12-10-09

De (halve)marathon van eindhoven 2009 !!

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor hun deelname aan de halve of hele marathon van Eindhoven . Voor hun inzet , en het schitterend afwerken van hun schema ! Ook de supporters die ons als webloglopers kwamen aanmoedigen waren geweldig !

Echt mensen , dit was voor mij een echte topdag !! En dit zou het niet zijn zonder jullie aanwezigheid ! 

En waarom dan precies ?

Het was niet enkel een top dag , maar een heel top weekeinde !  Voor de derde maal op rij probeer ikde webloglopers in groep naar deze marathon te krijgen door een heel mooi arangement aan te bieden in het Eden crown hotel war ik toch redelijk gunstige prijzen verkregen heb en een paar extra voordelen . Er waren 17 kamers geboekt en het buffet op zaterdagavond werd genuttigd door 33 bloggers ! En ik kan zeggen dat het nog beter was dan vorig jaar . Dit is een absoluut record !  Dat dit volgend jaar weer voor herhaling vatbaar is , staat nu al vast ! Seffens neem ik een optie op 20 kamers , als de conditie's nog altijd hetzelfde blijven ! Maar ik kan wel een beetje onderhandelen ! Dus .....:-)

Maar niet alleen bepaald een hotel met tal van aanwezigen een top weekeinde . Nee de resultaten zijnaltijd achteraf het belangrijkste , of komen toch op gelijke hoogte . Zoals ik al eens in een vorig blogje schreef , ben ik hier zelf een beetje zenuwachtig voor , over hoe anderen het gaan doen , en zeker als ze je schema gevolgd hebben . Maar ik ga een paar resultaten opnoemen voor ik over mijn eigen ga beginnen !

 1. Jessica ging voor haar eerste marathon . Uitlopen was het plan met als richttijd 4.30 u  . Ze behaalde 4.20 u dacht ik ! In elk geval schitterend gelopen !!
 2. Haar vriend Bert , ook zijn eerste marathon met als doel 3.15 - 3.20 u enis hier ook met glans in geslaagd ! Juiste tijd weet ik niet !
 3. Katrien , haar pr stond op 3.44 u en wilde gewoon weer wat sneller ! Ze eindigde in 3.38 u . Een dikke profficiat !!
 4. Chris Rogge deed mee met de halve marathon en zou haar pr van 1.54 u zeker verbreken ! En ze deed het !! 1.48 u ....wauw !
 5. Haar man Vincent  deed op de marathon ook weeer een paar minuutjes van zijn tijd af en eindigede op 3.35 u dacht ik  !
 6. Wendy ....ja snelle wendy wilde natuurlijk ook weer sneller en deed dit op haar halve marathon ook met 2 min en eindigde op 1.27 u
 7. Niels , liep zijn eerste marathon met als streefdoel dat ik hem voor ogen zetten 3.40 u is zeker haalbaar , heeft zijn taak volbracht ! 3.39 u kwam hioj moe maar voldaan binnen !
 8. kato wilde zich ook eens wagen aan een halve marathon . Ze schitterd met een tijd van 2.05 u Profficiat .....op naar je volgende !
 9. En dan Stefke !! Maar hier zit ik voor geen sok tussen als just dat we samen trainen , heeft mijne pr. aan flarden gelopen met 3 min. eneindigde op 3.05 u !! Bewondering allom van mijn kant !! Ik heb terug een uitdaging ! Het geheim achter deze prestatie is nog niet helemaal duidelijk , maar dat zijn vrouw er voor iets tussen zit ( of ligt ) :-) is zeker  !
 10. En ons Sandy , die vorig jaar ook trachte om de 2 u grens te verbreken , maar last had van een soort slaap-probleem onderweg , ging dit jaar nog eens de uitdaging aan ! Ze liep een pr. dacht ik , maar mocht de 2 u grens niet verbreken . Ik zag haar na aankomst en ze was super tevrede , want ze had echt een zeer goed gevoel gehad ! En dat to tegenstelling tot vorig jaar !
 11. Met sandy liepen er ook nog een deel van haar club Dal of Miep miep zoef .....(niet helemaal duidelijk ) met haar mee , en volgden ook samen haar schema ! Ze zagen er allemaal tevrede uit !
 12. En dan als laatste waar ik nu nog op kom , maar er zijn er zeker nog meer , is ons Greet ! Endaar gaat dan mijn verslag je verder over , Want ik mocht haar hazen !! 

Na het ontbijd op zondag morgen in het hotel , begaven we ons naar het bloggers punt waar we de dag-lopers zouden aantreffen . 

groepsfoto eindhoven 2009

 Allemaal stijf van de zenuwen of de kou .......:-) Ja het weer troffen we dit jaar niet ! Na een babbeltje geslagen te hebben met iedereen , begaven de marathon helden zich naar de start ! De supporters en/of de halve marathonlopers begaven zich naar verschillende plaatsen rond het parcour , zodat de groep een beetje splitste ! Julie en Maarten , edith en frank , Greet en Mark , en ons klepke Bianca , vrouw van Stefke waar ik, een beetje de opppas voor was . Stefke had me gevraagd ze een beetje in't oog te houden want anders kan ik ze straks gaan zoeken hier in Eindhoven . :-) Met dit groepke vertrokkne we naar een 200 m na de start om dat ook eens te mogen beleven . Bam .......en er kwamen allemaal bruine mannekes met blitse schoentjes afgelopen . Ik denk dat ze aan het spurten waren . :-) Na ze allemaal zien voorbij flitsen , zijn we naast het parcour ( allee dat dachten wij toch ) ne lekkere choco gaan drinken . Wie op dat idee van choco kwam is niet ver te zoeken he . Maar het smaakte . 

Tegen 13.15 u nadat ik Jessy nog zien passeren had begaven we ons voor de tweede maal naar het bloggers punt om kort daarna in de boxen te verdwijnen  . 

Greet die alle aandacht ging krijgen van Julie , Edith , en mij   glunderde . Eindelijk !! Maar wij met drie die een onweer zagen hangen glunderde ietske minder ! Jeb.....15 min. voor het startschot ......regen , regen .....Greet en ik hadden beiden wel een extra T-shirt aan , maar Edith en Julie stonden daar lekker te pronken met hun regenjaske . En toch was er eentje niet blij en straalde dit ook af ! :-)

edith was boos

Ons Greet daaren tegen mopperde niet of toch minder ! 

naamloos..
 De twijfel bij Julie en Edith om hier wel te starten speelden door hun hoofd . Want voor hen was dit vandaag een training en volgende week in Amsterdam gaan zij schitteren op de marathon ! Waar ik dan haasje ben voor Julie . Maar ze zetten zich er toch over en vertrokken mee . Het duurde 14 min voor we over de start matten gingen en konden lopen . De bedoeling 2 u - 2.05 u werd aangevat met een eerste km tegen 5.47 min/km dus zeer goed ! Ze had het echt getroffen met deze twee aanwinsten om haar mee te vergezellen . De eerste 10 km gingen echt zeer vlot ! Ook Yves en zijn vrouw waren bij ons aangesloten en volgden netjes het tempo . Een mooi busje zoals wij dat soms zeggen ! Na een klein beetje gemerkt te hebben dat ze het toch een beetje moeilijk kreeg met het tempo 5.40 - 5.38 min/km , maande ik aan om de squeesy te nemen om een echt dipje te voor komen . Hier stopten we een 10 sec voor goed te drinken zodat krampen voorkomen worden . En dan weer verder . Hier splitsten de wegen van yves en zijn vrouw met ons ! Aan hen was geen stoppen aan !! :-) 

ze straald nog altijd op km 8

Het is nog altijd genieten ondanks het heftige tempo voor haar ! De squeesy werkt !! Vanaf km 15 , de afstand die ze tot gisteren als haar langste wedstrijd beschouwde , begon het moeilijk te worden . Edith en Julie altijd netjes er naast , op haar inpraten , blaaskes wijs maken , maar vooral haar aanmoedigen zorgde er voor dat het tempo bijna niks moest verzwakken . De 2 u zat er nog altijd in !! Maar het afzien was begonnen ! 17 km ......Komaan nog efkes !! Nu begint het he ! Hier hebt ge voor getraint ! de rest dat kon je al ! Vooruit he ! Ja ik ben ne beul dan ! Ik schaam me er wel een beetje voor ! Maar we bleven maar lopers inhalen ! Als wij en 100 inhaalden , dan staken er ons misschien 4 voorbij die wij mogelijk ook terug inhaalden . Ze deed het geweldig . 

greet in natte toestand

  Al was het zonneke op haar gezicht toen wel ver te zoeken . :-) We liepen het centrum in ! Volk .....ja iedereen weet dat dit een echt kippevel moment is ! Julie zij nog .....Greet meiske , die staan hier allemaal voor jou he ! ( vond ik grof ....en voor mij dan , ) :-) Komaan Greet , die 2 u is nog haalbaar ! Niet afgeven nu ! En er kwam weer een lichte versnelling . Ze deed het ! De laatste bocht om ! Het laatste rechte stuk ! De laatste 400 m !! En daar was Tinny ! komaan meid ...je kan het , nog even enje bent er . Prima zo !!  Julie en Edith versnelden en liepen op kop ! Efkes handje op haar schouders en aanpikken nu he !!

Haar tijd 2.01 u !!

2 min. na haar aankomst was dit het resultaat !

2.01 u

 

Vol ongeloof , maar zeer tevrede !!

Ik dank nogmaals alle bloggers voor hun aanwezigheid en hoop hen volgend jaar hier weer te mogen aantreffen ! En laat dit nu eens de doorslag geven om alle ongelovigen te overtuigen dat dit zelfs voor een supporter een top weekeinde is !

13:15 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (16) |  Facebook

Commentaren

smakelijk ;-)

Gepost door: geert | 12-10-09

Ik ben ook benieuwd naar het vervolg :)

Gepost door: Kate | 12-10-09

Zit te wachten op het vervolg. Heb het gisteren vergeten zeggen maar nogmaals thx voor alweer een prachtig week-end coach. Normaal zijn we er volgend jaar terug bij. Hopelijk voor de marathon danbij mij.

Gepost door: Yves | 12-10-09

Zalig verslagje, en zo herkenbaar!

Gepost door: Wendy | 12-10-09

Mijn bewondering voor Greet is inmiddels grenzeloos. Wat een doorzetter!!

Gepost door: Tiny | 12-10-09

Dikke merci coach om dit weekend weeral te organiseren. Elk jaar heb ik weer zoiets van, weeral Eindhoven, maar het rare is dat ik er elk jaar weer naartoe ga. Het moest maar niet zo plezant zijn. ;)
Tot zondag.

En voor Greet: BRAVO!

Gepost door: Gert | 12-10-09

Bedankt voor alles je deed het weer !! zowel als coach als vriend en er bovenop als reis organisator :-) denk dat er heel veel bloggers blij zijn jou te hebben als coach !

Gepost door: Katrien en Christ | 12-10-09

Goed werk! Goed werk afgeleverd Mario! Wat een prima resultaten!

Gepost door: M@urice | 12-10-09

Super Super resultaten van iedereen, en dus ook van de schemamaker. Veel bewondering voor Greet, ze heeft dat goed gedaan! Bedankt. Was een fijne dag.

Gepost door: Julie | 12-10-09

Coach Ge gaat denken, waar zit diene nu ? Of wat scheelt er ? Wel niets zene ! Ik heb in een dipje gezeten, gezien de heupblessure steeds maar terugkwam en ik weer de marathon Eindhoven in rook zag opgaan. Nu ik uw prachtig verhaal, van dit prachtig evenement met deze prachtige mensen herlees, weet ik zekerder dan ooit ; IK GEEF NOG NIET OP ZENE... Alleszins, prachtige prestaties voor iedereen, en als coach zal u dat toch blijstemmen he !!!! Tot de volgende !

Gepost door: Dirk De Groof | 12-10-09

hé, alles is hier eigenlijk al gezegd ! Dat jullie gewoon super zijn ... staat dat er al op ?
En dat ik volgend jaar ook mee wil ! Ik heb gezien dat je daarvoor geen marathon moet lopen. Dan kan ik én lopen én supporteren ! Joewie ! Hoeveel dagen is het nog ?????

Gepost door: kaat | 12-10-09

profhaas als je nu eens 1 € zou vragen per km haas werk ... Paraguay zou er goed bij varen ;-)

Gepost door: geert | 12-10-09

En een dikke pluim natuurlijk voor de coach hé.

Gepost door: natalie | 12-10-09

kippenvel Een mooi verslagje dat me kippenvel deed krijgen. Zoveel mooie momenten voor al die sportievelingen en bovenal voor de coach die dit misschien toch een beetje als bekroning ziet.
De weg is nog zeer lang, maar enkel door bovenstaand verslag te lezen zie ik me hier ooit nog wel eens deelnemen.

Gepost door: Guy | 13-10-09

Het was gezellig, heel gezellig met een hele grote G !! Erg leuk om al die vrolijke webloggers te zien. Jullie stonden veel verder vooraan in de startvakken ; jammer want had graag mee gelopen in het tempo. Bij beter weer gaat Greet direct onder de 2u . Tot volgende week in Amsterdam !!

Gepost door: Bjorn Paree | 13-10-09

... Proficiat met deze sportieve resultaten.
Schema's waren blijkbaar heel goed hé!

Gepost door: Layla | 14-10-09

De commentaren zijn gesloten.