11-03-10

Amai mijn benen !!

Gisteren was het toch echt een zeer mooi dagje om te lopen . Maar na een nachtje werken had ik niet dadelijk goesting om te gaan lopen en ging op het voorstel van ons Peggy in om een toerke te gaan wandelen . We reden met de auto naar het zilvermeer , want ik wilde wel eesn zien hoe  ver ze al stonden met de opbouw van het zilverhof . dat is die taverne waar we altijd gaan eten met de weblogtraining in mol . Ze wordt helemaal afgebroken en weer opgebouwd . Dat is ok de reden dat ik dit jaar de weblogtraining niet laat door gaan hier in mol , maar dat ik het al langer slepende idee van eens naar de ardennen te trekken nu ga uitvoeren . Meer uitleg hierover vind je hier op onze tweede blog http://webloglopers.skynetblogs.be/ . Het is een hele dag amuzement , lopen en kajakken !! We zijn ong. met een 10 kajaks al , dus een 15 - 20 mensen . reageer liefst zo snel mogelijk op de blog zelf !! 

Maar het viel een beetje tegen wat we daar aantrefden . Ze waren al wel vollop bezig , maar nog altijd maar met de afbraak ervan . Dus nog niks nieuw hebben ze opgebouwd .  Dus weer iets van de lange duur . Daarna zijn we verder naar de Baily-brug gewandeld en daar in de taverne met gelijke naam iets gaan drinken . Ja ja , ik weet al wat julie denken . Die kunnen het nogal hebben . Door de week iets gaan drinken ......en ikke maar werken en vruten , kloten , zwoegen , ........de gelukzakken !! En ge hebt gelijk , ik voel me een gelukzak , maar niet omdat ik iets kan gaan drinken  , want dit weekeinde is ons Peggy weer werken terwijl de doorsnee dan toch thuis is !! Dus proffiteren wanneer het kan !! Een goeie 7 km hebben we gewandeld ! Ons Peggy ging iets maken om te eten en ik moest nog gaan lopen . Ik gebruik niet zo vlug moeten als het om lopen gaat . Het is een geschenk dat je dat kan ! Maar zo soms steekt het toch tegen en moet ge u echt verplichten om toch door te zetten . En ik zal maar bekennen !! Ik heb doorgezet ! Al was het maar om niet te moeten helpen !! Want daar had ik nog minder zin in !! :-)

Een wisselloop van 10 km werden uiteindelijk toch nog 12 km . 500 m loslopen en 1000 m tegen 4.45 min/km en dit afwisselen . Dordat dit zo'n leuke training is om te doen kwam de goesting toch opzetten . Om te lopen toch he !! :-)

En dan komen we bij vandaag ! Wat hebben we vandaag al gedaan . En nu zit ik hier zo te denken ..........Zou iemand dat nu intereseren ? Schrijf ik niet best gewoon wat en hoe ik getraind heb ? Wel het is ook heel simpel . Met een duurloop van  25 km  voor de boeg , die op de middag is afgewerkt , kan ik nog niet veel gedaan hebben . Na mijn werk heb ik eerst een tas havermout gedronken en een 3 rozijnen boterhammen gegeten . Ondertussen ons peggy al wat geplaagd en dan toch mijn loopkleren aangetrokken en eraan begonnen .

Het was behoorlijk koud en veel wind , maar de goeting om te lopen lag veel hoger dan gisteren . Het tempo moest 5 min/km zijn . En toen ik vertrok keek een beetje naar mijn hartslag en minder naar het tempo . Maar na 3 km keek ik toch eens , en was ik aan het loopen tegen 4.38 min/km , met wind in de rug he !! Holalala.....dat is veel te snel , en er dadelijk de rem op gezet . Het lopen ging dus echt zeer vlot , tot km 19 ong. Toen begon ik precies zwaardere benen te krijgen . Het gemiddelde tempo bedroeg toen 4.56 min/km . Niet slecht vond ik !  Maar ondanks de iets zwaardere benen  legde ik het tempo toch ietske hoger na 23 km en liep tegen 4.53 - 4.47 min/km . Dus weer de laatste kilometers ietke sneller .

Ik was of ben super blij dat deze training na 2.05 u achter de rug was .  Ik ben benieuwd of Wendy het er ook goed afgebracht heeft . Hieronder de bewijzen weeral !! :-)

25 km duurloop

25 km duurloop .

Morgen een welverdiende loop-rustdag . En zaterdag heb ik weer afgesproken met Stefke om bij hem te vertrekken voor de lange versnellingen . En zondag , ook weer in de vroege uurtjes bij mij thuis voor de trage duurloop van 30 km , en deze keer ook met Wendy er bij !!

14:22 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Bij mij is het vandaag ook gelukt hoor, liep exact 25km in 2u02min, het het ging zeer goed. Zondag benik terug van de parij!

Gepost door: Wendy | 11-03-10

Oeps zeg! Wat een hoop typefouten, sorry hoor, zal int vervolg eens nalezen ;).

Gepost door: Wendy | 11-03-10

Door de mooie omgeving moet je geen twee dezelfde rondjes lopen , en da's veel leuker ook om te doen hé ?
gr

Gepost door: jetty | 11-03-10

ik dacht dat ik de enige was die Havermout at/dronk ;-) 't zijn er dus nog die van zoiets ouderwets houden !

Gepost door: kaat | 11-03-10

profiteren je kan het mar gehad hebben ...

Gepost door: geert | 12-03-10

Meer geluk ! Mario, het is al een tijdje geleden dat we elkaar nog mailden. Ik zit momenteel aan de kant met een stressfractuur in het scheenbeen. Ervaring daar mee ? Tis wreed jammer net nu ik mij strikt hield aan het lopen met mijn loopclub de Roadrunners waar ik sedert verleden jaar lid van ben.
Groeten, Andy

Gepost door: Andy | 12-03-10

De commentaren zijn gesloten.