima voorbereidingsschema.
Groeten.

Gepost door: Joeridoe | 22-09-09

eu... Ik heb geen marathonervaring (nog geen eens halve !) maar ik kan echt wel een beetje invoelen wat het is als iets wat zou moeten lukken, toch niet lukt ! Allesbehalve leuk ! Het kan dus echt iedereen overkomen ! Hopelijk ben je snel de oude en dat neemt niet weg dat je voor velen iemand bent die motiveert en juist over zo'n momenten heen helpt !

Gepost door: kaat | 22-09-09

schemas Ik ben ook niet zo'n mariofanaat , maar ik vind als mensen zich goed voelen bij zijn schema's , wie zijn wij dan om er anders over te oordelen . Ik heb ook met zijn schema's gelopen en voor mij zijn ze te zwaar , maar er zat wel veel variatie in de trainingen . En wat betreft het halfweg starten , Mario had zich al suf gepiekerd om Wendy te begeleiden omdat hij momenteel dit tempo niet aankan een ganse marathon en met 2 elk de helft hazen was toch niet zo'n slecht idee vind ik . Mario's tijd was iets van 3u28 , veel vervalsing is dit toch niet . Mensen die rond deze tijd lopen , zitten in een marathon niet bij de hoofdprijzen denk ik . Dus Mario geef jij maar verder schemas aan de bloggers , velen zijn meer gemotiveerd met je schemas en je uitstekende begeleiding !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 22-09-09

Wedstrijdvervalsing? Beste Mario,
Die anonieme reactie had je niet verdiend en naamloos natrappen is niet fraai. Ik vraag me echter wel af waarom je niet gewoon de chip verwijderde of met een van de vele fietsers meegaf vóór de eindmeet te overschrijden, zodat je als DNF in de uitslag zou staan.
Een dikke proficiat verdien je wél voor de manier waarop je voor al wie het vraagt een schema maakt én voor het steeds opnieuw opkomen voor het goede doel. Nog veel succes en sportieve groeten!

Gepost door: Sven | 23-09-09

wedstrijdvervalsing ?? Om dan toch maar even te reageren , niet voor die anonieme leukerd maar om de reactie van sfen .
Hij omschrijft me als arogant ......, wel gelijk heeft hij/zij . Ik ben het zelfs zo erg dat ik me van dergelijke reactie's echt niks van aantrek ! Maar omdat sfen er op een fatsoelijke manier om vraagt zal ik antwoorden !
Ik heb 2 weken voordat de marathon plaatsvond een mail gestuurd naar de organisatie met de vermelding dat ik pas op 21 km zou instappen op de marathon . Ik kreeg een vriendelijke mailt terug dat ze me een begeidingsnummer zouden geven omdat ik dan als haas zou meelopen .
Daar gekomen kreeg ik mijn nummer met het gedacht sat alles inorde was . ja er zat een chip in en ik heb die omgedaan maar nog niet bewust van eventueel kwaad . Ik zou toch trouwens niet over de startmatten lopen , dus zo zou ik al zeker niet geregistreerd staan . Ik was gerust dus !
Normaal gezien als iemand niet over een van de matten loopt , waar in sommige marathon er wel 4 van liggen , dan wordt deze persoon aanzien als er niet gepassert te zijn en gedikwalifiseerd . Dus in normale omstandigheden zouden ze mij moeten diskwalifiseren want ik ben niet gestart !!
Dit is niet gebeurt! Dus om volgend jaar eventueel mee te genieten van een geldprijs is het heel simpel . Schijf je in en spring de laatste 5 km in en loop de longen uit je lijf !! Misschoen win je en kaap je een moie 200€ mee naar huis . Dit is mogelijk als de controle niet beter verloopt ! Mij mogen ze gerudt diskwalificeren want ik heb trouwens niet volledig gelopen . Ik heb zelfs de uitslag nog niet bekeken .
En langs de andere kant nu bekeken . Is het nu zo erg als er iemand meer in de uitslag staat op een totaal onbelangrijke plaats ?
Ik zou zelf nooit , maar dan ook nooit met dergelijke zaken bezig zijn anderen zo te controleren en te berispen . Wel moest er een podium of andere belangrijke prijs of dergelijke aanvast hangen dat ik of iemand zou mislopen . Is dit het geval , dat ik iemand echt onrecht heb aangedaan , is het zeker onbewust , maar laat die persoon zich dan kenbaar maken en ik zal er persoonlijk voor zorgen dat hij krijgt waar hij/zij recht op heeft !
Over de kwaliteit van de schema's ........:-) :-) Doe ik echt niet de moeite voor om me daar druk in te maken !! Wat ben ik arrogant he !! :-)

Gepost door: coach mario | 23-09-09

De commentaren zijn gesloten.