21-03-10

Halve marathon Sluis

Een zeer drukke loopweek werd vandaag afgesloten met een prachtige halve marathon in het Nederlandse Sluis . Vele bloggers zouden we daar ontmoeten en is ook vluchtig gebeurt !

Deze morgen was Stefke weer netjes op tijd , want hij zou met ons meerijden . Een uurtje en een half later waren we ter plaatsen . Eerst ons gaan inschrijven en daar kwamen we al dadelijk Katrien en Chris tegen . Ze toverde dadelijk een flesje champagne boven voor ons Peggy en ......ik mocht er ook van proeven .

naamloos

Na het inschrijven zijn we naar het centrum gewandeld en kwamen we ook nog Julie en Maarten tegen . Een beetje langs de winkeltjes gewandeld en nog iets gaan drinken . Daarna splitsten onze wegen en lieten stefke en ik de dames ( kinderen waren er ook bij ) achtere tussen de winkeltjes , terrasjes ......allee een echte speeltuin voor hen ! :-) Wij gingen ons klaar maken . Ik heb vele mensen ontmoet die ik enkel maar via mijn blog of facebook ken . Sorry mannekes dat ik julie soms gewoon voorbij loop , want voor mij is het veel moeilijker om allemaal die gezichten te onthouden , laat staan met de namen er nog bij . Maar de vele complimentjes deden toch goed  ! Bedankt !

Nadat we onze loopkleren aan hadden begaven we ons naar het belfort waar afgesproken was . Heeft lang gedurt eer er iemand kwam opdagen , maar een paar minuten voor de start zagen we Julie , Maarten , Koen , Jan  ..........Ook Johan Watty , Vincent , Luc...., Heidy , Chris Rogge , Vincent ......sorry de rest ontgaat me op dit moment . Katrien had ik aan de start niet meer gezien . Zij stond vooraan vermoed ik . :-)

Helemaal als laatste gestart met Jan en Stefke . We gingen voor 4.45 min/ km als trainingsloopke . De eerste km ging natuurlijk iets trager , maar na 3 km liepen we toch ons eigen tempo . 

Na een 8 km was Chris rogge onze eerste blogster die we inhaalde . Ze zag er goed uit , Ze genoot en straalde tegen een mooi tempo ! Meer op haar blogje waarschijnlijk . Katrien hing een 200 m verder op , en van haar had ik duidelijk te horen gekregen dat ze niet wilde dat ik met haar meeliep . :-) Dus heel simpel , we blijven achter haar ! Zo hebben we toch een kilometer of 2 achter haar gelopen , bijna op haar hielen zonder dat ze dat doorhad . Was een idee van stefke om ze langs achter eens goed te keuren ! :-)

We versnelde terug een beetje zodat we weer op 4.45 min/km liepen , en vanaf toen hadden we een mooi groepke achter ons hangen dat van ons tempo mee proffiteerden . Het groepke splitste wel na enkele kilometers , maar 1 dame hield mooi stand en we moedigde haar nog een beetje aan om te blijven volgen . Het was haar eerste halve marathon ! Ze deed dit zeer goed tot een 3 km van de aankomst . Toen bleef ze bij een andere dame wat hangen en minderde het tempo fel ! 

Stefke en ik hebben de laatste 1.5 km nog eens stevig doorgelopen . Het tempo bespaar ik jullie , maar het ging veel te snel als voorbereiding op een marathon ! Maar het voelde nog eens geweldig aan ! Samen over de meet gelopen , dus geen sprinje meer eruit geperst . Dus zo gek waren we nog niet ! :-)Onze eindtijd was 1.42u .  129 km heb ik deze week op mijn teller staan !  

Na het lopen vlug gaan omkleden!  Want douchen ........niet met ijswater voor mij ! Daarna snel een hapje gaan eten want onze magen scheurden van de honger . Half zes naar huis vertrokken met een 15 min file ! 

Morgen wordt mijn moeder geopereerd aan de rug ! Ik wens haar dus via mijn blog al veel beterschap ! 

   

21:41 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Wat was je eindtijd ? Fijn dat er met zo veel bloggers daar gelopen is.

ps: Beterschap aan U moeder.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-10

Nice!! Het was daar precies weer een leuke bedoening en wat een hoop pr's!

Gepost door: Wendy | 21-03-10

Knap Verstandig gelopen en veel geluk met je marathon.

Gepost door: Luc | 22-03-10

mooie wedstrijd Mario...proficiat.

Gepost door: natalie | 22-03-10

beterschap voor je moeder!

Gepost door: Jess | 22-03-10

Hier se, een van de mannen van Mol ;-) Geen wonder dat ik genoot, het liep ook zo goed gisteren !

Gepost door: Chris | 22-03-10

Plezant Dat moet een heel plezante trainingswedstrijd geweest zijn! Als laatste vertrekken en dan op t gemak en zonder stress al die mede-lopers inhalen :-)

Gepost door: Bart | 22-03-10

Mooi gelopen, deze die uw naam riep in de laatste 200 meter was ik :-)

Gepost door: Stofke | 23-03-10

ewel!!!!!!!!!!!!! da gaat zomaar de vrouwen van vanachteren keuren ,weer typisch voor het Stefke :-)

we wensen veel beterschap voor mama K& C

Gepost door: Katrien | 23-03-10

De commentaren zijn gesloten.