28-04-10

Vaarwel dipje !!

Ik heb bijna een weekje vakantie genomen op loop vlak ! Ik had er echt geen zin in ! Ik begreep het zelf wel niet zo goed hoe zoiets komt , maar ik heb er gewoon aan toegegeven .Gisteren had ik bijna de stap naar het lopen gezet . Ons Peggy ging naar de club trainen op de piste en ik zij de hele dag dat ik zou meegaan . Maar toen het tijd was om te vertrekken zat ik rustig buiten op het terras naar de sproeiers te kijken , hoe die mijn vers gezaaid gras  besproeiden . :-) En natuurlijk met het nodige fris erbij , een krant .....Meer moet dat niet zijn om ne mens thuis te houden .  

Dus vandaag was het 4 dagen geleden dat ik nog gelopen had  . Mooi weer , echt weer zin om er in te vliegen . Ons Peggy heeft me ook per fiets vergezeld en met verzorgd met drinken . Een tempo loopje van een 14 km stond er gepland . Efkes eens in sporttracs gaan kijken waar ik zo een toerke al eens gelopen had . Eerst een kleine 10 min op gewarmd met touwtje springen en dan richting sas 7 - sas 6 - brug atoom ......en daar had ik moeten afslaan richting huis . Maar door ons Peggy haar getetter en echt de fun van het lopen , was ik helemaal in de war of verstrooid , dat ik al een heel stuk verder was voor ik het besefte . Dus de volgende brug was Mol-donk , en dan zo recht naar huis . Maar dit kosten me wel 4 extra kilometers ! Dus ik kwam op een totaal van 18.5 km tegen 4.50 min/km ! Het tempo was dus perfect ! 

Ik had me voor en na het lopen gewogen . Ook onderweg had ik 700 g water gedronken , 1 grote bus , en ik had nog een vocht verlies van 1.4 kg . Dus ik zou een vocht verbruik gehad hebben van 2.1 kg . Ik vind dit vrij veel en ongeloofwaardig . Is toch ruim 1 kg meer dan in de winter op dezelfde afstand met dezelfde inspanning . Dus dit gaan we zeker nog controleren . Dit moet ik dus nu bijvullen . Maar dan stel ik me de vraag ( had die beter over laatst gesteld aan Paul Van Den Bosch bij zijn uiteen zetting over sport dranken ) vul je dit nu zo snel mogelijk bij ? Dus drink ik nu bv. 1.5 l water op een uurtje leeg , als ik dat al kan . Of verdeel ik dit dan over de hele dag ? Zo ja , moet dit dan niet veel meer zijn dan 1.5 l , want in tussentijd verbruik je weer door te klussen of dergelijke .

Het antwoord is simpel , verdelen over de hele dag + nog extra dat tot 50 % van je verbruik kan gaan . Dus ik heb vandaag nog 2.2 l water te drinken ! Waarom niet dadelijk , zo snel mogelijk binnen kieperen ? Op is op , toch ? Nee , als je alles dadelijk binnen kiepert dan zal het meer een spoeling zijn van je binnen kant , want alles zal in het toilet verdwijnen . Drink je met kleine hoeveelheden , dan zal je natuurlijk ook nog naar het toilet moeten , maar veel minder ! Dus je lichaam vult beter aan ! En dat was toch de bedoeling !!   

Er zijn nog een paar wedstrijdjes gepland waar ik zeker aan deelneem !

*Nu vrijdag is het mogelijk dat ik naar de Holven jogging ga  om een 5 km door te vlammen !

*Op 7 mei staat er de galbergen jogging op het schema , waar wendy en ik de 4 km zullen lopen . Door vlammen !! Dus wendy , smeer de benen maar in !! :-)

*Op 13 mei gaan we een dagje naar Gent en loop er mogelijk met ons Peggy samen de 10 km of ook weer de 5 km door vlammen ! Julie zal hier ook aanwezig zijn en wie nog ???? Geef eens een seintje ! 

*24 mei is er de tweede foorloop in Dessel waar ik de 5 km ga trotseren !!

*Op 5 juni is het mogelijk dat ik in Leopolsburg de 10 km ga lopen maar gewoon stevig maar niet door vlammen  !

*Dit gaan we wel doen op 26 Juni in Geel , waar ik de 10 km in 38.30 min ga lopen !! Zeker weten !! :-) Positief denken he !! Hier waren vorig jaar redelijk wat bloggers die er dit jaar bijna allemaal weer zijn . Dit is een echte aanrader !! Ons Wendy heeft vorig jaar , de eerste editie bij de dames gewonnen . De prachtige finish foto prijkt nog altijd op haar blog ! Dit jaar wil ze daar zeker haar tijd nog wat scherper stellen , en hopelijk weer die éérste plaats ! En ik .....wil voor haar zijn !! :-)

*Dan komt er mijn belangrijkste uitdaging van het jaar aan . Mijn vakantie !! En die begint op zondag 4 juli met de Marathon van balen , waar ik ofwel supporter of mogelijk een 10 km ga meelopen .Meer info op de weblogunite !!

*Het najaar ...Mijn grote mond vorig jaar met de weblogtraining op het zilvermeer , levert mij nog altijd een uitdaging op . Ik doe op 5 september  mijn eerste triatlon mee ! 750 m zwemmen / 20 km fietsen / 5 km lopen  ! Dit gaat door aan de bleukes hoeven te balen !! Mijn zwem training wordt volgende maand hervat , als het buitenzwembad terug open is ! Dat is een 50 m bad , dat toch iets gemakkelijker is  ! 

*Op 10 oktober is er weer de (halve)marathon . Hier ben ik nog altijd niet echt uit wat te doen . Maar dat volgt nog wel . :-) Is het hier de halve dan bestaat er de mogelijkheid dat ik de marathon van Amsterdam nog eens over doe als haas ! Terug voor de 4 u grens te breken , en deze keer van ???? Hou ik nog efkes voor mij ! 

Is weer een hele boterham he !  O ja , .....voor ik het vergeet ! 

Bedankt voor de fijne mailtjes !! De mooie resultaten op de laatste 2 marathon's hebben weer een paar nieuwe schema's opgeleverd . 2 mensen vanuit mijn buurt !! :-) Wat heb ik dus de laatste 4 dagen veel gedaan ?? Schema's gemaakt ! 17 schema's stonden er gisteren nog te blinken in mijn box. heb ze allemaal vriendelijk geantwoord , komt inorde , maar kan best een 2 weken duren !! Elke dag ééntje maken of max. 2 is zeer leuk en een verzetje ipv. Tv. kijken . Meer wordt een inspanning !! En dat mag het nooit worden !! :-) 

Allee , ik ga een toerke wandelen met het vrouwke ! Genieten van het zonneke !!  

13:58 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Vincent en ik lopen ook in Gent. Ik ben van plan om de 5km te 'vlammen' (niet voor PR, daarvoor is het parcours te wisselvallig én het is daar 5,4km) De 10 loop ik dan niet voluit :-)

Gepost door: Chris | 28-04-10

Mooie plannen, ik sta eigenlijk al serieus te trappelen voor de galbergenjogging van volgende week, jammer dat het geen vlak parkoer is, wil echt ééns zien wat er nog van snelheid in de benen zit, naar mijn gevoel niet zo veel meer, maar heb wel heel veel zin om eraan te werken!!! Geniet van u wandelingske en tot binnenkort!

Gepost door: Wendy | 28-04-10

schoon plannen! allemaal héééééééél schoon plannen!!!! :-)

Gepost door: Jess | 28-04-10

Geniet er maar van en je 10 km tijd die je wil lopen zal je zeker behalen.

Gepost door: Luc | 28-04-10

Jij gaat zeker vlammen dit jaar hoor !!
gr

Gepost door: jetty | 28-04-10

1.7l Zoveel ws ik gisteren kwijt op 75minuten. Had wel niet gedronken tijdens het lopen.
Schoon loop plannen. Ik loop op 13/5 al de abdijentocht Averbode-Tongerlo. Heel schoon parcours en grote stukken door bos.

Gepost door: Gert | 28-04-10

plannen Wat een overzicht .. ge zult zeker niet stilzitten.
101010 staat ook op mijn planning .. en als alles goed gaat wil ik hier en daar ook nog een wedstrijdje meepikken.

Gepost door: Edith | 28-04-10

wandelen ik had daarstraks ook met 't vrouwke willen wandelen, maar 't stond niet op 't schema ... jammer ;-)

Gepost door: geert | 28-04-10

De commentaren zijn gesloten.