06-05-10

minder dagje

Vandaag had ik een minder dagje ! Ik kwam echt moe van het werk ! Had slaap tekort precies , dus een klote gevoel . Ook had ik nog een beetje werk thuis dat niet kon uitgesteld worden , en dus maar eerst gedaan heb ! In de namiddag heb ik me dan even voor een uurtje of twee op de zetel gelegd om te slapen ! Met het gedacht dan de training van vandaag in de late namiddag te doen ! 

Na een dikke twee uurtjes geslapen te hebben , maakte ons Peggy me wakker om te gaan lopen . Gaat ge nu lopen of deze avond na het eten ? I voelde me nog altijd niet tip top . Een lichte irritatie in de keel en een beetje het snot heb ik ook opgelopen de laatste dagen met deze wisselvallige temperaturen . De twijfel om te vertrekken was er nog altijd ! 

Maar toch ben ik vertrokken . Er moest een beetje worden losgelopen worden ! 10 km met elke km , 2 versnellingen van 20/40 . Een leuke trainingen met het oog op de wedstrijd van morgen ! 

Maar als er nu 1 ding is wat ik geleerd heb uit mijn laatste marathon voorbereiding , is het feit dat je een vermoeid lichaam niet kan trainen ! En het feit dit te weten ( want vele weten dit wel ) en eraan toe te geven zijn twee verschillende dingen . Maar ik geef er meestal aan toe om niet te trainen ! Of nog anders , ik train nu nooit meer s'avonds , op een uitzondering na ! En het zijn die dingen , die details die je beter maken ! Een training geeft me niet meer het gevoel van ik moet........., maar meer van ik mag nu gaan trainen ! Dus vandaag stond ik na 5 km lopen terug thuis . Ik wilde mijn lichaam niet extra belasten en nog meer vermoeien ! Of ik morgen ga doorlopen zal ook een beetje van het gevoel afhangen  ! met dezelfde reden als vandaag ! 

Maar volgende week in Gent , wil ik wel vlammen ! Nog een goed nieuws is , ik heb bijna mijn 19 schema's gemaakt die in mijn mailbox terecht gekomen waren na Antwerpen . Met dank aan de vele knappe resultaten die daar behaald zijn ! 

19:50 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

risico dat moet ik ook onthouden, 't is waar een vermoeid lichaam willen trainen gaat niet en ... is vol risico !

Gepost door: kaat | 06-05-10

Ik vind het onvoorstelbaar knap en moedig van jou dat jij zo dapper en onbaatzuchtig schema's blijft maken! Wie kan daar aan tippen?

Gepost door: Sandy | 06-05-10

verslaving 't is zo hé ... ik ken ook die theorie ivm vermoeidheid en zo, maar de praktijk ...
Ach ja; 't is beter dan aan de drugs te zitten zeker? ;-)

Gepost door: geert | 07-05-10

Bedankt... voor de tips voor de halve marathon van morgen! En zorg dat je snel beter bent, zodat je op volle kracht aan de start staat in Gent

Gepost door: Bart | 07-05-10

De commentaren zijn gesloten.