18-04-10

Weekeindje Cochem !!

We werden een tijdje geleden uitgenodigd door tante An en nonkel Koen om eens af te komen naar Cochem waar zij een huisje gehuurd hadden voor een paar dagen . Hun dochter Emily doet dit jaar haar communie , en ipv. een feestje thuis , werd het gevierd in Cochem .

Maar we hadden nog een ander ( feest ) varken ,...ons Sanne !! Die was zaterdag jarig en dus tracteerden wij met bbq. en taart .

Maar efkes van het begin af !  Zaterdag morgen 7 u , dadelijk na mijn werk vertrokken wij . Na een toch wel veel te lange rit van 260 km arriveerden we . We belanden in een golf-resort , dat geboekt werd via Roompot . Als ik niet moest weten dat Cochem in Duitsland ligt , zou ik gedacht hebben dat wij in een Nederlands dorpke terecht waren gekomen . Allemaal Nederlanders en hier en daar ne verdwaalde Belg . Dus het toch wel altijd aanwezige taalprobleem was dadelijk van de baan . :-) Alhoewel mijn Duits na 2 grote bieren en een glas wijn , gedronken na 20 u wakker zijn , echt voortreffelijk is !! :-) 

We werden ontvangen met een uitgebreid ontbijt dat buiten in de tuin klaar stond , met een uitzicht ......wauw ........ !! Daarna hebben we een een wandeling gemaakt van een 5 - 6 km . Er stonden wegwijzers richting Eller . 4 km in dalende richting . Maar met 2 kinderen van 5 en 8 erbij die niet zo gewoon zijn van te wandelen , werd dit toch niet gedaan . Een helling van 12% dalen is 1 ding . Maar we moeten ook nog terug he !! Kreeg ik te horen .

Ze hadden zeker gelijk hoor , maar ik had toch iets van .....chit !!!! Maar met 2 koppels is het toch een beetje naar mekaar toeleven he ! Met terrasjes doen zitten we zeker op dezelfde golflengte . Tja ik ben iemand , als ik eens weg ga , dan ga ik goed ! En ik zit niet de goedkoopste pint te zoeken . We zaten lekker in het zonnetje , bij een kleine speeltuin aan de golf terreinen . Iedereen amuseerde zich . Kregen we die golfers in de mot . De vraag of golfen voor janetten is of dat alle janetten golf speelden , ging door ons hoofd en over de bijna zatte lippen . Roos hemmetje of een geruite trui , petje op , handschoentjes aan , en dan die broek opgetrokken tot tussen de bilspleet ........Zouden wij daar geweigerd worden in onze jeans   ? :-) Proberen ?? :-) Toch maar niet ! 

Zo tegen de avond naar ons huisje gegaan waar we alles in gereedheid brachten voor het feestje ! Wij hadden een elec. bbq bij , zo een tafel model . Heel gemakkelijk , zeer snel , en dadelijk bezig . Dus een 10 min. later waren we al klaar voor de eerste stukjes vlees te bakken ..........Mis he !! Dik mis !! Kortsluiting op het toestel . De elektriciteit sprong telkens wij de bbq. opzetten , af !  Efkes wat praktiseren  en toen gewoon de pan boven gehaald en het vlees daarin gebakken ! Iets minder gezellig , maar daarom niet minder lekker !

De buren naast ons waren heel vlug nog zo een klein toestel gaan kopen met houtskool in de plaatselijke winkel . Echt zo dikke prul van een 15 € met houtskool erbij . Wij waren al lekker aan het eten en verspeiden de heerlijke geuren van worst en .....Zij , de 2 mannen kregen hun toestel niet aan't branden . Regelmatig dat er een dame eens kwam pols hoogte nemen wanneer ze het eerste stukje vlees konden bakken  . Alles probeerden ze ! Ik kan zeggen ze waren echt vindingrijk . Vuilbak schelen als wind waaier tot zelf als blaas balk dienden de ronden . Maar niks hielp ! Tot de slimste onder hen met een busje brand-alcohol kwam aandraven . Begon die pipo op die toch al half warme bbq. te spuiten met daar rond nog kinderen  die aan het spelen waren . gelukkig liep er nog iemand rond die dadelijk ingreep . Er is dus niks gebeurt , maar 2 min later stond die hele bbq in de fik ! Dat had eens in die bus moeten slagen ??? Dit gebeurde allemaal op 1 min. , dus ingrijpen was niet nodig ! 

De nodige grapjes passeerden , lachbuien , ......een potje voetbal tot ik om 11 u mijn licht zag uitgaan ! De combinatie van alcohol en slaap deden hun intreden . 

S'morgens was ik om 7 u alweer wakker . Mijn loop kleren lagen al klaar en het toerke zat al in mijne kop ! Just .....ik zou naar Eller lopen ! :-) Van aan ons huisje zou dit een 6 km lopen zijn en dan weer terug . 2 km redelijk vlak en dan 4 km afdalen aan 12 % . Wauw dit ging echt lekker ! Op 26 min stond ik beneden , op toch nog een 25 m hoogte boven het water . Ik dacht , ik ga het hierbij houden , want om 8 u zou ik toch graag terug zijn om tijdig aan tafel te zitten . Ik laat anderen niet graag wachten ! Viel dat tegen !! Ik zag bij het terug lopen een helling  van 15 % staan . na 200 m lopen zou mijn hart er al uitspringen ! En ik moet nog 4 km klimmen ??? :-) Dit zou nooit lukken ! Ik was al aan het denken als ik een auto hoor dan doe ik auto stop ! :-) Maar tot boven lopen ......dat lukt niet !! Wandelen ......kwam ik zeker te laat  ! Maar ik heb door gebeten .....afgezien .....maar super content dat ik  na 35 min. terug was . De Jonkvrouw oplopen zal dus zeker nog niet voor dit jaar zijn !! :-)

Na het ontbijt zijn we naar Cochem centrum gereden waar we ook weer een mooie wandeling gemaakt hebben , een wijnkelder bezocht , kabelbaan , lekker eten en rond 16.30 u naar huis vertrokken .

Een prachtig weekeinde gehad !   Morgen hervatten we de schilderwerken en gaan we loslopen !! 

21:19 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Junkfrouw Mario, in een ver verleden (mijn triathlon periode), was dat ook een ultieme uitdaging : de Junkfrouwmartahon ... Is echt de moeite ze ...

Gepost door: Dirk De Groof | 18-04-10

golf auf Deutsch: jawohl, Golf ist für Jeanetten ;-)

Gepost door: geert | 19-04-10

klinkt super gezellig!
oooo de junkfrau die wil ik ook doen ;) maar dan voor de fun hé :-)

Gepost door: Jess | 19-04-10

Ik had er graag bij geweest met het lopen maar mijn benen protesteren nog altijd. Ik denk dat het van mijn rug voort komt. Geniet nog van het lopen met zulk mooi weer. Ik laat nog wel iets weten als ik terug kan.

Gepost door: hens stefan | 19-04-10

De commentaren zijn gesloten.