25-02-10

Begonnen met een klote gevoel , en dan ....

Het kan niet altijd mee zitten . Een trouwbelofte maak je voor de goede en slechte dagen . En dan kwam er nog nen hele brol achter dat ik beloofd heb . Maar zolang er maar meer goede dan slechte dagen zijn , is getrouwd zijn nog niet zo slecht . dan spreekt men van een goed huwelijk !! ( joepie !! )

Awel dat is bij het lopen ook zo vermoed ik . Dinsdag ging het super . Gisteren heb ik maar een 8 km gelopen door tijdgebrek , en dat ging goed , maar mentaal heb je een rotgevoel . En met mij was s'avonds geen huis aan te vangen !! Sorry schatje !! Schamen

En vandaag tijd genoeg , maar dan heb je van in het begin zo een leeg gevoel . Precies dat er gene fut in je lijf zit . Die benen wegen als lood .......En dan zou ik een wisselloop moeten afwerken !! ? Ik ben tichting de sporthal vertrokken , om daar de blauwe toer te starten . De lezers van vabco kennen die toer wel . Tot daar had ik nog altijd maar wat losgelopen en hield dit vol tot ik aan het bos kwam . Al 2.5 km had ik erop zitten en het lopen ging echt zeer stroef . Maar dan hoorde ik zo in mijn oor een westvlaamse merry roepen " allee nie puppen he " !!  En dan begint ge er toch maar aan . 500 m tegen 4.45 min/km . Da's niet snel , maar wel  voor mij vandaag . Na de derde versnelling , een modderbad , een paar smalle zandstroken , begon ik er door te komen . Het gevoel en het genot kwam terug . Om echt goed tempo te lopen is deze ondergrond wel niet geschikt . Het is zo een wisselvallig parcour dat je je constant moet aanpassen .  Waarom kies je dan zo een omloop ? Zal je denken .

Dit is heel bewust , omdat altijd bv. op de weg lopen , niet zo goed is . je voet neemt een bepaalde houding aan en zal deze houding voor 80 % zo behouden en dus bijna altijd dezelfde spieren belasten en trainen . Dit kan leiden bij veel lange duurlopen tot overbelasting . Loop je veel op onverharde wegen , dan moet je voet zich constant aanpassen en corrigeren waardoor je meerdere spieren belast en traint . Doe je dit te plots , en dadelijk te lange afstanden , dan kan dit ook tot overbelasting leiden doordat je de spieren die je bijna nooit gebruikt , nu teveel gaat vermoeien . Maar een loper die dit regelmatig doet en stelselmatig opbouwd , zal hier veel voordeel uit halen .

Dus het ging verder heel goed en ik heb dus in totaal 16.5 km gelopen . 10 km als wisselloop , zoals het schema voorschreef en de rest was in en uitlopen . Ik zou het echt niet verkropt hebben dat ik deze training niet zou gehaald hebben .

Morgen weer wat loslopen , maar dit kan verschoven worden naar zaterdag . Want ons Peggy heeft al gevraagd om met haar mee te lopen , zaterdag morgend .

Twijfels !

Zondag is het in Hasselt-Kievit een 10 km wedstrijd , waar ik het nu toch al een paar keer over gehad heb . Ik moet het niet ontkennen dat ik hier een beetje op gefixeerd ben . De wedstrijdjes die ik gelopen heb deze winter zijn allemaal zeer opbouwens geweest en telkens ruim onder de 4 min/km . En zoals je al wel hebt kunnen volgen de voorbije weken , heb ik een super gevoel . Op vandaag dan na . Maar ik weet ook uit ondervinding , dat wanneer ik met zo'n gevoel rondloop het meestal volledig mis gaat . Zijn dit zenuwen ? Nu toch nog niet zeker ? Zondag weten we meer . Mijn tijd vorig jaar was 39.15 min. Zit ik nu beter ?

  

16:32 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Yep! Zeker weten!!!! Je bent in supervorm, niet twijfelen! Tot zondag!!

Gepost door: Wendy | 25-02-10

de ene dag is de andere niet, dat heb ik deze week ook gemerkt. Na zo'n goed trainingsweekend leken de korte versnellingen dinsdag nergens op, en de wisselloop van vandaag liep ook niet zoals ik het wou. Maar zondag ga ik er toch ook proberen een lap op te geven, en als 't me dan ook nie lukt, dan ga ik een volgende keer voor een PR :-) Volgende week beter dus !

Gepost door: Chris | 25-02-10

winst deze training was pure winst: als je je super voelt is er niks aan om te trainen, maar voel je je niet zo super, en je kan jezelf er toch toe brengen om te gaan trainen, dan win je altijd. Het alternatief was niks! Trouwens, in mijn ervaring zijn naderhand beschouwd deze trainingen de beste!

Gepost door: geert | 25-02-10

wijs Nu eens niet over jouw blogje maar wel over de commentaar van Geert. Wijs zeg, dat ga ik onthouden 'dat je altijd wint in zo'n geval'.

Gepost door: kaat | 25-02-10

*** je west vloams begint door te dringen ,haha normaal hebben de meeste mensen een "engeltje" op hun schouder die nu en dan iets in het oor fluisterd maar als jij zo'n WVl merrie op je schouder zitten hebt en JUUUUUJ roept , kan dat wel zwaar zijn zenne :-) maar genoeg gezever dat laten we aan de "zeverprof" over :-) je bent goed in vorm dat beloofd in Utrecht

Gepost door: Katrien | 25-02-10

Ik zou geld inzetten op een PR, ik weet alleen niet waar die nu op staat. Met gunstige omstandigheden <38:30!!! Succes!

Gepost door: Frans | 26-02-10

4 Fun Ga gewoon zonder er vooraf over te piekeren naar ginder en je ziet wel wat er in de beentjes zit. Loopt het goed en haal je je PR, dan is dat super! Lukt het niet, dan is het gewoon voor de volgende keer en zal je dàn supercontent zijn. We doen het voor onze ontspanning hé :-)
Maar gelijk je goed getraind hebt zal het wel voor zondag zijn ;-)

Gepost door: Bart | 26-02-10

Vééél succes morgen!!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 27-02-10

Soms loopt het en soms loopt het niet. Mooie vergelijking met het huwelijk . Zolang we maar meer goede dagen hebben klagen we niet. Houd vol; de zon gaat weer schijnen (letterlijk en figuurlijk)

Gepost door: Bjorn Paree | 27-02-10

De commentaren zijn gesloten.