20-12-09

Mijn jaaroverzicht !!

We zijn weer bijna aan het einde van het jaar ! Het is precies nog maar net geleden dat ik mijn vorige jaaroverzicht schreef . Zo snel gaat een jaar voorbij . Maar als je dan alles even op een rijtje zet , wat je zoal in 1 jaar tijd allemaal doet , dan is dat toch behoorlijk veel . Dus ga ik ok niet alles tot het detail uitkammen , maar in grote lijnen schetsen hoe mijn jaar eruit zag .

We keren dus terug naar de vorige winter , die toch een van de trengste wintrers was van de afgelopen jaren . temperatuern van - 16 werden hier bereikt , maar er werdt hier altijd gewoon doorgetraint . met toch een niet zo slecht wedstrijd sezoen . Ik liep verschillende korte wedstrijden van een 5 - 10 km waar ik als snelste 10 km bijna mijn persoonlijk recort evenaarde . Ik liep dus in Hasselt-Kievit 39.15 min wat maar een halve minuut afbleef van mijn pr op die afstand . het weer was toen ook niet zo gunstig .

Dan was het weer trainen voor de marathon van Rotterdam . Dat was voor mij de grootste tegenvaller van het jaar . Ik kreeg krampen zoals ik nooit gedacht had dat het kon ! Dat leverde zo een beetje een loopdipje op , maar was na een paar weken weer verdwenen waardoor ik me weer vollop op de korte wedstrijden legde . Ik verbrak mijn pr op de 5 km met een 15 sec en liep 18.15 min wat voor mijn doen toch behoorlijk snel is . Maar dit leverde mij wel een blessure op waar ik 10 weken niet heb mee kunnen lopen . Zo kwam het beloofde haaswerk voor Wendy ook weer in gedrang .

Ook heb ik ons peggy en Greet gehaast op de 14 km van Lommel , waar deze twee dames echt geweten hebben wat afzien is ! Ik wist al een hele tijd dat ze beiden veel beter konden , maar altijd dat bang zijn om eens echt moe te worden ....tja moe woreen omdat ge de laatste km er alles uithaald , maar op een wedstrijd van een 14 km maakt dit in tijd mogelijk een 10 - 15 sec goed . Dus begon ik aan een stevig tempo van 5.30 min/km , Het tempo van hun beste 10 km . tegen 6 min was er gevraagd of ietske sneller . Er stonden gen km aangeduid .....allee dat dachten zij toch , maar die stonden allemaal net aan de andere kant op de weg geschreven terwijl ik dus bewust daar niet liep ! Na 5 km kreeg ik de eerste commentaar . Zeg wij lopen toch veel sneller dan tegen 6 min. Belange niet ......een beetje te snel misschien , maar niet veel hoor !! :-) Ik verzorgde ze wel zeer goed met drank en sponsen , maar bleef het tempo zeer strak houden . De hartslag van de dames lag net boven hun overslag , dus ik wist dat ze mogelijk gaan verzuren ! Het tempo werd na 8 km nog een beetje opgedreven , maar kregen hier wel wat hulp bij door de wind die in de rug zat . De 14 km werden gelopen in 1.14 u Beide dames glunderden .....al waren ze de laatste kilometers door een hel gegaan !! :-) Ik genoot ervan !! :-) Dit was zeker een top moment van 2009

Eindhoven was dit jaar een echte topper ! Heel veel bloggers aanwezig en een paar mooie pr's werden er gelopen door mensen die een schema van mij hebben . Dit is voor mij altijd dubbel zo plezant !! Ik zelf zou ons Peggy en Greet gaan hazen , maar doordat ons Peggy het afgelopen jaar wat heeft zitten sukkelen met allerlei kwaaltjes , is die halve marathon voor haar niet doorgegaan . Dus heb ik samen met Julie en Edith , Greet gehaast . Buiten het weer om , was dit echt een schitterende wedstrijd waar ik echt van genoten heb . Greet behaalde haar doel , en liep haar éérste halve marathon in 2.01 u !

Een week later volgde mijn volgende haaswerk ! Dat woordje "werk" mag er best afgelaten worden . Ik had Julie , één van de 3 angels die ik nog nooit gehaasd had al dikwijls gezegd dat ze haar marathon veel sneller kon lopen , en nog genieten ervan ook . Maar ze had er heel lang geen oren voor omdat ze dit zelf niet helemaal geloofde . Maar op een zomerse bbq. bij mij thuis waar we Maarten en Julie op uitgenodigd hadden kwam dit natuurlijk weer ter spraken en tussen twee happen in zij ze me  " tis goe manneke , .....gij moogt me hazen . Ik wil die 4 u wel eens halen , maar ik wil er blijven van genieten !! En iemand die dan Julie een beetje kent , dan zegt ze dat zo boven haar brilletje uitkijkent recht in je ogen .....ik krijg er nog schrik van !! :-) grapke !! Maar ze meende het wel !! Er werd een schema in elkaar geknutselt en ze volgde dit toch zeer behoorlijk ! Tja er werden ondertussen weddenschappen afgesloten , of ze haar beste tijd wel kon verbreken met 14 min. Want 4.14 u was haar beste tijd ooit !! Maar in amsterdam aangekomen stond daar een supper getrainde en gemotiverde dame , die er echt wilde voor gaan ! Ze straalde enhas er echt zin in ! Van bij de start liep alles zeer vlot ! We hebben gebabbeld van km 1 tot km 42  . Geen enkel ogenblik dat ik eraan twijfelde of ze het zou halen . De aankomst was buitengewoon geweldig ! Dit moment is op sportgebied het allemooiste van het afgelopen jaar !!

Nu ben ik al een paar weken aan het vechten om mijn snelheid op punt te krijgen , en liefst zonder blessuren !! Tja ik had nog bijna niks op snelheid meer getraint na 30 juni , dus was het dubbel zo erg om hieraan te beginnen . Dat het erg gesteld was wist ik , maar zo erg .......:-( Ik heb dan ook helemaal niks meer met de club getraint en ga dat de volgende maanden niet meer doen . Ik train nu 3 x  per week op snelheid . Ik maak per week veel minder kilometers . Rust 2 tot 3 dagen als het nodig is met het werk ! Dus forceer niks ! 1 x per week een duurloop van max 15 km die echt traag gelopen wordt ! En het resultaat heb ik in de wedstrijd van de Blauwe kei mogen vast stellen . 6 km in 22.23 min. Dus lopen tegen 3.45 min/km met wind op kop !!  

Het jaar sluit ik af , nu zondag in Leuven ! Daar staat me een 12 km wedstrijd te wachten waar ik eigenlijk niet helemaal voor klaar ben ! Het is nog te ver !! 8 km zou perfect zijn , maar ik ga dit toch even testen !

Dus hoe mijn loopjaar helemaal afsluit , zal je nog een weekje geduld moeten hebben , maar het doel is onder de 47 min. op 12 km . Maar naar het schijnt is het een zeer lastig parcour geworden ! 2 steile heuvels !! Niet echt mijn ding ! :-(

Volgende week post ik , hoe mijn volgende loop - blog jaar er zal uitzien ! Dat er serieuse veranderingen aankomen kan ik nu al zeggen ! De vraag is alleen , hoe post ik dit ?

Ik wens iedereen zeer fijne feestdagen toe !  

 

11:35 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Nu maak je mij toch wel nieuwsgierig hoor!! Ik hoop dat het je lukt volgende week, ik hoop dat het dinsdag terug wat beter weer is, zou mijn intervaltraining echt niet willen overslaan deze week, heb vandaag al de fartlek moeten laten vallen :-(.

Gepost door: Wendy | 20-12-09

Goeie feestdagen gewenst. Ook voor je gezin een gezond en sportief jaar!

Gepost door: Tiny | 20-12-09

mooi Een mooi jaaroverzicht Mario, goed gelopen! Bedankt voor amsterdam nogmaals... maar euh... dat van dat brilleke... ;-) Prettige feestdagen ook voor jullie!

Gepost door: Julie | 20-12-09

Goed jaar. Proficiat met je loopjaar, maar ik weet dat je nog beter kan, dus hopen op een blessurevrij jaar en dan knallen in 2010?

Gepost door: joggerke | 21-12-09

Mooi overzicht .. toch weer leuk om even terug te blikken, maar ik ben benieuwd naar je plannen !!!
Prettige kerstdagen coach !!!

Gepost door: Edith | 21-12-09

Voor jou en je gezin ook prettige feestdagen Mario ! En nogmaals bedankt voor alle motiverende woorden en schema's :-)

Gepost door: Chris | 21-12-09

Een mooie jaar , je mag tevreden terugblikken! Succes met het neerpennen van de vooruitzichten voor 2010. Prettige feestdagen!

Gepost door: Petra | 21-12-09

De commentaren zijn gesloten.