13-03-10

Maakt dat mee !! Ne klote nacht !!

Na de welverdiende rustdag gisteren ..........die er eigenlijk geen geworden is , stonden er vandaag versnellingen op het schema . Maar eerst efkes nog over gisteren .

Het was naar mijn eigen zeggen een echte klote dag gisteren . s'Morgens toch redelijk vroeg gedaan op het werk met een gedacht een zee van tijd te hebben . Tijd om te trainen , maar eigenlijk niet mogen trainen . Rusten is ook trainen ! Dus toch maar geluisterd terwijl ik echt zin had ( om te lopen toch ) Knipogen . De tiener probleempjes die deze week opstapelden zaten door mijn hoofd te spelen . Details zal ik jullie maar besparen ! Kan wel zeggen , niks ergs , maar vele kleine dingen maken 1 groot probleem ! Dan is het kermis in het dorp , en heb je je sochter beloofd te mogen gaan . Maar eigelijk verdient ze het niet echt meer . Het weeral maar afnemen van haar ? Of deze keer maar laten doorgaan en nieuwe afspraken maken ? Door aan deze dingen te denken , slaapte ik niet al te best , met gevolg dat ik de voorbije nacht , op het werk ,  die dan gisteren avond alweer begon , slecht gezind met ne slaapkop rondliep . Echt niet leuk te weten van jezelf dat je maar half werk leverd . Geen klachten gehad hoor , maar ik weet ook wel wanneer het goed zit of niet !

Maar goed ,......ik had ook nog afgesproken met Stefke om smorgens , dadelijk na mijn werk te gaan lopen . Iets wan anders nooit een probleem is , maar nu een echte taak was waar ik tegenop keek . Maar als ik iets heb afgesproken probeer ik me er ook aan te houden . 

 En hoe raar het ook klinkt . Maar vanaf het moment dat ik mijn sloefkes aan had , verdween dat hele dawn gevoel . Een beetje voor 7 u was ik bij Stefke aangekomen . Dan komt ge eens een 7 min. te vroeg en dan .....Verstomd.  Wel , ik ging alvast naar achter met het gedacht dat hij zijn sloefkes nog aan het aanbinden was . Zag ik daar in mijn ooghoeken zijn vrouwke in een babydolleke nog weg rennen . Stefke nog helemaal niet klaar , iets wat zijn gewoonte niet is . Maar stefke , ik weet waarom . Het was voor een goed doel !! Onschuldig ( dit is nog niet het einde he )

Maar het lopen ging toch nog goed . Ook bij stefke , al lag zijne hartslag iets hoger dan anders ! :-)  Mijne garmin had de geest voor het lopen al begeven . Baterijspanning laag !! Dus maar in de auto gelaten ! Zonder enige controle over hartslag of afstand , tempo ....maar mee vertrokken op goed vertrouwen van Stefke . Hij ging het allemaal wel in't oog houden . Een dikke 2 km losgelopen , tot we op een mooi stuk straat kwamen en dan aan de eertste versnellingen van 5 km tegen marathontempo ( 4.25 min/km ) gelopen . Zo zouden we er twee doen ! Na een ruime tijd vroeg ik aan stefke , Hoe ver zijn we al ? Zelf dacht ik van ong 4 km , maar die leukerd zat nog aan dat babydolleke te denken en zei 2.5 km hebben we gelopen . 4.28 en 4.31 min/km . Daar kon ik mee leven , maar die afstand viel toch efkes tegen . 5 min later ........wacht eens efkes . We hebben al 8.2 km gelopen in totaal . We zijn al 6 km aan het versnellen !! Ik wist dat er iets niet klopte en ik weet ook waarom ! :-) Maar daar is nu niks erg aan , de tempo's waren allemaal binnen de grenzen .

Na 5 min rust begonnne we aan de volgende 5 km , maar doordat het toerke en de tijd die ik had beperkt was , hebben we maar 4 km versneld en de rest van het parcour nog uitgelopen . Zo kwamen we aan 16 km .

En dan nog het leukste . Ik wilde dadelijk naar huis rijden , maar stefke wilde perse dat ik zijn vrouwke ging wakker maken . Durfde da ? vroeg hij . Ik ze'n daar nog altijd niet goed van ! :-)

Morgen is het bij mij te doen . Allee lopen he ! Babydollekes hebben we hier niet , of Wendy zou ons moeten verassen , want die zij zal er ook weer bij zijn . 30 km lol maken . Rustig lopen met op zijne tijd een gepaste grap . 6.30 u word de start gegeven tegen 5.30 - 5.40 min/km  . 

Na het lopen was de klote nacht helemaal vergeten ! En ja , ons Sanne is nu naar de kermis !   

15:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

we maken zelf de zon onder 't lopen Wij hebben hier ook tieners in huis en ja, die vragen veel energie en soms ook zorgen. Laat staan dat je dan nog wat stress van je werk hebt en andere kleine zorgen ... Gisteren zei ik het nog aan mijn echtgenootje : alleen op onze zolder (fitness) heb ik het gevoel 'weg te zijn van de wereld', en dat is dan 'weg van alle kleine (en ietwat grotere) zorgen'. Het is toch al een goede zaak dat we weer de zon zien als we lopen ! 't kan toch zo'n deugd doen. Ik denk dat ieder gezin met tieners soms wel eens zucht. ;-)

Gepost door: kaat | 13-03-10

Ben eens benieuwd naar het hele verhaal daarachter!! Tot morgen!

Gepost door: Wendy | 13-03-10

al die "Dollekes" en ik maar denken dat ze in de STILLE Kempen zo braafjes waren hooooho !! :-)

Gepost door: Katrien | 13-03-10

De commentaren zijn gesloten.