30-03-10

een geslaagde test van de lunars !!

Die laatste week voor de marathon is toch best lastig vind ik . Er staan weinig trainingen gepland . Ik krijg plots een zee van tijd die ik dan omzet in slapen !! Veel slapen ! Ik krijg zo ook veel tijd om na te denken en te twijfelen aan het wel kunnen lopen van een marathon ! Op mijn eten letten doe ik ook een beetje . Maar toch kijk ik enorm uit naar deze marathon ! Mogelijk mijn enige dit jaar ! In Eindhoven overweg ik om er de halve eens door te vlammen . iets wat ik nog nooit echt gedaan heb ! Mijn beste tijd is daarom 1.28.30 u . En beter kon ik toen niet . Maar ik had er niet specifiek voor getraint . Dus dit moet beter ! Maar dat zal de volgende maanden wel duidelijk worden , welke beslissing er uit de bus komt .

1 ding is zeker . Dat Eindhoven ieder jaar op mijn schema vermeld staat ! Al is het maar gewoon om te suporteren , maar wat ik zeker niet wil missen is de blog-sfeer . Die is daar toch optimaal aanwezig he ! Dus hier wil ik nog eens gebruik van maken om te vermelden dat ik weer 20 kamers in optie genomen heb aan zeer voordelige prijzen en voorwaarden . Ik dacht dat er tot nu toe al een 9 kamers geboekt zijn ! Dus dit loopt weer vlot ! Om het reserveringsformulier te bekomen , mail me !

De training van vandaag !

Na een uurtje of 2 slapen , gingen mijn oogjes weer open . En daar stonden ze . Die lekkere groene blitse schoenen ( zie vorig blogje ) . Efkes eens gekeken of ik alleen was , en zij , wat denkte moutekes .......gon wen toerke loewpen ? :-) Die snelle madam van Gompel die praat daar ook tegen , en ge weet hoe die kan vliegen he ! Ik zelf geloof nooit dat het aan dat schema alleen ligt . karakter en doorzetting is één ding , maar het geheim ligt volgens mij bij die sloefkes ! Dus mannekes , zet uw schoene op de schouw of ergens in't zicht , en praat daar tegen ! Legd éérst uwe partner wel uit dat ge niet zot aan't worden zijt  ! 

Dus na een ernstig gesprek met mijn lunars , ben ik vertrokken voor een wisselloop van 12 km . 1 km loslopen en 2 km tegen 4.45 min. ......dat was de planning !  Maar ik heb oderweg wel een paar keer moeten kijken of ik mijn schoenen wel aan had ! Dat weegt niks he ! Gebuik die dingen niet om los te lopen . Dat lukt niet he ! Dat is te vergelijken met Tom boonen die tegen 30 km/u zijne Ferari aan flarden rijd  ! :-) Hij dacht dat hij 30 reed , awel ik dacht dat ik losliep , maar ik liep tegen 4.50 min , dus het loslopen zat al bijna op tempo !! Mijne hartslag ......geweldig ! Het loslopen is bij de volgende keren wel perfect gedaan hoor , maar het ging zo soepel , ik moest me telkens extra inhouden ! Een zeer geslaagde training van 12.5 km . 

Gaan ze nu mee naar Utrecht ? 

Wat een vraag zal je denken . Maar ook zijn er een paar kleine opmerkingen aan . Dingen die me deden twijfelen . Doordat ze zo licht zijn , is er ook bespaard op demping matriaal , verstevigingen , .......! Ik voelde de belasting op de knieen toch iets feller aan ! Geen  pijn of zo , maar het loopt harder . Niet veel hoor , maar zeker voelbaar ! Dat is ook de reden dat ze je sneller laten lopen met dezelfde inspanning . Het afduwen gaat veel beter ! Op een 10 km wedstrijd zou ik zeker niet twijfelen , maar gaan mijn benen dit een marathon volhouden ? Nu zou ik zeggen ja . Het is zeker een ricico waard . Maar de defenitieve beslissing neem ik donderdag na mijn 20 km duurloop . Ik kreeg ook de vraag of ik ze niet langer moet inlopen . Bij elke loopschoen zou ik zelf met zekerheid zeggen ja , zeker doen ! Maar bij deze schoen is dat volgens de sportwinkel niet echt nodig . Ze passen zich dadelijk aan !

Morgen weer een rustdag = slaapdag !! Na het werken natuurlijk !!

19:10 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

demping net het gebrek aan demping weerhoudt mij ervan om die schoenen te kopen ... de rug, weet je wel!
Verder ... kan je me zo'n formulier voor Eindhoven sturen? Ik zou er ook graag bij zijn deze keer.

Gepost door: geert | 30-03-10

Succes! Coach, doe da super ginder in Holland hé! Profiteer/geniet van de goeie conditie, maar let op met de schoentjes: ge hebt maar ene rug en één paar knietjes zenne...

Gepost door: Bart | 30-03-10

Eindhoven Ik begin heel erg te twijfelen aan Eindhoven, ik kan altijd een kortere afstand lopen hé ?

Gepost door: kaat | 30-03-10

Ik neem ze mee hoor!! Gedaan met twijfelen, en ik zal ook zeker aan de start staan, die microopjes houden mij echt niet tegen!
Verzorg je nog goed en tot maandag!!!!

Gepost door: Wendy | 31-03-10

Het moet niet zotter worden...praten tegen de schoenen. Zolang het helpt, is 't nochtans goed voor mij, zene :-) Ik zou ze toch maar eerst proberen op een wedstrijd die een beetje minder lang is. Kwestie van zeker te zijn. Loop nu geen blessure op waardoor je weken aan de kant moet. Welke raad zou je één van je pupillen geven moesten die deze vraag aan jou voorleggen?

Gepost door: Sandy | 31-03-10

De commentaren zijn gesloten.