10-02-10

duurloop van 18 km

Deze morgen toen ik thuis kwam van mijn werk zag ik twee moedige dames staan stretchen tegen mijn brievenbus . Ons Peggy en Greet hadden hun kilometers al in de benen zitten . dat kon ik dus zo ook niet laten , en had dadelijk mijn loopbroek ook maar aangetrokken . Volgens het nieuws op de radio , lag het halve land al onder de sneeuw. Dus dit wilde ik ook wel voor zijn ! Niet dat het me zou tegen houden , maar na twee maanden van dit soort weer , heb ik er toch ook genoeg van ! Laat de zomer maar komen !

Een duurloop stond vandaag op het schema . De overschakeling naar de marathon is nu ingezet . langere duurlopen , langere versnellingen , en minder kort en zeer snel ! de overschakeling gebeurt nu ook niet van vandaag op morgen , maar neemt zo de volgende twee weken in beslag . Maar vanaf de 10 km van hasselt , dus 28 feb. staat alles volledig in het teken van de marathon . Hieronder kan je zien dat ik netjes mijn training van 18 km heb afgewerkt aan de juiste snelheid .  

lange duurloop

Het toerke dat ik gekozen had was ook weer zeer mooi en meestal autovrij . Of toch bijna !

trage duurloop

Morgen is er een tempo loop  van 10 km af te werken tegen 4.45 min/km . En vrijdag of zaterdag lange versnellingen . 3 x ( 500 - 1000 - 500 m tegen 3.35 min/km met 1 min rust ) tussen de reeksen 5 min loslopen . Het in en uitlopen is telkens 2 - 3 km .

Zondag is er dan de wekelijkse bijeenkomst hier bij mij thuis voor de duurloop . Ook nu al duidelijk wat langer . 22 km tegen 5.30 - 5.40 min/km . En we zijn zondag waarschijnlijk met 1 man meer , want Wim Geerts zal ons ook vervoegen ! Als hij toch uit zijn bed kan ! Want 7 u smorgens vertrekken wij stipt ! En voor de bloggers die face-book een beetje volgen en al eens bij gert gaan kijken zijn , begint zijne dag altijd met " Goede morgen , ik zit achter mijn bakje koffie en ben bijna wakker " :-) Zal ik tegen zondag koffie zetten Geert ? :-)

Deze week is dus goed voor een 85 km , als we ons aan het schema houden toch . 

Ik had dit blogje daarstraks al geschreven , maar door iets , maar wat weet ik niet , werd het niet gepost . Mijn hele tekst weg en had ik dus alleen de foto's maar gepost . Dus nu toch efkes terug een teksje bijgeschreven .

Voor de rest heb ik vandaag nog een schema gemaakt voor een dame uit Nederland die zich ook aan de marathon gaat wagen . Iemand die en halve marathon afwerkt in 1.29 u maar de poging tot de marathon van Eindhoven 2009 moest opgeven . Utrecht staat ook bij haar nu ingepland !!

Ik weet dat het soms wat langer wachten is op een schema , maar ik zit momenteel in een drukke trainingsperiode , waar ik eerst aan mezelf zal denken ! Ook mijn rust krijgt voorrang !! Maar langer dan 1 week moet bijna niemand wachten ! Dus valt nog mee ! :-)

Het maken van de schema's heb ik dit jaar aan de actie voor Paraguay gekoppeld door een vrije gift te storten . Ik ga jullie nu allamaal al bedanken want samen met de cake verkoop zit ik toch al aan een kleine 1000 € waarvan Julie al een deeltje zo gekregen heeft . Maar op de rekeing die ik hier speciaal voor geopend heb staat toch al 780 € op . Allemaal bedankt he !!

Voor de mensen die nog een storting willen doen . Dit kan nog altijd op deze rekening 743 - 0448125 –96

14:17 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Ik wou persé nog ééns mijn geliefde toerke in het bos doen, kwam wel uit aan 20km, misschien wou ik dat wel ;). Als het zondag goed weer is, lopen we dan ééns naar het prinsenpark????
Groetjes

Gepost door: Wendy | 10-02-10

amai zeg ... efkes op 't gemak een bijna halve Marathon.
Een halve Mariothon dus ;-)
Knap hoe jij dat allemaal doet !

Gepost door: kaat | 10-02-10

Utrecht hoe? moet ik dan ook meer beginnen lopen? zeg dat dan hé ;-)

Gepost door: geert | 10-02-10

En was het leuk in de sneeuw ?

Gepost door: jetty | 11-02-10

druk druk ik vraag mij soms af hoe je het allemaal voor mekaar krijgt jeeeetje !! chapeau !

Gepost door: Katrien | 12-02-10

De commentaren zijn gesloten.