09-02-10

Fartlek .......21.2 km

Na een rustig nachtje werken , stond ik vandaag om 10.30 u al thuis bij het vrouwke in de keuken . Ze heeft deze week 2 dagen extra verlof , dus die moeten toch een beetje nuttig opgevuld worden he . En voor de één is het nuttig om wat extra werk te verrichten , en voor ons leek het nuttig en veel plezanter om samen naar de markt te gaan . Mannekes , ik weet niet hoe het bij jullie aanvoelde . Maar ik was na een dik uurtje verkleumd van de kou . Moet mijn ventje een warm taske soep hebben ? Wij de soeperie  binnen en een groete kom verse groente soep met ballekes naar binnen .

De goesting om te lopen was ver in mijn schoenen gezakt toen ik het zo koud had . Maar nu we goed opgewarmd waren overhaalde ik Peggy om ook mee te gaan naar de galbergen om er een fartlec training af te werken .

Wij samen naar de galbergen gejogd en daar ook samen de 10 x 100 m tegen de heuvel opgelopen . Voor mij gingen die tussen de 20 en 22 sec. en voor Peggy tussen de 28 - 30 sec. Echt plezant o dit met haar samen te kunnen doen . Daarna paste ze wel voor de 10 x 500 m . Ze heeft nog 1 km mee losgelopen en is daarna naar huis gelopen wat voor haar een totaal van 10 km gaf . Prima gelopen van mijn schatje !

Ik zat dus nog maar in de helft . 10 x 500 m tegen 3.35 min/km of 1.47 - 1.48 min/500m met 500 m loslopen er tussen . Awel se , ze gingen echt schitterend !! Ja het was afzien met momenten , maar dat moet he ! Ik had er 6 op zitten en toen kwam ik een groepke moutenbikers tegen . Ze reden me juist voorbij als ik aan mijn zevende versnelling moest beginnen . Ik merkte dat ik net zo snel liep als dat zij reden . En toen kreeg ik zo een goesting om die laatste eens vroom voorbij te lopen . Ik perste er met mijn laatste adem nog de woorden uit , " Pas op he !! " :-) Ik moest nog 200 m lopen , en hoopte dat ze een andere kant opdraaiden , dan kon ik wat minderen . Maar njet he ! En ik gaf ook niet af zalle ! Ik stak dat groepke van 7 helemaal voorbij en liep die 500 m in 1.38 min. dat was niet gezond ! Dat is niet verstandig  ! Maar het voelde wel goed om die heren voorbij te steken . Hun gemiddelde leeftijd schatte ik wel op 60 . :-) Na een halve marathon gelopen/gewandeld te hebben , was ik helemaal klaar om uitgestrekt in't bad te gaan liggen !!

Er staan nu ook tot in de details hier vermeld over de kajak-weblogtraining op 19 september ! ga zeker eens kijken en reageer erop of je al dan niet komt !!

17:07 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Je trainingsverslagen blijven me boeien, Mario.

Gepost door: David | 09-02-10

Het was een pittig trainingske, maar wel plezant! 3,35 heb ik niet gehaald, het ging zo tussen 3,45 en 3,50 min/km maar ik hou toch een goed gevoel over aan deze training, de laatste waren de snelste. Morgen is het genieten van een mooie duurloop. Tot zondag hé!!

Gepost door: Wendy | 09-02-10

zware training Amai Mario, stevig getraind !. Wel een beetje vroom he om die mountainbikers in de halen ...

Gepost door: Dirk De Groof | 09-02-10

Ja das wel een heel serieuze training voor in de week.

Gepost door: Yves | 10-02-10

De commentaren zijn gesloten.