01-01-10

De grote veranderingen !!

Voor ik aan het serieuzere gedeelte ga beginnen wil ik iedereen toch nog de beste wensen toe delen .Een goede gezondheid , veel loop plezier en nog veel persoonlijke records die mogen sneuvelen .

 

Ik heb een dikke week geleden eens vermeld dat er veel ging veranderen . En wanneer doe je dit nu het beste ? Aan het begin van een nieuw jaar . Of aan het einde van het oude jaar , om dingen achter je te laten of af te sluiten .

Ik heb namelijk besloten om het bloggen op een heel laag niveau te zetten . Niet omdat ik het niet graag doe . Integendeel , ik doe het zelfs zeer graag ! Maar het bloggen is niet meer wat het is geweest . Heel veel hebben hun weg gevonden naar facebook en schrijven nog nauwelijks op hun blog . Dit is nu al een hele tijd bezig en ik heb dit ong. 1 jaar geleden al eens opgemerkt en toen verscholen sommigen zich achter een blog pauze . Of kreeg ik als antwoord dat de blog geen verplichting mag worden  of ik heb het de laatste tijd ongelooflijk druk !  En dan legde ik me daar maar bij neer  . Het zal wel beteren dacht ik . En ja , dan komen er weer van die momenten als een weblogloop of de marathon van Eindhoven  waar je dan weer echt van geniet met z’n allen . En toch…………..

 

Kijk …….Toen ik ermee begon stond het nog in het beginstadium . Meer en meer mensen begonnen ermee . Er werden bijeenkomsten georganiseerd ………ik begon er zelf ook meer en meer de smaak van te pakken te krijgen en wilde echt met deze bende toffe lopers wat verder gaan . Ik zetten mee de schouders onder het drukken van de T-shirts tot 3 x toe , zodat we nu toch 110 T-shirts gedrukt en verkocht hebben met op de 2 laatste keren met naam en al erop vermeld . Ik aanzie / aanzag dit als een moderne loopclub die een beetje al de eenzamer lopers wat op te vangen en te ondersteunen . Dit deden we met z’n allen bij elkaar , wat echt zeer goed werkte .

Er werd zelfs een algemene blog opgericht om alle info op te zetten die al de bloggers aan gaat omdat er zoveel blogs gekomen waren dat ze allemaal volgen onmogelijk was geworden . Maar die wordt nog nauwelijks bekeken of naar gevraagd om iets op te zetten . Wedstrijden worden onderling afgesproken op facebook en lees je dat die dag niet , of ben je juist niet het vriendje van …..dan ben je niet op de hoogte en ben je er niet bij !

Het hoogte punt lag ongetwijfeld met de actie naar Make-a-wish waar we met z’n allen 11400 € konden schenken . Ik krijg er nog kippenvel van . Ook kwam ik op het idee om trainingen te organiseren met eten en zo erbij . Allemaal dingen die toch wat inzet vergden dat ik met plezier deed omdat we samen als groep iets betekende . Iets waar ik trots over was om erbij te zijn  . Dat laat je dan ook merken door het lopen met je T-shirt . Ik wilde hier een echte club van maken , en tijdelijk is dat gelukt  !

 

Dan maak ik ook nog schema’s voor allen die dat wensen en waar ik nog altijd zeer veel voldoening uithaal . Maar ik heb evenveel mensen zonder blog die een schema vragen dan met blog . Die met blog heb ik altijd een beetje voorrang gegeven . Hun schema’s werden altijd eerst gemaakt !  Het grootste plezier dat je eraan beleefd is het lezen op hun blog hoe en wat ze getraind hebben . De vorderingen die ze maken , en de wedstrijden die ze lopen .

IMG_7487

1

cheque

Ik kwam vroeger van het werk thuis en het eerste wat ik deed was de computer opzetten en op mijn favoriete blogs klikken , om te kijken wat ze gedaan hadden . Maar als ik die blogs nu nog eens bekijk dan heb ik veel geluk als er 1 x op 14 dagen iets gepost word . Op facebook bemerk je dan al hun activiteiten , dus toch tijd genoeg !!

Wat is hier nu mis mee , zal ongetwijfeld nog door jullie hoofd gaan .

Maar niks is daar verkeerd aan , dat is het hem juist !

Bloggen is geen verplichting , maar iets dat je graag doet en waar je bij wil horen ! Maar als het plezier elders te vinden is en veel leuker is , dan moet je dat zeker doen !  Zo is het dus ook niet verkeerd als ik het op deze manier niet meer zie zitten om dagelijks mijn blogje te schrijven en anderen proberen te lezen wat toch meestal uitdraaid op weer hetzelfde berichtje als gisteren .

 

Ik ga dus het bloggen een tijdje van op afstand bekijken . De mensen die toch nog altijd zeer trouw eraan gebleven zijn  , blijf ik volgen . Schema’s blijf ik maken !! En af en toe kan het zijn dat ik toch eens iets post , maar mijn voornemens van 2010 zijn om dit toch nog een tijdje uit te stellen  . Bloeit het bloggen terug op , ben ik er weer . Maar deze keer zullen anderen beslissen hoe nauw voor hen de webloglopers aan het hart liggen . Aan de kar blijven trekken door dingen te organiseren  , ( want ik had nog heel veel dingen in mijn hoofd zitten om samen te doen ) doe ik niet meer  !

Of ik mijn blog verwijder ?? Voorlopig nog niet  !

 

Een tijdje geleden heb ik een beperkt aantal mensen gevraagd om hun verhaal omtrent het bloggen eens op te schrijven . Ik zou dit gaan bundelen samen met trainingsadvies , vragen die me de laatste 5 jaar gesteld zijn met mijn antwoorden erop . De vragen van de gewone loper waar vele mee zitten .  Ik wilde dit bundelen en eventueel verdelen onder de geintresseerde bloggers . Ik heb wel eens laten vallen om er een boek van te laten drukken  indien het goed genoeg was . Maar dat die kans zeer klein was ! Dat hier achter mijn rug al duchtig over geroddeld is , terwijl ik gevraagd had dit gewoon nog te verzwijgen vind ik spijtig . Maar het is voor 2/3 al klaar , en ligt nu ook netjes opgeborgen  . Het einde van het boek zou niet zijn zoals ik het me voorstelde !! Voor hen die dan toch het roddelen zo leuk vinden ……..Dat mijn teksten redelijk wat fouten bevatten en de zinsbouw niet  correct is , mag ik gerust stellen dat ik me daarvan bewust ben maar toch mijn best doe . Maar voor dat mapke of boek zou ik me laten helpen door een blogster die de nodige aanpassingen zou doen !!

 

Dus zou ik om nu af te sluiten nog willen zeggen . Het gaat jullie allemaal goed op facebook  . Ik hoop op een terug keer naar de blog . Dat is mijn wens voor 2010 !!

 

Een goede gezondheid , veel loop plezier , ……..Groetjes Mario 

00:50 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (24) |  Facebook

Commentaren

Mijn beste wensen voor een schitterend, gezond en blessurevrij 2010.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 01-01-10

tja, wat kun je daarop zeggen. Het bloggen beperkt zich bij mij ook maar tot de wedstrijdverslagen en af en toe een weekschema, en dat is voldoende voor mij. Facebook daarentegen is idd veel directer. Ik blijf het in elk geval beiden graag doen zoals ik bezig ben, beetje afhankelijk van de tijd die ik er kan insteken. Vincent en ik wensen jou en je gezinnetje alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar, en dat we nog elkaar nog vaak tegen het lijf mogen 'lopen' op wedstrijdjes. En we blijven het uitermate appreciëren dat je zoveel tijd steekt in het maken van schema's :-) Bedankt !

Gepost door: Chris | 01-01-10

Ik zelf ben nog niet zo lang bij de webloggers en heb wel gemerkt dat het bloggen wat rustiger geworden is, maar dan vooral langs Belgen-kant, de Nederlanders die bloggen er nog lustig op los. Ik hoop dat je toch terug zin krijgt om je blogje in orde te houden, want ik vind het altijd leuk om te lezen, zeker nu we ong. hetzelfde schema volgen. En over die achterklap ivm met jouw boek, pff, daar doe ik nu echt niet aan mee hoor, jij vroeg mij om iets te schrijven en ik heb dat gedaan, punt. En over die schrijffouten, denk jij dat al die bekende auteurs zonder fouten schrijven? Hun werk wordt ook verbeterd en aangepast hoor, niks van aantrekken!! Ik wens jou, Peggy en de kindjes een heel mooi jaar, met hopelijk nog een weblogtraining ;-).
Groetjes!!!!

Gepost door: Wendy | 01-01-10

Hey Mario,
Eerst en vooral de beste wensen voor een subliem 2010!

Jammer dat je je motivatie om te bloggen wat verloren bent door Facebook. Als startend loper put ik immers veel inspiratie in het lezen van de verschillende lopersblogs, en da's ook de reden dat ik zelf recent een blog startte.
Persoonlijk vind ik Facebook absoluut een minder gepast medium om trainings- of wedstrijd verslagen te delen (niet alle Facebook vrienden zijn immers geïnteresseerd in lopen), maar hooguit geschikt om korte gedachten te posten.

Langs de andere kant, beperk ik me op mijn blog zelf eveneens tot wedstrijdverslagen en eventueel samenvattingen van een trainingsweek - ik denk dat een dagelijks trainingsverslag wat eentonig zou gaan worden.

En wat je project of boek betreft: ik ken tal van mensen die perfect en foutloos kunnen schrijven, maar geen zinnige letter op papier kunnen zetten. Niks van zulke opmerkingen aantrekken dus!

mvg,
Dave

Gepost door: David | 01-01-10

2010 Je hebt hier inderdaad gelijk, alhoewel het bloggen bij mij nog steeds de voorkeur krijgt. Hopelijk maak je nog veel schema's en leid je nog veel joggers naar PR's. Mijn beste wensen en een sportief nieuw jaar toegewenst voor jou en je familie.

Gepost door: Dirkjogt | 01-01-10

nieuwjaar Ik wil je hierbij voor 2010 een voorspoedig, gezond en sportief (succesvol) jaar toewensen. We kennen elkaar (nog) niet, maar hopelijk komen we elkaar eens ergens tegen. Je overwegingen in deze blog zijn duidelijk en begrijpelijk, dat heb ik ook elders al eens gelezen, maar verder ben ik eigenlijk helemaal met Wendy eens. Bij ons in NL is die ontwikkeling naar Facebook er niet, wel wordt er veel getwitterd, maar het bloggen en toch ook het lezen van blog-ervaringen van anderen, dat blijft toch het mooiste.
Groet, en maak er een heel mooi jaar van!!
Ruud

Gepost door: ruud | 01-01-10

Beste wensen Ook in Runnersworld stond vermeld dat hardlopende webloggers meer en meer naar facebook gingen. Ik houd het bij het loggen, facebook zou me (nog) meer tijd kosten. Evengoed de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Gepost door: John | 01-01-10

Super 2010 Dag Mario,
Ook ik wens jou een geweldig en gezond en genoeglijk jaar toe met veel blog plezier, mocht deze terug komen. Hier gaat het bloggen voort maar Facebook heeft ook hier zijn intrede gedaan maar ben er niet echt druk mee. Nee, ik blijf gewoon Bloggen in 2010.

Gepost door: Rich@rd | 01-01-10

Hey Mario, beste wensen voor 2010. Ik zal je bloggen wel missen en heb het zelf ook een beetje verwaarloosd. Soms vind ik het spijtig dat ik het niet meer doe, vooral omdat je ook niet kan terugblikken naar de laatste marathontrainingen. MIjn voornemen is om terug wat meer te schrijven, wel kort, maar gewoon om mijn looptrainingen te kunnen volgen. Veel succes met wat je doet en vooral met waar je zin in hebt. Bedankt coach voor je steun !!!

Gepost door: Edith | 01-01-10

hey Mario,
alvast een zalig 2010 toegewenst! Ik begrijp je wel zenne, en ook ik voel dat het bloggen vaak moet afleggen tegen facebook. het gaat ook gewoon sneller om kort op facebook iets te zetten hé. Maar ik vind het zoals edith, veel te leuk om terug te lezen wat ik gedaan heb x aantal maanden geleden; en mijn jaaroverzicht had ik nooit zo gedetailleerd kunnen maken, moest ik niet over alles geblogd hebben heel dit jaar. Dus één van mijn goede voornemens is toch echt terug meer bloggen!
In ieder geval super hard bedankt voor de motivatie en steun die jij altijd hebt gegeven. Wat betreft je vraag voor mijn verhaal, moet ik tot mijn schaamte toegeven dat ik het in alle drukte met de verhuis en de firma gewoon helemaal vergeten ben. Ik vermoed dat het ondertussen te laat is? Zo nee, laat me maar iets weten. Oh ja, enkel nog maar mijn telenet adres gebruiken; de rest bestaat niet meer.

groetjes!

Jess

Gepost door: Jess | 01-01-10

beste wensen Hey Mario

betreft het bloggen en het facebooken. Tja, ik geraak er ook niet altijd bij om iets op mijn blog te plaatsen en via facebook gaat dat wel. Hoe komt dat? Omdat mijn computer nu eenmaal 10 jaar oud is en dus niet meer van de snelste. Maar eens mijn bericht online... dan is het wel leuk om achteraf terug te bekijken alsook mijn weinige km's en mijn marathonverslagen. Voor mij redenen genoeg om hem te behouden. Ik lees wel veel blogs maar en post hier en daar eens iets. Maar als ik op elke blog moet posten... dan is de dag 5 uur te kort (duurt bij mij ook gem. 15 minuten eer het berocht volledig weg is) :-) Maar ik lees ze wel hoor. Het is idd eenvoudiger om te posten en te reageren op smoelenboekje. Ik laat mijn blog verhalen automatisch posten op facebook. Wist neit dat je een boek aan het maken was: veel succes ermee (zeker niet wegsteken omwille van wat commentaar van anderen). Tja, de een maakt al meer schrijffouten dan de ander, maar daar heb je een spellingscorrector voor en die maakt het dan wel in orde. Doe vooral waar je zin in hebt! Wens je een super 2010 en dus tot op de volgende weblogtraining! :-)

Gepost door: Steve | 01-01-10

Tot blogs??? Dag Mario, veel kan ik er niet aan toevoegen , ik kan ook niet vergelijken, ik ben maar een nieuwkomer in blogland. Ik zou zeggen doe waar je je goed bijvoeld en je kan niet voor iedereen goed doen. Maar uit de reactie kan ik wel afleiden dat verschillende mensen u zullen missen. Hopelijk tot blogs???

Gepost door: Petra | 01-01-10

Philippe postte er een tijdje geleden ook al over dit onderwerp, wat ik toen zei meen ik nog steeds: ik gebruik zowel de blog als facebook:
- facebook gebruik ik voor de snelle hap tekst bv een training die ik die dag gedaan heb og een wedstrijd die ik zou willen lopen en andere mensen naar toe zou willen krijgen. ik ben vrij zeker over de dingen die ik op facebook plaats dat ik daar (een paar dagen) later nooit meer naar zal omkijken...
- de blog gebruik ik vooral voor m'n wedstrijdverslagen, wedstrijdverslagen is iets wat ik mogelijks later nog wil teruglezen om te weten hoe ik me tijdens die inspanning gevoeld heb of gewoon simpelweg om te weten hoe het parcours liep als ik later de wedstrijd nog es opnieuw loop...

hoe iemand blogt of facebookt is natuurlijk up to him/her maar als je het voelt als een verplichting is het niet goed, het moet vooral leuk voor jezelf blijven he Mario... ;)

Gepost door: Peter | 01-01-10

Veranderingen of niet .... spelfouten ,dt fouten ,schrijffouten elke dag blog of eenmaal per week op Fbook of niet en negatief commentaar en gezever van her en der .... voor mij en VEEL webloglopers BEN je en BLIJF je onze NUMMERO UNO COACH & VRIEND ...VOILA GELUKKIG 2010 ! en BLIJF VOORAL JEZELF !! want jij bent niet diegene die moet veranderen !!

Gepost door: Katrien | 02-01-10

Je hebt hebt gelijk .
Ik blog niet meer zoveel omdat er nauwelijks op werd gereageerd , waarom dan nog op te schrijven ? Maar goed volgens de krant is er een ommekeer bezig , want er is een site die je kan gebruiken om je facebookprofiel te verwijderen , en naar het schijnt word er al heel veel gebruik van gemaakt !
In ieder geval vind ik het wel spijtig !! Gr jetty

Gepost door: jetty | 02-01-10

blogger ook ik blijf lekker bloggen
Een super 2010 gewenst Mario!

Gepost door: Ronald | 02-01-10

jammer hallo Mario,

als beginnend blogger en trouwe lezer van jouw blog vind ik het heel jammer dat je hebt besloten om ermee te stoppen.
Facebook vind ikzelf een vluchtig medium, waar je idd snelle afspraken kunt maken, maar voor de rest ??
Een blogje schrijven doe ik voor mezelf, om mijn eigen sportieve prestaties op te lijsten, en beschikbaar te stellen voor anderen.
Het gedoe over schrijffouten, dat iedereen eerst eens zelf hun (en mijn) teksten goed leest, maar dat is voor mijn part van geen belang.
Kortom, ik wens je een spetterend 2010, vol sportieve (en andere) hoogtepunten, en hoop dat de goesting in het bloggen snel terugkomt.

Groeten
Filip

Gepost door: Filip | 03-01-10

Beste wensen Waarom een blogstop , zoals anderen schrijven , jij moet niet veranderen en geloof me ook facebook zal eens veranderen . Jij bent ook één van mijn favoriete blogs . In één ding heb je wel gelijk , vroeger was er de ene blogloop na de andere , maar er word meer in kliekjes gelopen , jammer dat je zover woont want graag had ik zo iemand als jij gehad om te trainen , zeer zeker zou ik dan ng verbeteren . Daarom , niet laten van bloggen , ben zeker dat er velen je blogje dagelijks komen opzoeken !!!!!! Nog een gelukkig nieuwjaar en misschien tot eens op een wedstrijdje !!!

Gepost door: roadrunnerke | 03-01-10

hmmmmm ... 't valt niet makkelijk voor, maar nu weet ik even niet wat zeggen ...
Vooreerst: bloggen is geen verplichting, da's zeker waar. Anderzijds, ik zie niet in waarom jij moet stoppen of, zo je wil, moet minderen met bloggen omdat anderen liever facebooken, twitteren of hun gat afkuisen met gerecycleerde mangobladeren. Uiteraard vind ook ik het spijtig; op minder serieuze momenten zou ik hier al grappend aan toe voegen dat ik je schreiffauten zal missen, maar dat ga ik nu niet doen ;-)) Over dat geroddel, tja, da's menselijk zeker ... iedereen heeft wel z'n kleine kantjes, maar kijk, ik ben zelf een soort taalpuritein, maar ook mijn postjes staan vol taalfouten, gewoon omdat 't typen veel te snel gaat en ik niet de tijd heb om alles 7 keer na te lezen. Dat er al iets over dat boek uitgelekt is vind ik dan weer genant en eender wie voor het lek gezorgd heeft, ik voel een diepe plaatsvervangende schaamte. Mijn bijdrage volgt eerstdaags, en is trouwens in de eerste plaats bedoeld als blijk van respect aan jou persoon dan als onderdeel van een eventuele publicatie.
Gelukkig zal ik het niet zonder je schema's moeten stellen, want rond deze tijd verwacht ik van m'n psycholoog dat ik onherroepelijk verslaagd ben.

Bon, in elk geval, met of zonder blog, ik wens jou en je familie een super 2010 toe!

Gepost door: geert | 04-01-10

Hoi Mario,

een heel fijn nieuwjaar!
En bloggen of niet, ik hoop gewoon dat ik je ergens toch een beetje kan volgen en jij mij ook :) Want ik heb ongelofelijk veel steun aan je!

Dankjewel voor je schema's en bemoedigende woorden!

Gepost door: Kate | 04-01-10

Hoi Mario,

een heel fijn nieuwjaar!
En bloggen of niet, ik hoop gewoon dat ik je ergens toch een beetje kan volgen en jij mij ook :) Want ik heb ongelofelijk veel steun aan je!

Dankjewel voor je schema's en bemoedigende woorden!

Gepost door: Kate | 04-01-10

hola, wat lees ik hier nu allemaal? Als ik tussen de regels doorlees, stop jij met bloggen omdat anderen dat blijkbaar ook doen? Da's toch een gekke reden, niet? Je moet gewoon doen wat je zelf wil doen hé Mario. Ik blog wel nog heel regelmatig, oké, niet altijd over lopen, maar da's omdat mijn toestand dat lopen nu eenmaal momenteel niet altijd meer toelaat. Dus zoek ik andere dingen om over te schrijven, omdat ik dat nu eenmaal graag doe. Facebook...dat is vooral één grote bepaalde kliek die samenhangt en alles nu via FB doet (en ze doen maar hé, ik heb er zelf geen problemen mee en geen behoefte om er aan mee te doen), maar er zijn nog heel wat bloggers die niet al hun trainingsinfo of loopafspraakjes via die weg doen hoor. Bij mij zijn er 100 facebook-vrienden die totaal geen zaken of boodschap hebben aan mijn trainingsgedoe, dus zal FB ook niet snel als medium gebruiken om daar dagdagelijks berichtjes op te posten ivm mijn sporten...
En je boek...ik had er tot nu toe nog niets van gehoord, dus die roddel is in ieder geval niet tot bij mij geraakt, maar ik doe nu eenmaal niet mee aan dat geroddel. Ik hoop dat je doorzet met die plannen, want het lijkt me zeer leuk om te lezen. En geloof me: elke schrijver, ook de professionals, laten hun werk 10x nalezen door onder meer taalexperten alvorens ze zaken laten publiceren, dus maak je over die taalfouten alvast geen zorgen!
Ik hoop dat je af en toe toch nog eens iets op je blog post, want op FB laat ik de meeste van die status-updates over trainingen gewoon links liggen hoor...

Ik wens je in ieder geval een super 2010 toe!! groetjes, Ruth

Gepost door: Ruthje | 04-01-10

Fuckbook! Beste Mario,
Vanuit Overschie wens ik u en je gezin het allerbeste voor dit jaar. Door prive omstandigheden heb ik de laatste 4 maanden niet gelopen en geblogt. Maar het gebruik van een facebook is voor mij geheel onbekend. Ik hou het bij het ouderwetse bloggen en zal jullie hiermee de komende tijd weer lastig gaan vallen. Vind het jammerlijk dat er al gedeeltes van je boek naar buiten wordt gebracht. Wat betreft de eventuele fouten......die maken we allemaal, vooral vanwege de snelheid waarmee het gebeurd. Dus nogmaals veel plezier met deze blog....en de komende trainingen.

Gepost door: Fred | 04-01-10

Nogmaals beste wensen Mario. En zoals je al zijn voor velen blijf je nr1. Zeker niet teveel aantrekken wat door enkelingen allemaal geroddeld wordt. Veel succes en ik hoop dat we mekaar nog regelmatig tegenkomen. Zonder jou had misschien zelfs nog geen marathon gelopen.

Gepost door: Yves | 06-01-10

De commentaren zijn gesloten.