24-03-10

Het gaat te goed !!

Ik zou niet mogen klagen of zorgen mogen hebben . Maar het gaat te goed , denk ik . Ik verteer de trainingen zeer goed . Ze worden allemaal zeer strikt gelopen . Nergens heb ik een pijntje . Dat is toch niet normaal he ?

Normaal gezien heb ik al met iets af te rekenen gekregen . Wendy heeft al geluk gehad , en heeft als eens een beetje ziek geweest . Geert zijn geluk kan ook niet op , en heeft ook al een week plat gelegen . Stefke heeft niet echt een normale training achter de rug . Iedereen is volledig klaar voor een marathon zonder problemen . En ikke .........heb nog niks voor gehad , en zal afgerekend worden in de marathon zelf .

Gisteren was de eerste warmte al duidelijk te voelen . Toch was de wind niet afwezig  . Ik had mijn korte broek aangetrokken , maar bij het buiten komen heb ik toch vlug nog de beslissing genomen van een lange broek aan te trekken . 3 km in en uitlopen / 12 x 1 km tegen 4.15 min/km met 200 m rust . Deze training heb ik op de galbergen gaan afwerken . Ik zag het niet dadelijk zitten om weer op de piste rondjes te draaien . Hier is een mooi afgepeild parcour van 2.2 km . Er zitten wel 2 heuvels in , los zand , soms hier en daar een plas , en boomwortels waar je al eens je looppas wat moet aanpassen . Een training om dus echt sterk van te worden . Elke km werd mooi gelopen tussen de 4.05 min/km en de 4.15 min/km . Dus niks om je echt aan te vermoeien ! :-) In totaal had ik 22.1 km gelopen .

Daarna zijn we naar de bomma gereden die in Duffel geopereerd is aan de rug . Ze hebben tussen de twee onderste ruggewervels , klemmen tussen gezet om de werfels uir elkaar te houden . Het kraakbeen ertussen zou zo goed als verdwenen zijn . Dat is zowat ik ervan verstaan heb ! Ze maakt het redelijk  goed ! Veel pijn nog , maar dat gaat nu wel beteren !!

Vandaag moest er een wisselloop afgewerkt worden . Normaal had ik smorgens gaan lopen . Maar omdat ik echt moe van het werk kwam , ben ik dadelijk gaan slapen en heb ik in de late namiddag de training aangevat . 1 km loslopen en 2 km tegen 4.45 min/km en dit afwisselen over een afstand van 15 km . Doordat ik met de twijfel speel dat mij onder de marathon zelf wel iets zal overkomen , heb ik vandaag de knop doorgehakt en toch in korte bloek en T-shirt vertrokken . 19 °C  is toch net iets te warm voor de lange broek ! De snelle stukken gingen allemaal tussen de 4.30 min/km en de 4.45 min/km . In totaal 16.8 km !

Morgen staat er weer een lange snelle duurloop op het schema . 22 km tegen 5 min/km . Vrijdag rustdag of een 10 km loslopen . Zaterdag zijn het lange versnellingen . 2 km in en uitlopen ! Dan 3 x 5 km tegen marathontempo met  5 min rust tussen . Zondag 25 km duurloop die bij mij thuis weer vertrekt om 7 u smorgens op het nieuwe uur dus .  

20:09 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Super als je alles probleemloos kan afwerken! Geniet er van.

Gepost door: Gert | 24-03-10

werd tijd ! dat het eens allemaal probleemloos verloopt :-) ik vind het super ! houden zo !

Gepost door: Katrien | 24-03-10

Mooie trainingen die je doet, je moet een sterk iemand zijn.

Gepost door: Luc | 24-03-10

klinkt haast te mooi om waar te zijn ;) da komt goe daar!
(en eindelijk toch die korte broek ;-))

Gepost door: Jess | 25-03-10

Waarom zou jij afgerekend worden in je marathon?? Die gaat gewoon supergoed gaan!

Gepost door: Wendy | 25-03-10

tackle als ge zo blijft verder zeveren dan tackle ik je tijdens de race ;-)
Ik vrees dat die 25k loop van vandaag er een beetje te veel gaat aan zijn, maar ik zal ze toch lopen ... als ge vandaag iets vanpijn voelt zijn dat mijn voodoo-vloeken onderweg :-)

Gepost door: geert | 25-03-10

Waarom zou het fout gaan ? Beetje zelfvertrouwen trainen.

Gepost door: Petra | 25-03-10

De commentaren zijn gesloten.