14-04-10

De trainingen worden hervat !!

De marathon is verteerd ! De roze wolk is stilletjes aan het weg trekken . We staan terug met de voetjes op de grond . Zaterdag heb ik mijn eerste training aangevat samen met ons Peggy . Een  7 km loslopen . Het ging echt nog niet zo soepel toen ! Op zondag stond er een wissel loop van 15 km op het schema  . Ik zag er wel een beetje tegen op , en dacht dat dit nog veel te veel was . Maar het ging echt zeer goed . 2 km rustig joggen en 1 km tegen 5 min/km zou het geweest moeten zijn . Maar zelfs zonder de lunars aan de voeten werd ik gedragen en zweefde ik precies . Wat de dag voordien nog slecht ging , ging nu zeer goed . Het loslopen gebeurde tegen 5.15 - 5.20 min/km , iets wat eigenlijk veel te snel is om over loslopen te praten . En de snelle stukken gebeurden meestal te snel ! Het was echt opletten om juist te lopen . En deze keer moest ik me echt inhouden ! Dus wel een zeer goed gevoel na deze training . 

Gisteren stonden er versnellingen op ! Samen met ons Peggy naar de piste gelopen , met de nodige omweg zodat we al een 3 km in de benen hadden zitten . Dan 10 x 100 m en 10 x 200 m tegen 21 sec/100 m met telkens 100 m wandelen tussen ! Ook hier vloog ik super vlot over !! Ons peggy heeft het beperkt tot 10 x 100 m tegen 26 - 27 sec/100 m . Ook bij haar ging het zeer vlot !! Ze heeft eens 1 x echt gesprint en toen liep ze de 100 m vlak achter mij ! Echt ik schrok ervan  . Ze liep de 100 m tegen 23 sec. wat voor haar behoorlijk snel is !! 

Vandaag was er ook een training gepland , maar het schema is al een 2 maand geleden gemaakt en ............ik ga het beter uitleggen .

Een marathon voorbereiding vraagt veel tijd . En die tijd die je meer eraan besteed , moet je ergens anders op besparen . Nu heb ik de slechte gewoonte om dit dadelijk te besparen aan de karweitjes . Dus om het wat in te korten ,......ik heb hier thuis een hele waslijst van werkjes nog te doen ! :-( Maar dit is altijd zo na een marathon hier . De beentjes krijgen extra rust . Lichaam kan recupereren . En die lijst kort zienderogen in ! 

Vandaag heb ik dus niet getraind . De snelle duurloop van 10 km heb ik gemist . Maar ik heb mijn kuren kunnen uitleven door met borstel en verf de ramen een likje te geven !! Morgen doen we verder , maar wel na de training dan . 

Na het werk zal ik dadelijk mijn loop kleren  aantrekken en een wisselloop van 15 km afwerken . 500 m loslopen en 500 m tegen 4.30 min/km en dit afwisselen over de hele afstand ! Echt een zeer leuke training waar ik nu al naar uitkijk  ! En dan pas zal de verfborstel weer aangeraakt worden ! Morgen moet het grootste deel klaar zijn !

Vrijdag ga ik voor de verandering ook trainen . Een tempo loopje van 8 km tegen 4.45 min/km . 

Zaterdag vertrekken wij dadelijk na het werk naar Cochem in Duitsland . De schoonzus trakteerd ipv. een comuniefeestje te geven !  Ze heeft er een huisje gehuurd voor een paar dagen , en wij komen er een nachte logeren dan . Wij verzorgen dan het eten s'avonds . Tafel bbq. en een verjaardags taart voor ons Sanne . Want die wordt op 17 april 15 jaar ! Dus wij feesten in het weekeinde dubbel !! En op zondag morgen ga ik zeer vroeg een loopje doen tussen de heuveltjes van Cochem !! Hoe ver ?? Max 15 km !! Dus hier staan nog een paar leuke dagen te wachten als afsluiter van de paasvakantie  !  

Ik zit nog altijd zo een beetje gewrongen met mijn planning van het najaar ! Langs de ene kant weet ik dat augustus een zeer moeilijke periode voor mij is om te trainen en dus wel besef dat trainen voor een marathon zeer moeilijk is . Daarom dat ik eerst verkondigd heb voor in Eindhoven voor de halve marathon te gaan . Maar die goesting voor de marathon .......:-) :-) Ik heb nu mezelf beloofd , als ik mijn 10 km tijd kan verbeteren in Dwars door Geel , dan ga ik door voor de marathon !! En verbeteren wil zeggen , onder de 38.50 min. 

Zou het toch nog de roze wolk zijn ? Maar ik voel me tip top ! En dat de marathon nog sneller kan ........daar ben ik nu zeker van !! De 3 u .........een 3 maanden geleden heb ik nog gezegd dat dit tijden zijn die niet voor mij zijn ! Maar ik weet nu hoe ......., en zal er geraken !! Mogelijk zal ik nog wel eens de man met de hamer tegen komen . Maar ......:-) :-) !!

Bekijk zeker vorige postje nog !!  

20:55 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Geweldig !

Gepost door: kaat | 14-04-10

Hé Mario, bangelijk goe bezig hoor!! Ken dat die karweitjes laten liggen, hier moest nog eens grote kuis gedaan worden, maar het is altijd leuker om grote kuis te doen na een prestatie hé, dan kan je terug even verder!

Gepost door: Wendy | 15-04-10

Komt gij ook ineens tot in Bonheiden? De ramen moeten hier ook wat sapsel krijgen.

Gepost door: Gert | 15-04-10

De commentaren zijn gesloten.