20-04-10

stevige versnellingen !!

Na een dagje schilderen gisteren , wist ik zeker dat ik vandaag het woord , "werken" , thuis niet wilde horen . Toen ik thuis kwam van de bakker , kwam ons Peggy en Greet ook net terug van de piste .

Allee hier se , de dames van het schone leven !! Da stoudoep , en da gou loepen se ! En de venten mo werken en vreuten .....:-) 

Hela ventje ......houdoewe teut mo toe ! Ik gon sebiet nog werken !! 

En mewa hemme de daumes der aigen bezig gehauwe ? Een toerke rond die pist en terug ? En toen was't kjeske wel out zeker ?

En toen ........werd het tijd dat ik naar binnen ging ! :-) Nee maar zo mijne schat een beke plagen .....dat moet toch kunnen he ? Ze weet dat ik haar enorm bewonder , hoe ze haar dag in deeld . Ze heeft natuurlijk wel iets meer dan 1 toerke rond die pist gelopen . Ze had namelijk toeschouwers . Een knappe turn leraar kwam ook met een klas zou ik moeten zeggen , maar het leek meer op een bende, oefenen . Die leraar dadelijk zijne hoffelijkste kant laten zien , en met een luide en duidelijke stem . BAAN 1  is voor deze dames !! Daar blijven jullie dus uit !! Die zijn goed aan het trainen ! Neem hier een voorbeeld aan !!

En die kon gapen se , die leraar . Niet te doen ! Zegden ze me. En da hadde gijlie weer nie graag zeker ? :-) Jawatte Mijn gedacht !! :-) 

Maar goed , na 2 reeksen van 10 x 100 m en 3 km in en uitlopen ,zat hun training erop !

Dan was het mijn beurt . Eerst een 10 min. touwtje springen . Zo al lopend , zodat ik telkens mijn volle gewicht moet afduwen met elke been . Dit vooral om het afduwen tijdens het lopen wat krachtiger te maken . Maar ook tijdens de draaibeweging met de koord , train je je schouder spieren .

Na die 10 min. springen ben ik met een omweg van 3 km naar de piste gelopen  tegen 6.15 min/km . Daar toe gekomen was de piste leeg . Niemand erop te bespeuren , dus geweldig voor mij !! Ik heb daar 4 x ( 5 x 300 m tegen 22 sec/100 m met rusten tot de hartslag op 100 staat ) tussen de reeksen 800 m joggen ! Na de eerste reeks afgehandeld te hebben , kwam er weer een leraar aan met een bende .......14 jarigen , schat ik  . Ik kon juist meeluisteren naar wat van hen verwacht werd . 6 x 3 min lopen en 2 min wandelen . Meneer ......wete gij eigenlijk wel wat gij zegt ? Ik kon mijne lach niet inhouden . Ik moest verder lopen of ik had er mijn tong nog afgebeten . :-)  Er waren er ook bij die niet mee moesten doen of sport gerief vergeten waren  ,of.......? En die moesten gewoon heel de les wandelen rond de piste . Plezant zal dat zeker niet geweest zijn . Dus begonnen ze zo op die boorden van de piste te stappen . Ja die liggen hier in Mol los , en zouden wel eens vast gemaakt mogen worden . Maar het zei nu zo , ze liggen los . Has er daar al zo ne leuke 1 baar , juist in de bocht , half op baan 1 liggen . Ge ziet dat , dus echt gevaar is er niet . Maar het is wel hinderlijk en onnodig ! Die leraar kon dit niet zien ! Maar bij mijn derde reeks afgewerkt te hebben , stonden ze in groep bij elkaar . Koffie klets of zo ?  :-) Ik had een sterk vermoeden wie die baar erop gelegd had . Niet zeker , maar toch voor 95 % .

Hela ....witte kop !! Ja gij daar  ! Zoude es willen zien dat da spel daar terug goed ligt !! Was dus dadelijk opgelost !! :-) 

Mijn training is dus voor de rest perfect verlopen . Nergens last mee . Moest me zelfs een beetje inhouden , want zou anders zeker tegen 20 sec/100 m lopen . 

Daarna een lekker warm bad , met een boekje , een fleske water en .........ik werd 2 u later wakker  van de kou en helemaal verrimpeld !! :-) 

Morgen ga ik 10 km lopen met hartslag 145 - 150 . Ik ga de volgende weken een paar keer mijn hartslag testen tov. de laatste lactaat test ! In augustus doe ik opnieuw een test . Die zal ik dan gebruiken voor de marathon van volgend jaar ! Dat gaat met hele grote waarschijnlijkheid die van Rotterdam worden . De bende van Mol , hopelijk ook Stefke , gaat daar weer in groep vertrekken . Ook gaan we er een heel weekeinde van maken !! Ik heb daar nog een eitje mee te pellen ! Ik heb er ooit mijn grootste pr gelopen . Een van 16 min. Maar heb er ook mijn ergste nacht merrie beleefd vorig jaar . Dus volgend jaar klok ik op de Coolsingel af met een tijd van 3 u !! Daar ga ik voor !!     


17:15 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

komt daar in orde :-)
en aaaaaaaaaaaaargh ik ben zenuwachtig! nu, da moest er ff uit :-) sorry da ik daarvoor uwe blog misbruik. maar gij zijt ook m'n coachke hé :-) :-D aaaaaaaaaaaa :-)

Gepost door: Jess | 20-04-10

IK hoop dat er morgen niet teveel van die schoolkinderen zijn, ik vind dat niet zo leuk!!!!! :( Mooie training hoor, je bent sterk bezig!

Gepost door: Wendy | 20-04-10

hartslag toch niet goed om je hartslag naar beneden te krijgen, zo'n bende nozems ...

Gepost door: geert | 20-04-10

Erg gesteld met de jeugd he. Het is echt waar. De jeugd (en ik veralgemeen niet) is tegenwoordig van de luie kant. Ofwel doen ze aan sport, ofwel doen ze helemaal niets ... Lanterfanten ... Toch goede training hé coach ...

Gepost door: Dirk De Groof | 20-04-10

Alweer een nieuwe uitdaging. Hopelijk brengt Rotterdam je volgend jaar geluk.

Gepost door: Yves | 21-04-10

Saai Wat een log, wie is daar in geïnteresseerd???

Gepost door: Steven | 23-04-10

De commentaren zijn gesloten.