01-03-10

Hassel-Kievit ......., en duurloop van 25 km

Eindelijk kan ik het jullie laten weten hoe het geweest is in Hasselt . Gisteren kon ik niet op de blog geraken . Maar goed , het verslag van de wedstrijd dan maar .

Stefke speelde gisteren taxi voor de garde van Mol , Wendy en ikke dus . Nogmaals bedankt he Stefke ! Zonder gps. , alleen de staatnaam wisten we , en zo naar Hasselt vertrokken . Mario , gij weet toch waar dat is he ? Ikke !!! Mijn madam van de gps. die wel . :-) Ma toen gaven we Wendy maar nen tik op hare kop , en de route rolde er zo uit . :-)  

Daar gekomen , zagen we al dat de wind flink wat stokken in de wielen ging steken .  Maar dan kwamen we daar onze nieuwe zondagse ochtend loper  , de Wim tegen , en die wist ons al dadelijk te motiveren door te zeggen dat het nog moest beginnen met stormen . Na het inschrijven  nog wat toiletbezoekjes gebracht , wat rondhangen , en dan ons definitief klaar maken . We dat door de koude zo lang mogelijk uitgesteld . De benen werden uitgebreid ingesmeerd met warme zalf , die met dit weer niet overbodig was . Wendy was hier nog niet echt aan thuis . De vorige keer met de kajakjogging had ze van mij wat geleend , maar dat hielp niks beweerde ze . Ge zou't dan zeggen  , dat zit thuis met ne masseur . Ze moet toch al wel het een en ander gezien hebben , of ondervonden .

Stefke en de Wim , twee geweldige gasten die Wendy ter hulp  snelden , stelden voor dat wendy efkes plaats nam in de koffer om elk een been zorgvuldig in te smeren . Ik nam als taak , het tubeke vast houden . Als iemand zich nu afvraagd hoe dat komt dat die zo geweldig loopt ......:-) een dankwoordje aan Wim en Stefke zou zeker op zijn plaats zijn ! :-)

Om half drie stonden we klaar om te starten . Ik gaf mijn t-shirt nog snel af aan iemand die ik van haar nog pluim ken , en zij die krijgt ge van mij se ! En ik was ervan af ! :-) Waneer komt gij aan , vroeg hij nog ! Aan de start zagen we nog een blogster , echt een geweldige dame waar ik seffens nog op terug kom , en niemand minder dan ons Kaat . Ik vond dat geweldig dat zij dit weer zou trotseren . Waarom nu juist bij haar ? Wel die loopt echt voor haar plezier , een echte fun-runster . En die komt speciaal in dit honde weer lopen ! Ik weet niet hoe het aan de andere kant van het land was , maar hier was de hel losgebroken , samen met het startschot  .

We vlogen vooruit met de wind in de rug ! Nog geen 500 m ver zagen we op 10 m voor ons een boom omvallen over de ganse weg . Nee niet zo een hele dikke , maar moest ik hem op mijne kop gekregen hebben , dan hadden we nu een ander verhaal geschreven ! Maar niemand gewond , en we konden er juist langs lopen . De bedoeling was om een pr te lopen . En dat zou 38.49 min moeten zijn dan . Het tempo van 3.50 - 3.53 min/km werd zeer strak gehouden , samen met Peter Maes , die ik gebruikte als windkliever !! Hij traint ook met een schema van mij , maar is stukken beter !! Peter zag het aankomen dat hij de wind op kop ging krijgen en zetten efkes een sprintje in naar een groepke dat hem uit de wind kon zetten , maar bie bie , ikke dus kon dat sprintje niet verwerken ! Kwam ik helemaal alleen met de wind pal op kop .....een open vlakte ( die ik niet kende voor de wedstrijd , maar nu wel ) en plots zakte het tempo . Dat was niet normaal ! Een beetje regen met een mix van fijne hagel en gepeperde rukwinden jaagden het tempo van 4 min naar 4.20 min/km .

Ik had de eerste dame voorbij gestoken op km 4 ong. en die kwam met een politie die haar en een paar collega's uit de wind zetten , voorbij gelopen . Daar moet ik me bijvoegen dacht ik , en bleef aan dit tempo voor ong 2 km lopen . Was echt gemakkelijk . Ik had mijn pr. al lang opgegeven . Dat wist iedereen voor de start al dat dit bijna onmogelijk was . Maar het gevoel zat echt goed hoor ! Op km 7 , dacht ik , genoeg gerust nu :-) , we gaan er nog efkes een lap op geven , en liet die flik met zijn cornuiten achter . Allee achter .....die flik moest harder trappen want ze volgden . Ik hoorde er ene zeggen op een goei 1.5 km van de aankomst , het is't moment , loopt die nu maar voorbij !!  En daar gingen er 4 mij voorbij . Efkes achterom kijken en die dame volgde mij op een 10 m .

Ik dacht zo , madammeke ........gij moogt zo hard lopen als ge wilt , maar ik zal voor jou zijn !! Nee ik was echt nog niet kappot ! En die me daar voorbij gestoken waren liepen ook maar op 10 m .

Nog 1 km te gaan !! Voor mij begonnen ze nog een tandje bij te steken , dus tijd om toch te reageren ! Ik ken het parcour en weet dat het laatste stuk redelijk smal is , en klampte vast aan , binnen kant bocht leverde al 1 plaats op . De rest moest wachte tot op de piste !!

De piste !! Ik had het al vooraf gezegd ,  dat is een stuk van 200 m , en daar gaat niemand mij dit jaar voorbij ! ( voorig jaar slechte evaring mee !! ) :-) 4 man op 50 m verspreid nog voor mij toen ik de piste opdraaide . En ge kunt denken wat ge wilt , maar daar schoor ik uit mijn sloefen , zette een spurt in , en deze keer stonde zij allemaal stil !! Had bijna nog een vijfde te pakken , maar dan had de piste nog een 10 m langer moeten zijn. 

Mijn tijd ......tja niet echt schitterend als je voor een pr. gaat . Maar in deze weersomstandigheden ben ik met 40.04 min. en een zeer goed gevoel , echt wel tevrede !!

Wendy kwam een klein stukje later binnen als tweede dame met net hetzelfde gevoel als ik . En ikke weer super fier op haar tweede plaatst ! Stefke en Wim volgden juist erachter !!

Wim heeft naar mijn mening ook zeer sterk gelopen ! Hij wilde onder de 42 min lopen , is is hier bijna in geslaagd , op een paar sec. na ! Mar hij heeft wel een persoonlijk parcour record !! Geweldig !!

Bij het aankomen kregen we het allemaal zeer snel koud ! Kwam daar toch wel dat ventje aan met mijne t-shirt !! Geweldig vond ik dat !! Maar toch was het te koud om te blijven staan . En gingen douchen mar met de twijfel zouden we niet wachten op Kaat !! Maar hoe graag ik het wilde , dit was echt niet te doen om daar in te blijven staan . Zeer snel gedoucht en met een beetje rekenwerk dacht ik dat we kaat nog konden zien aankomen .

Wendy heeft ze nog gezien , vertelde ze ons , en ik moet hier zeggen dat mijn grootste bewondering gisteren naar ons Kaat ging !! We weten allemaal dat ze niet de snelste is , maar wel zeer graag loopt ! Maar ge moet u zelf eens voorstellen . Lopen in zo'n honde weer , wetende dat je bij de laatste 20 bent , en dan toch nog doorlopen ! Dat mannekes is een staaltje van karakter tonen ! Mentaal kan deze dame ons nog heel veel bijbrengen !! Proficiat voor ons Kaat !!

Met een warme tas kofie , soep , en ne leffe , sloten we deze geslaagde dag af en reden we weer naar Mol !!


Vandaag was het normaal gezien rustdag ! Altijd na een wedstrijd ! Maar ik zou morgen dan 25 km duurloop hebben , juist als ons Peggy een dagje verlof heeft . Dan zou ik toch lever met haar eens een wandeling gaan maken of een rustig toerke van een 8 km lopen tegen 7.30 min/km . Dus daarstraks dadelijk na het werk mijn loopspullen aangetrokken om het prachtige weer , als je het vergelijkt met gisteren , te trotseren . Ook deze keer koos ik voor de bossen . Het werd een echte slijkloop aan een mooi tempo van 5.30 min/km . Soms ietske harder :-)

Maar ik ga toch nog een tip geven ivm. duurlopen . De belangrijkste kilometers zijn de laatste . Toch zeker als je een schema hebt dat normaal gezien een beetje opbouwend werkt . Het is zeer belangrijk dat je het opgegeven tempo na streefd . Bv. in mijn geval was dit 5.30 min/km . Maar deze trainingen zijn ook mentaal goed om je voor te bereiden . Ja je kan veel vitamine slikken , oppeppers de laatste weken , wat ik ook wel doe hoor de laatste week . Maar de beste en natuurlijkste training is om zeker de opgegeven afstand te lopen . We gaan nu niet zeveren over 200 m he ! Maar 25 km is geen 22 km he . En loop die laatste kilometers altijd ietske sneller ! dat geeft je een mentale boost , te weten dat je er niet door zit ! Maar dit kan alleen maar als je zeker niet de hele afstand al gelopen hebt aan een tempo dat 10 - 15 sec sneller is . Dus loop gerust je tempo ietske trager over de hele lijn , maar loop de laatste  4 - 5  km ( afstand delen door 5 ) een tikje sneller !! Ik liep de laatste 4 km tegen 5.20 min/km . Dat is iets en niks , maar het geeft je een echt voldaan gevoel !! Ik voel me bere sterk nu !!

25 km
  

 

17:53 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Goeie tip Das een goeie tip Mario , nu nog uitvoeren in utrecht hé . En ge zijt weer niet van uw woord hé , dacht dat ge Wendy van langs achter ging bewonderen , maar helaas moeten we weer een ander verslag lezen !!!

Gepost door: roadrunnerke | 01-03-10

Dat gaat precies automatisch bij mij, vertrek altijd iets trager en naar het einde toe loop ik steeds sneller, waarschijnlijk het "ik ruik mijn stal" syndroom ;).
We hebben ons gisteren weer goed geweerd hé, het was plezant!

Gepost door: Wendy | 01-03-10

amai knappe loop mario

Gepost door: gerry | 01-03-10

hondeweer 't ja, van wie leer ik het allemaal : van jullie !

Gepost door: kaat | 01-03-10

ik ben daarstraks dus wel een paar keer rond den blok gelopen om toch m'n laatste kilometer volledig gedaan te hebben ;-) merci voor den tip!

Gepost door: Jess | 01-03-10

Da van die zalf meen ik me toch niet te herinneren, 'k had nochtans maar een leffen op 'k zal het bij stefke eens moeten navragen ;-)

Gepost door: Wim | 01-03-10

Pech dat net op de dag van een PR-poging Xynthia voorbij moet razen natuurlijk. Maar 4'00 gemiddeld in zo'n omstandigheden: chapeau man!

Gepost door: Bart | 01-03-10

tof verslag en merci voor de tip... ga ik in dendermonde zeker in gedachten houden ;)

Gepost door: De Graef Kris | 01-03-10

schitterende tijd met wind op kop, maar vooral: woord gehouden op de piste!

Gepost door: geert | 03-03-10

De commentaren zijn gesloten.