31-10-09

Versnellingen gingen super hard !

Na donderdag een blaar gelopen te hebben met mijn nieuwe steunzolen , ging ik gisteren toch nog eens proberen maar dan zonder steunzolen . Het was mijn korste loopje ooit . Tot juist voorbij de brievenbus , en toen wist ik dat het zo niet verder kon .

Vandaag mocht ik dus al komen voor de aanpassing van mijn zolen , en dit moest natuurlijk  zo snel mogelijk getest worden . Op mijn schema stonden versnellingen op . 2.2 km losgelopen . Van bij mij thuis naar de 15 kapellekes en daar een plaatselijk rondje van 1500 m . Dan 3 x ( 100 - 200 - 400 - 200 - 100 m met telkens 100 m joggen tussen . Het tempo lag zeer goed . Alemaal gelopen tegen 21 - 22 sec/100 m op een zanderig parcour . Tussen de reeksen 1 toerke van 1500 m losgelopen . Dan 1 km losgelopen en 2 x 1 km tegen 3.40 min. met 3 min wandelen tussen . Dit gebeurde wel op de weg !

Mijn ondervinding van de nieuwe steun onder de voeten is toch redelijk possitief . De blaar , ja die geeft nog ferme pijnscheuten , en zeker als je zo de laatste km aan het loslopen was . Maar je voed duidelijk een meerwaarde aan je schoen .

Ik had er een plakker ( compeed ) opgeplakt en wilde die na het lopen eraf halen omdat het toch redelijk pijn deed . Maar trok ik bijna heel het loshangend vel ermee af . T' ja dat ding plakt over de volledige plakker . Morgen als Wendy en Stefke komen op samen een duurloopke te doen , ga ik toch maar efkes zonder steunzolen lopen . Eerst alles laten genezen !

Zaterdag gaan we dan naar het zilvermeer om er de  5 km door te vlammen . Maar ik vermoed dat een tijd van 18.15 min er niet zal inzitten ! Maar onder die 19 min moet ik toch geraken . Hoop ik !

Maar ook op zondag is er de Cross-cup , en daar doet ook een zeer snelle blogster aan mee . Een beetje een tegenstandster van ons Wendy ( snelle wendy ) , en ik heb het over Leen http://leenleysen.skynetblogs.be/ Maar deze keer ga ik er naar toe om haar ferm aan te moedigen ! Zet hem op he Leen !! Ga dus zeker eens kijken op de zer snelle jonge atlete !

En nu ben ik weg met de kinderen , en ook naar het zilvermeer , mar om er te spelen !!

14:10 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Succes volgende zaterdag aan het zilvermeer...5km is inderdaad vlammen. Prettig weekend gewenst.

Gepost door: natalie | 31-10-09

steunzolen... Hey coach, tja steunzolen. Die van mij liggen in de kast. Ik had er ook en het voelde goed aan en ... een paar weken later had ik een scheenbeenvliesontsteking. Opletten hé.

Gepost door: Steve | 31-10-09

De commentaren zijn gesloten.