06-04-10

De marathon van Utrecht !!

Eindelijk was het zover .Op 5 April stond al een jaar de marathon van Utrecht geboekt . Nu wilde het toeval , dat die marathon bij ons in de club ook uitgekozen werd . En ik kan jullie garanderen dat de organisatie dan telkens af is . Voorinschrijvingen worden geregeld , net zoals de bus en het wegwijs maken ginder terplaatsen .

Maar voor we zover waren hebben we toch enkele weken stevig moeten trainen . Dit gebeurde meestal met de bende van Mol , die ondertussen al wel gekend is door de trouwe lezer van deze blog .  Vele gehoopte tijden , voorspellingen en dromen waren gespreksonderwerp nummer 1 . Maar 1 ding hadden we afgesproken dat we de eerste 21 km allen aan hetzelfde tempo zouden lopen , van net onder de 4.30 min/km . Dan zou het ieder voor zich zijn . 

Na een gezellige maar toch zenuwachtige ochtend thuis en busreis , kwamen we om 8.45 u in Utrecht aan . De bus mocht na overleg vooraf , parkeren bijna naast de start . Waw...wat een luxe ! In de bus wisten we ook al dat Heidy en Gunter met ons zouden meelopen . Na het ophalen van ons nummer kwamen we Geert en Bjorn tegen . Altijd weer leuk om na zeer lange tijd weer terug te zien . Ook Geert zou met ons starten . 

Ook had de club kunnen regelen dat we in de voorste startbox mochten starten . Een heel simpele klok die aftelde , en dan een doffe knal en we schoten vooruit . De eerste km kreeg ik al dadelijk te horen dat het te snel was , en gelijk hadden ze . 4.20 min/km . Dat was niet de afspraak ! Dus minder snel en de volgende verliepen allemaal met een perfect gemiddelde . Ik had mij voorgenomen om maar 2 busjes drinken mee te nemen voor geval van !! Maar de bedoeling was om aan elke drankpost , halt te houden en 1 of 2 beker binnen te kieperen . Ook Wendy deed dit zo . Wendy , Heidy en ik namen de eerste 5 km als koplopers . Tot de eerste drankpost en dan stopte ik  . De groep liep verder . En dit werkte in het begin niet zo goed in mijn kopke . Ik probeerde er zo snel mogelijk weer bij te benen en dat voelde ik dadelijk . Ik zei tegen Benny om wat plaats te maken en liet me insluiten in de groep . Na een 2 - 3 km de proffiteur uitgehangen te hebben , nam ik terug de kop over van de 2 dames en Benny . Er waren ook nog een paar Nederlanders bij , maar kop trekken .......niks he !! En voor ik het vergeet te vermelden , wil ik een hele dikke pluim geven aan deze twee dames . En dat zouden al die heren in onze groep mogen doen ! Zij twee stonden mee aan het roer van het tempo !! Niks of toch bijna niks geproffiteerd . Echt chapeau !! En dat zal verder nog blijken .

We passeerden km 21 in een tijd van 1.34.30 u . Wendy deed me eraan herinneren dat dit het tempo was van mijn pr. Allee ietske trager ! En ik moet zeggen , tot dan heb ik niks maar ook niks afgezien . Precies een snelle duurloop , die echt vlotjes verliep .

Het was dus de tijd om te versnellen . Iedereen van de groep zat naar mijn mening nog redelijk fris . Met de wind op kop begon ik aan het tempo te trekken . Ik zag er ene voor me lopen die 2 schouders breder was , en dacht dat is hem om gaan achter te hangen !! En ik deed dat ! Maar wat deden die 2 leuke dames , me voorbij steken , met de hele bende erachter .  Ik wilde nog roepen van achter deze windkliever kunnen we met de hele groep gaan achter hangen :-) , maar niks aan te doen .....die vrouwen he !! Maar mij niet gelaten , ik achter in het groepke , we draaiden en hup ikke aan het tempo sleuren . De groep begon uiteen te vallen van dat moment , heb ik achteraf vernomen . Maar wendy , heidy en de benny met 1 nederlander volgden . Het tempo tussen 21 km en 25 km was ong 4.20- 4.22 min/km . En wat voelde dit goed aan ! Echt ik weet niet wat me bezielde , maar ......ik had een super dag . Maar langs de andere kant ging er ook door mijn hoofd , vorig jaar Rotterdam .Dat was ook zo een dag tot km 34. :-) Heidy hoorde ik zeggen dat het te snel was voor haar , maar ik spoorde toch aan om nog mee te volgen . Wendy was er ook nog bij , maar Benny was ook gelost   Maar niet aan denken maakte ik mezelf wijs en op km 30 gaf ik er nog een lap op . Toen volgede er niemand meer ! Ga maar Mario , hoorde ik Wendy nog roepen ! Ja en ik deed het ! Stak de enen na de ander voorbij , tot er toch nog een nederlander aanklampte . Ik probeerde die er nog een beetje af te lopen , maar niks he! Trouw liep hij netjes uit de wind mee aan een tempo van 4.08 - 4.12 min/km . Maar kop trekken , niks he ! Ik maakte een een sprongetje op zij zodat hij toch moest beseffen dat ik hem efkes vooraan wilde ......nogmaals niks . Ik stak Peter Convesn en Ruddy Hoskens nog voorbij , 2 gasten die toch al bewezen hebben dat ik maar ne sukkelaar ben ! Maar niet vandaag ! :-)  

Dan ben ik nog vergeten te vermelden dat onderweg echt wel voor ons gesupporterd werd door de bloggers en de mensen van  Vabco  . Maar daar moeten we het dan wel bij houden . Want toeschouwers waren er zo goed als geen !!

Op km 39 kregen we nog een verdomde brug . En we moesten die niet oplopen langs de normale weg maar zo langs zij , en dat viel begot efkes tegen . Ik verminderde het tempo echt zeer fel ! Maar die verdomde hollander ook he . En niet van een beetje trager maar echt traag liep ik toen met de bedoeling , ga nu eindelijk eens voor me lopen , maar ook om mijn benen te sparen ! En toen ik boven kwam dacht ik dadelijk , hier staat hij dan , die man met de hamer !! Maar met naar beneden te lopen , liet ik me gewoon gaan . Niet tegen houden maar volle petrol ! En ik zat weer in mijn ritme ! Oef ! 4.05 min/km klokte ik km 41 af ! We liepen zo recht het centrum in ! Ik vroeg toen nog aan die nederlander , is het nu toch nog maar 1 km ? Ja hardstikke bedankt jo ! Voor mij een geweldige pretatie . Zonder je had ik het niet gekunt !! Ja ja , maar een beetje kopwerk verrichten had toch gemogen dacht ik . Op een 500 m van de aankomst stonden de eerste supporters weer . En ja , ik wist dat ik goed gelopen had , ik kreeg nog vleugels , de tranen in de ogen ( was van de wind he )  :-) De laatste bocht , de laatste 150 m .......kwam die nederlander mij toch wel niet voorbij zeker !!

Hela manneke dacht ik . 12 km heb ik uw gat niet gezien . En nu wil ik het niet meer zien ! Dit eindigde dan met een spurt waar hij ruimschoots in te kort schoot !!

3.04.39 u was mijn eindtijd !! En een 65 ste plaats !!

Ikke super tevrede natuurlijk ! Een beetje later volgde Wendy met 1 min. later Heidy , dan Benny , Gunter , stefke , Geert . Allen super goed gelopen . Stefke en Geert wel gene pr. Maar de rest van de groep allemaal nen hele dikke pr.

Na het douchen zijn we nog efkes op de marathon beurs geweest waar we iets gaan drinken zijn met de bende . Een beetje napraten , en alles analiseren . Maar je kan het altijd draaien en keren hoe je wil , nadien weten we het allemaal hoe het moet !

In de bus hebben we nog een fles champagne open getrokken ( dank u Katrien en de flackskes ) , en die smaakte echt !!

Hoe zou het nu toch komen dat het nu wel gelukt is , en ik denk dat ik nog sneller kon ! Allee hier beginnen we weer !! Nee echt , ik denk dat als ik iets sneller vertrokken was en dat er iemand met de fiets bij geweest was voor de drank , dat ik nog een minuutje of 2 beter was geweest ! :-) Denk ik he !!

Maar wat heb ik dan anders gedaan dan vorige marathons . Op de eerste plaats heb ik veel meer mijn rust genomen  tijdens de trainingsweken ! Dwz. ik heb een schema gemaakt helemaal afgestemd naar mijn werk . De dagen dat ik vroeg gedaan had stonden de lange trainingen en omgekeerd . Ik heb ook een half jaar gepast om met de club te trainen . gewoon omdat s'avonds trainen niet echt daarin past . Nu lig ik lekker te maffen als de trainingen op de club beginnen . En slaap ik dus meer uren aan 1 stuk en niet meer zo gespeid om toch maar aanwezig te zijn !! Dus voor mij heeft de rust voor mij een pr. opgeleverd !! En zeer belangrijk , goed geluisterd naar mijn lichaam !! Mijnn marathon schema is maar pas begonnen na Hasselt-Kievit . Voordien heb ik altijd op snelheid getraind ! Ook dus in de winter met de sneeuw . Moeilijk gaat ook !!

En niet te vergeten , heb ik echt super goei schoenen gekocht op aanraden van ons Wendy !! Bedankt voor deze gouden tip !! De lunars zitten perfect en lopen geweldig . Een enorm verschil !!

Ik wil zeker de bende van Mol bedanken voor al de trainingen die we samen door regen en wind hebben afgelegd ! Zonder jullie had ik nooit het karakter gevonden om sommige dagen er door te lopen !! 

Ook een bedankje aan de club , Vabco Mol voor alles perfect en zorgeloos ons aan te bieden .

Ook de bloggers die tijdens de voorbije weken altijd een steunend woordje achter laten .....bedankt !! Mijn planning voor de volgende maanden is voor het volgende blogje !! :-)  

 

 

11:53 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (25) |  Facebook

Commentaren

Knappe tijd. De magische grens van 3u komt in het vizier. Ik kan me voorstellen dat je mits een bureaujob van nine to five al een stukje onder die grens zat.
NB: Nike mag je nog een premie geven voor je bewijskracht omtrent de effectiviteit van de Lunars.

Gepost door: CT | 06-04-10

Proficiat Zoals wij Nederlanders zeggen: Hartstikke Proficiat met je knappe wedstrijd / PR!!!
P.S. als je een haas nodig hebt om je PR op de 10 km aan te vallen, wil ik het voor alle Nederlanders wel goedmaken en je 'hazen' naar een nieuwe toptijd...

Gepost door: Frans | 06-04-10

Proficiat !!! fantastisch Mario, ik ben echt blij dat het je gelukt is, moet moed geven voor een volgende uitdaging !

Gepost door: Chris | 06-04-10

PR-oficiat Ge zijt ne straffen zenne! Respect! En dan nog 's nachts gaan werken...
Maar: zou da echt mogen, zo iemand die met je meefietst op het parcours zodat die drank kan aangeven?
O ja, na de aankomst had ge wel pech dat t ne vent was die naar je toekwam (en geen schoon Hollands verpleegsterke hé :-)

Gepost door: Bart | 06-04-10

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet van schrok, je zat allé zit in topvorm!! Proficiat en ik ben heel nieuwsgierig naar je komende plannen, al denk ik er ééntje wel al te weten ;). Een dikke proficiat nog hé!!!!!

Gepost door: Wendy | 06-04-10

Prachtig gelopen en proficiat met je knappe PR. De grens van 3u nadert met rasse schreden :-)

Gepost door: Herman | 06-04-10

Proficiat Ge ziet dat rust even belangrijk is als trainen...
Je hebt dat heel goed gedaan!

Gepost door: Spencerwoman | 06-04-10

PROFICIAT !!!!! De bewondering die we reeds hadden voor jou was groot ,heel groot ...Veel werken ,schema's maken ,schema's aanpassen , een gezin hebben waar je ook altijd klaar staat en tussen dit alles in trainen ,trainen op een hoog niveau dan nog wel ...wel dan kan je zo iemand enkel maar het beste wensen , en dat deden we allemaal ,we duimden opdat je een prachtige marathon en idem dito tijd zou lopen ...en toen we je zagen over de eindstreep zweven in 3u4min wel !!! dan kwamen onze haartjes recht incl kippevel en natuurlijk effe slikken dan ....Super dikke proficiat en diep respect Mario XXX

Gepost door: Katrien & Christ | 06-04-10

Schitterend! Mario,
Ik kan het niet laten om nogmaals een reactie te geven. Met deze prestatie heb je de marathon van rotterdam in 2009 uit je geheugen verbannen. Ik heb tijdens de marathon veelvuldig aan je gedacht. Van harte gefeliciteerd, je heb het verdiend!

Gepost door: Fred | 06-04-10

Proficiat met een geweldige race en een magistraal PR!

Gepost door: Bart | 06-04-10

Utrecht Proficiat met je super prestatie.
Je had al geschreven dat je in topconditie zat, maar je moet het nog altijd doen, hé, de dag zelf.
En dan nog een flinke negatieve split er bovenop, Respect !

Gepost door: frank spencer | 06-04-10

Nog eens proficiat met je prestatie en vooral slim gelopen, want sneller in het begin is daarom niet altijd beter.

Gepost door: Luc | 06-04-10

Knap zeg !!! Die droom van 3uur en minder gaan zeker nog in vervulling gaan !!
DIKKE PROFICIAT !!!

Gepost door: jetty | 06-04-10

Geweldig ! En ook een sterk stuk af van je vorige PR. Dat is wel geen toeval ! Schitterend ! Dikke proficiat !

Gepost door: kaat | 06-04-10

Proficiat Wat een schitterende marathon heb jij daar gelopen in Utrecht. Ik heb je zien starten met een lach alsof je het wist. DIKKE PROFICIAT ja ook voor tijd die je aan anderen besteed zoals de bende van mol waar ik toch zo vaak over lees in je blog. Ja van die gaste moesten er meer zijn. Nogmaals goe bezig daar TEAMSPIRIT !!!!!!!!

Gepost door: steven | 06-04-10

respect prachtige prestatie Mario. Een tijd onder de drie uur moet er bij een volgende marathon zeker inzitten !

Gepost door: Filip | 06-04-10

top super gelopen Mario! dikke proficiat

Gepost door: Ronald | 06-04-10

Als er 1 iemand dit verdiend ben jij het wel Mario! Altijd tijd maken voor ons, en jezelf toch heel dikwijls op het tweede plan zetten. Nu heb je dan eens een superdag waar we allemaal van dromen, mooi, heel mooi. :) Dikke proficiat en geniet er van! Hopelijk eens tot gauw.

Gepost door: Gert | 06-04-10

dikke proficiat Fantastisch en leuk om te lezen Mario. Proficiat, dit verdien je echt. Groeten, steve

Gepost door: Steve | 06-04-10

schemas Ik heb altijd een beetje twijfel gehad omtrend je schemas .Ik dacht altijd waarom lukt het hem dan nooit om zijnen tijd te verbeteren als ie het zo goed weet . Bij deze is het dan ook bewezen , proficiat Mario , je had bijna mijnen tijd verbetert , oef !!!

Gepost door: roadrunnerke | 06-04-10

Knappe prestatie Mario en een super tijd. Geniet er maar een beetje van de komende dagen.

Gepost door: Yves | 07-04-10

zaaaaaalig verslagje! echt geweldig! super goed gedaan!

Gepost door: Jess | 07-04-10

mooie tijd ! proficiat met de knappe prestatie !

Gepost door: jogginggirl | 07-04-10

Hoedje af!! Ik moest er als eerste af, toen jij de kop nam (vergeet die 4:20 per k maar, da was 4:16!!). Dikke proficiat met je supertijd! Geniet er maar van; je hebt 't verdiend!!

Gepost door: geert | 07-04-10

Knap gelopen Mario en proficiat met je PR

Gepost door: Wim | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.