10-12-09

Een bijna dood ervaring !!

Nee nee , ik leef nog ! Maar ik dacht van zo een groots opgeklopte titel , maakt ze altijd nieuwschierig om te komen lezen . Dus laat ons zeggen .....ik heb jullie nu al bij de lurven !! :-) Het gaat gewoon weer een trainingsverhaal worden ! Een kort , want ik ben hier de perfecte man weer aan het uithangen ! We gaan op weekeinde , en dus dacht ik van ons Peggy een beetje te verlossen van wat poetswerk dat hier nog lag te wachten .

Ik hoor het straks ons Peggy al zeggen ......moet ge da nu op uwen blog zetten , ....da ge eens gepoetst hebt .....zijde weeral wa siroop op de blog aan het schrijven ? Die vrouwen op het werk bij mij , die lezen uwe blog ook zalle , en die denken da ik de perfecte vent heb ......Awel , zeg ik dan ,....ze hebben gelijk !! :-)

Dus over de training dan . Het was een fartlec op de galbergen . Echt goed lag het er niet bij . Veel plassen , modder stukken ......maar oo zo plezant . Niks ontweken , gewoon volle petrol overal door heen . Zwart da ik zag ! :-) Ik moest 10 x 100 m tegen een heuvel oplopen . dan 1 km loslopen , normaal gezien 3 x 500 m tegne 3.35 min/km met 500 m loslopen tussen  , maar ik deed er eentje meer . Verkeerd gelezen of ik zat nog met de training van vorige week in mijn hoofd ?  Dan 3 x 1 km tegen 3.35 min/km met 3 min wandelen tussen . Dit waren echte tandenbijters . Nee echt , ik moest het uiterste geven . je moest me niet vragen om 3 sec sneller te lopen , want dat zou niet gegaan zijn . Denk ik :-)

Ik kan niet zeggen dat je die momenten aan het genieten bent . Nee , die momenten zie je af. Op die momenten flitst er meermaals door je hoofd , waarom ? Je kopke begint op deze momenten aan zijn mentale strijd . Op deze momente leer je doorbijten .  Zo zijn de laatste km van een duurloop of eigenlijk van elke training de belangrijkste . En niet om het fysieke gedeelte alleen .  Maar hier wordt het mentale ook gesterkt . Gelooft er nu iemand dat als je een lange duurloop doet voor een marathon , en je schema geeft aan dat je 35 km moet lopen , maar je toerke komt nu zo uit dat je thuis aan komt en je hebt er maar 33 km gelopen . Denk je nu echt dat je met die 2 km extra gelopen te hebben dat je fysiek beter inorde bent ?  Tuurlijk niet ! Laat je dat nooit wijs maken . Maar wat wel het geval is , dat je mentaal op die manier niet inorde bent . Er schuilt bij sommige een schuldgevoel , of een lichte twijfel , meer zenuwen steken de kop op ..........En dat kan wel in het nadeel spelen !!  

Dus laat ons zeggen ......het beste is je schema perfect te volgen , maar hou altijd in je achterhoofd , dat we amateurs zijn die af en toe een wijziging moeten aanbrengen !!

Het was dus voor mij een zeer geslaagde training !! Morgen een duurloop van 12 - 15 km tegen 5.15 min/km

15:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

In het begin van een training/wedstrijd probeer ik ook meestal de plassen te ontwijken, maar eens de vermoeidheid komt piepen, is het inderdaad gewoon knal overal doorlopen. Nat zijn we dan toch al van 't zweet :-)
Als ge zo nog eens nen opstoot van kuiswoede hebt, moogt ge altijd bij mij langskomen ze, dan kunt ge U hier ook wat uitleven. Beter dan een 35 km-training :-)

Gepost door: Sandy | 10-12-09

Een bijna dooderaring ??? Op training.... komt dat al is voor hé , ik was er dinsdag ook niet veraf! Maar enkel zo worden grenzen verlegd, zolang het zo maar niet alle weken is hé.

Gepost door: Petra | 11-12-09

Normaal Als je met 2 werkt is het nie meer dan normaal dat je een handje helpt in het gezin.

Gepost door: Walter | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.