19-10-09

Amsterdam ...........Het verslag !!

3 maanden geleden deed ik Julie een voorstel om ze te hazen in Amsterdam . Ik had het al vele malen gezegd dat ze veel sneller kon lopen op de marathon .  Ja , zal wel ......maar t'is goe jong , ge moogt mij eens hazen ! Het schema werd gemaakt , met al haar wensen erin verwerkt !

Nu 3 maarden later , na al vele dagen afgeteld te hebben , de ziekte beestjes op bezoek gekregen te hebben , was het zover !

Ik had me via de club ingeschreven die altijd een perfect georganiseerde dag aan je afleveren , waarvoor mijn oprechte dank en felicitaties ! Om half zeven vertrok de bus richting Amsterdam , waar we na 2 u rijden aankwamen . Vlug een sms je naar Julie en kort erna hadden we mekaar gevonden  .

Eerst even gaan kennismaken met onze Nederlandse bloggers in het sport-café . Rinus en Bjorn waren voor ons de enige bekende gezichten . Maar dat nam niet weg dat de overige uitgebreid met je kennismaakte . Ook Gert was er ondertussen bijgekomen en na het korte keuvelen vertrokken wij naar de start in het stadion . Gert had een ander startbox. , dus splitsten onze wegen hier .

Het eerste zware emotionele moment brak aan en een opluchting voor Maarten ! Het afscheid van een totaal versleten joggingbroek ! :-) Ook kreeg ik netjes de les opgelegd , dat ik zijn vrouwke helemaal oke terug moest afleveren . Geen zotte dingen he ! :-) En dan is ze ook nog verwittigd geweest door Katrien dat ze met mij moet oppassen he ! Hij beuld je af .....niet te doen ! :-)

Maarten nam plaats op de tribunes en wij mochten als echte atleten op de piste plaats nemen . Genieten was onze eerste optie , dan een pr. lopen , en liefst onder de 4 u !! Nadat ze de voorbije week ziek was geweest was de gedachte om niet te starten meermaals door haar hoofd gegaan . Maar nu ze er stond zei ze me . Mario , ik wil ervoor gaan ! Maar als ik zeg "Ik stop!! " Dring dan aub. niet verder aan ! Ik had natuurlijk alleen maar het eerste goed onthouden en dacht .....Eindelijk gaat ze na jaren de tijd lopen die bij haar past !

Het startschot werd gegeven en begon natuurlijk met wandelen , maar toen we de matten passeerden , konden we toch een lichte looppas aanhouden . Goed om mee te beginnen . Het tempo dat we moesten lopen was 5.40 min/km om op 4 u binnen te komen . Op 5 km hadden we 28.26 min. Dus maar 6 sec te traag . De volgende 5 km in 28 min rond . Dan 27.40 min. om halverwegen te passeren op 1.58.13 u . 

Geen enkele verzwakking te bespeuren . We hebben constand gebabbeld , gelachen , genoten van elke meter . Ik heb foto's getrokken onderweg , maar die heeft Julie allemaal en zal je nog een paar dagen op moeten wachten op haar blogje ! Maar ik kan maar 1 ding zeggen , ze glunderde ! Het tempo bleef goed strak en ik controleerde regelmatig de hartslag . Hij begon te stijgen ! Maar na 21 km is dat ook vrij normaal he ! Maar toch een ietsiepietsie aan snelheid verminderd . Ook omdat er hier en daar eenlichte helling inzat , en de hartslag mocht niet hoger meer komen van mij . Genieten kwam op de eerste plaats he !! Ondertussen hadden we ook al Koen van Steenkiste en Rinus gepasseerd wat haar ook wel een klein beetje deugd deed ! 

Er mogen toch ook wel een paar super supporters vernoemd worden . We kunnne natuurlijk geen enkele supporter missen , maar Bjorn en Ronald die er allebei zelfs een sprintje voor uit trokken om toch maar de foto van ons te maken , die gaten verdienen een dikke pluim . Bedankt he !! 

Ondertussen vlogen de kilometers voorbij en de tetter van Jullie en mij stond niet stil . Ook de zoektocht naar het leukste kontje , wat een soort hobby is van ons braaf meiske , viel wel een beetje tegen ! Een broekske met de Engelse vlag viel voor haar het meeste op , maar het kontje dat erin stak vond ze maar niks . :-) Voorbij lopen dus ! Zoals ik dan ben , wilde ik al haar wensen vervullen , en begon zo wat meer voor haar te lopen , met het gedacht dat mijn kont haar wel zou boeien ! Ma niks he ! Het enige effect dat het heeft gehad  , was dat ik de drankbuskes niet zelf meer moest aangeven , maar ze netjes uit mijn drankgordel plukte . Ik schoof die natuurlijk zo laag mogelijk ........:-) Hier gaan we stoppen !! :-)

Op km 35 kwamen we Anita en Mark tegen aan de drank post . We hingen daar al enkele km achter , maar die liepen hetzelfde tempo als ons dus dichterbij kwamen we niet . Maar dus bij die drankpost ik ook efkes gestopt ( julie niet he ....die moest lopen !! ) en van dit prachtige paar een fotoke genomen ! En dan weer verder !

Het tempo 5.40 min/km hielden we nog steeds aan , dus het zat goed ! Km 39 kwam eraan . Een park indraaien ( vondelpark denk ik ) en ik begon op haar gezicht de aller éérste tekenen van vermoeidheid af te lezen ! Niet erg , maar .....de " marathon was nu begonnen ! "  Haal ik eigenlijk de 4 u wel ? Helaba .......geen stomme vragen stellen he ! Ja zij mocht niet op de klok kijken , alleen hartslag !! De vraag is alleen , hoeveel minuten wil je eronder ?

Ook waren er zo een paar woorden die haar echt op een magiche wijze een stapje sneller deden lopen . :-) Het aftellen van de laatste kilometer was begonnen . Veel volk .....allemaal even entoesiast .......mensen van de club die ook voor haar supporterden . Op zo'n momenten zijn we toch een grote club of gewoon sportmensen onder elkaar , die mekaar het beste toewensen ! 

De laatste bocht , nog 500 m .......en een grote boog van het olimpich stadion in ons zicht . 3.56.20 u en nog een 300 m ong. te lopen . De tranen van vreugde rolden over haar wangen , en bij mij ook bijna !! Sommigen zetten nog een sprintje in en staken ons nog voorbij . Nee jongens .....doe maar , wij hebben ons doel meer dan bereikt . Ze genoot van elke stap die ze op de piste zette .

de laatste 300 m

Na 3.58 u genieten , zat het erop !! Ik was/ben echt fier op haar !

Dadelijk na ons kwamen mark en Anita ook binnen enwerden dadelijk tot fotograaf gebombardeerd ! ja ik wilde er ook wel eens bij opstaan ! Ne stevige knuffel werd vast gelegd en op de koop toe werden we nog uitgekozen om een inteveu af te nemen .

Nog voor ik aan de douches was , wist iemand me al te vertellen dat wij op de nederlandse tv waren geweest . Dus het was nog rechtreeks ook ! Ik hoop dat ik weer niette stom overgekomen ben ! :-)

Nadien nog met Maarten en Julie iets gaan eten en vooral drinken ! :-) Om 18.00u vertrok onze bus weer richting Mol !

Julie en Maarten genieten nog een paar daagjes Amsterdam .

12:30 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (20) |  Facebook

Commentaren

Mooi verslag Mario. Je hebt dat weer prachtig gedaan! Super hé zo hazen en dan ook nog resultaat hebben! :)
Btw, nu snap ik dat ik jullie niet heb gezien. Ik hield echt waar alleen "rode mensen" in het oog bij de aankomst. Dom van mij natuurlijk. ;)

Gepost door: Gert | 19-10-09

hé konijn ... Onmogelijk om op den Ollandse tevee stom over te komen ... die gasten zijn wel Jos Brink gewoon hé ;-))
Knap gehaasd, coach!

Gepost door: geert | 19-10-09

happy ! Ik ben 'keiblij' (zoals het jonge volk het zegt) met dit verslag : niet alleen een superprestie maar ook heel erg genoten ! Geweldig ! En dikke proficiat aan beiden !

Gepost door: kaat | 19-10-09

Heel mooie verslagje, om kippevel van te krijgen!!! Jullie is er ééntje uit de duizend! Jij hebt dat natuuurlijk ook goed gedaan hé ;-). Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 19-10-09

tja Nu zit ik hier he, met tranen in mijn ogen .. jullie hebben het super gedaan, in gedachten was ik bij jullie, heb elke minuut meegeteld. Goe gedaan coach, je mag trots zijn !!!
Maar ik maak al nieuwe plannen ..

Gepost door: Edith | 19-10-09

G E W E L D I G ! ! ! Echt zo leuk om er live bij aanwezig te zijn. Heb jullie kunnen aamoedigen na 1km, na 13km, na 26km en op 41km en telkens was het weer een feest om een glunderde Julie te zien.

Dank aan de coach die mij nu arm maakt ;-) maar okay , het is voor het goede doel !!

Gepost door: Bjorn Paree | 19-10-09

zaaaalig! super leuk verslagje! kippenvel gekregen bij het lezen :-) julie heeft dat geweldig gedaan!!!!!

Gepost door: Jess | 19-10-09

Mooi gehaasd Mario en natuurlijk een knappe prestatie van Julie. En je hebt volkomen gelijk, je hoeft niet meer te sprinten in die laatste meters, je doel was sowieso bereikt. Ik had mijn doel net niet maar ik gaf er de voorkeur aan om echt te genieten van de doortocht in het stadion. Zo moet een marathon eindigen.

Gepost door: Christophe De Potter | 19-10-09

top super gedaan Mario. Wat ik al zei toen ik naast jullie liep: met Marion kan het niet meer fout gaan. Gefeliciteerd beiden! In mijn fotoalbum nog een aktiefoto van jullie (gearmd en wel )

Gepost door: RunningRonald | 19-10-09

petje af, respect, fantastisch ...
ik heb superlatieven tekort, een knap verslag waar jullie tevredenheid gewoon vanaf druipt,

Gepost door: Guy | 19-10-09

Knap Knap gedaan !! Wat die konten toch allemaal kunnen doen met een mens hé ;-)
Gr

Gepost door: jetty | 19-10-09

Zenuwen !! Miljaarkes heb gans de zondag voor de pc gezeten en op elke actie gewacht via twitter van Bjorn (echt niet te doen ) opeens niks meer !!! maar dan kwam Julie haar sms'je ! mannekes !! zelfs de buren hebbe, het gehoord ! Prachtig! wat ben ik blij voor haar ! had het wel voorspeld maar toch een marathon blijft een marathon hoe dan ook ! ps en euuuh ik heb haar wel niet verwittigd dat je haar ging afbeulen hé heb gewoon gezegd dat je geen minuut gaat zwijgen en trekkeeennnnnnn !!!! voor de tijd te halen (en een beetje zagen :-))))

Gepost door: Katrien | 19-10-09

Mooi verslag, coach! Tijdens het lezen was het alsof ik op de tribune zat en alles zag gebeuren. Mooie prestatie van jullie beiden!

Gepost door: Sandy | 19-10-09

super. dikke proficiat julie!

Gepost door: Peter | 19-10-09

Dat heb je weer prima gedaan Mario...proficiat met je haaswerk.

Gepost door: natalie | 19-10-09

Adam Sterke prestatie van jullie beiden hoor!!!
Leuk je gezien te hebben

Gepost door: Koen | 19-10-09

Goed schema en goede haas. Proficiat voor de haas en uiteraard ook voor Julie.

Gepost door: Yves | 20-10-09

perfect gehaasd dus!! dat hebben jullie super gedaan! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 20-10-09

merci!!! Piep haas! Nogmaals dikke merci voor zondag, ben nog aan het nagenieten en de traantjes komen nog altijd als ik aan de laatste 200m denk. Miljaar... 't was wijs! Bedankt!

Gepost door: Julie | 20-10-09

Leuk verslag. En mooie PR van Julie. Ik zag jullie nog op TV. Herkende jullie gelijk. Leuk om te zien.

Gepost door: Keesdeloper | 22-10-09

De commentaren zijn gesloten.