22-11-09

Druk trainings weekeinde

Ik heb weer een stevig trainingsweekeinde achter de rug . Beide trainingen , zowel van zaterdag als zondag heb ik met stefke gedaan . Toch altijd veel leuker ze met 2 te doen dan alleen .

Gisteren had ik er een fartlec opstaan . Tja stefke loopt zonder schema en volgt me dan daarin . Gemakkelijk voor mij . We hadden er een mooie steile brug uitgekozen . De steile kant van de brug van't sluis naar het kanaal toe . Voor iederen wel bekent van de omgeving Mol . Normaal doe ik dit soort trainingen in de Galbergen , dus in het bos . Maar omdat het nog vroeg en donker was , is dit niet aan te raden . Voor we eraan konden beginnen hadden we toch al een 5 km gelopen tegen 5 min/km . Dus een matig tempo . De versnellingen hadden we niet echt gemeten hoe snelm we liepen omdat we niet  de juiste afstand hadden en telkens op garmin kijken .......het was maar een 80 - 90 meter dus gewoon alles geven en de hartslag naar het max. laten stijgen ! Gewoon een geweldig gevoel krijg ik hiervan . Nadat 10 x herhaald te hebben hebben we verder gejogt zodat we een 14 - 15 km gelopen hadden . Mijne garmin had weekeind kuren en weigerde samen met mij te starten zodat ik telkens een stukje gemist heb .

Vandaag was het een gewoon duurloopje , ook weer met Stefke ! Om 6.30 u stipt was hij bij ons en vertrokken we door de regen en wind . Deze keer richting Balen om daar lang het kanaal tot Sluis te lopen en zo langs Achterbos terug in het centrum van Mol aan te komen . Een 16 km tegen 5.20 min/km was het resultaat . Heel plezant , zelfs het weer kon dit niet verpesten .

Ook is het al een tijdje stilletjes geweest over mijn zwemcariere . dat ik zwemmen niet graag doe is al bekent . En dit gewoon omdat je dan niks maar ook niks sociaal contact hebt . Zelfs als je alleen loopt zie je nog eens een vogel of al dan niet een bekende persoon voorbij lopen/fietsen . Maar bij zwemmen niks van dat . Tja heel soms zie je zo eens iets geweldig mooi in het water verschijnen waardoor je training dan volledig de mist ingaat . je blijft met je mond open zwemmen van verbazing vergeet te ademen .......en geloof me , dat komt niet goed in het water . Je slikt liters water binnen waardoor je dan weer in een ongelooflijke hoestbui geraakt die ja dan weer ongelooflijk belachelijk maken en in je ooghoeken bemerkt hoe er een uitlachende glimlach bij de veroorzaakster van dit alles ontstaat .

Maar goed even serieus dan . Gisteren dan toch in Geel gaan zwemmen , waar er 2 banen lagen die ik bijna voor mij alleen had . De bedoeling 2 maanden terug was dat ik 750 m zou kunnen zwemmen , en dat is me op een vrij korte en gemakkelijke manier al gelukt  . Dus voorlopig zal ik de afstand zeker niet opdrijven maar gewoon onderhouden . Na 500 m gezwommen te hebben in een baan helemaal voor mezelf werd ik plots gestoort door op het eerste zicht wally de walvis . Ik prijsde me gelukkig dat de banen redelijk breed waren . Maar toch .....ze zwom schoolslag en begreep nog niet dat je best rechts zwemt om anderen niet te hinderen , dus ik kon er niet langs en bleef er dan even achter hangen en zwom ook schoolslag . Moest dit nu een mooie slanke dame geweest zijn is dit best prettig om de beenbewegingen te opserveren en eventueel nog iets bij te leren . Want daar doen we het voor he :-) . Maar als je dan naar Wally keek en bemerkte dat ze een badpak aan had dat een paar maten te klein was en zo toch een redelijk onmakelijk zicht kreeg , begon mijn maag zich wat draaierig te voelen . Ik dacht eerst seffens bij het terug zwemmen draai ik even iets vlugger terug en ik ben weer voor , maar kon deze walvis echt nog keren op de juiste manier wat een ongelooflijke vloedgolf veroorzaakte en ik weer gedwongen werd er achter te blijven  . Ik kon er niet naast , dus eronder door dan ! :-) Hela mannekes ik had er bijna de hele lengte voor nodig , maar ik hing voor . Ze kon er toch mee lachen en ze ging meer aan de kant zwemmen . :-)

Iedere blogger kent alvast onze gezamelijk blog weblogunite , waar de algemene info over het bloggen wordt opgezet . Heel gemakkelijk zodat je om van alles op de hoogte te blijven niet elke blog hoeft af te schuimen . Maar hij is een beetje door mij verwaarloost geworden en zo ook een beetje uit jullie oog getrokken . Maar wat nog het meest verwaarloost is , of beter nog bijna nooit gebruikt is de loopkalender . Hier kunnen de bloggers zelf hun wedstrijden op aangeven of jezelf inschrijven pg opgeven waar je aanwezig zal zijn . Zo weet je telkens waar je een blogger kan vinden . Heel gemakelijk maar het moet wel aangevuld worden he ! Dus ik ga dat seffens of morgen eens doen , een paar wedstrijden op aangeven , en dan is het aan jullie om dit ook te doen . Proberen er wat nieuw leven in te blazen .

11:07 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Mooie 2 daagse met Stefke heb je er op zitten... dat zwemmen is ook niets voor mij hoor.

Gepost door: natalie | 22-11-09

Lekker gelopen ! Leuk dat we over het zwemmen hetzelfde denken ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 22-11-09

Lekker gelopen !! Leuk dat wij hetzelfde denken over zwemmen :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 22-11-09

tja, zo'n Wally in het water is natuurlijk niet altijd leuk als je zelf snel wil zwemmen, maar uiteindelijk is het toch iemand die op haar manier ook aan sport doet en dat verdient toch ook wel enig respect hé ;-) bij ons is de regel dat je constant rechts houdt, dus je wisselt ook van kant van de baan als je van richting draait. Zo blijft er meestal wel in de baan ruimte om te passeren als je sneller zwemt, werkt echt wel.

Gepost door: Ruthje | 22-11-09

Vroeg op voor de trainingen en altijd top om gezamelijk te trainen.
Dat zwemmen is ook niet mij ding en knap om het dan vol te houden.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 23-11-09

Zo vroeg! Mario, man! Zo vroeg opstaan altijd! Tegen dat ik begin met lopen, ben jij altijd al lang terug thuis, ze. Nee, da's niks voor mij, die ochtendstond.

Gepost door: Bart | 23-11-09

De commentaren zijn gesloten.