13-05-10

Stads loop van Gent !

Deze morgen al redelijk vroeg vertrokken naar Gent om er eerst een mooie rustige wandeling te maken ! Een koffie met een koek bij een bakker horen daar natuurlijk bij .

Tegen 11 u hadden we met Julie en Maarten afgesproken aan de inschrijvingen . Dat deze twee fijne mensen ondertussen zeer goede vrienden geworden zijn zullen jullie al wel gemerkt hebben . Nog rustig door de straten van Gent wandelend op zoek naar een lekkere spaghetti , kwamen we terecht in een taverne waar jullie kind aan huis is ! :-) Het enige probleem dat er zich voordeed .........alleen ontbijten vandaag mogelijk . Maar niet getreurd , een tasje koffie smaakte ook . Nog een beetje verder gezocht , en deze keer op Maarten zijn advies in een klein ......heu zeer speciaal zaakje , met speciale bediening aan kabouter tafeltjes  toch een redelijk lekkere maar pikante spaghetti gegeten .

Daarna was het tijd om onze wandeling verder te zetten richting het Sint Pieters plein , waar de start van de 10 km plaatsvond . Dadelijk ondervonden we dat het een stuk drukker was dan   s'morgens . Toch zagen we Kris en Vincent , Koen , Frederick , Herman , .........en nog een paar andere . Na dat ik me nog snel was gaan omkleden in de ondergrondse parking . Ik had me redelijk vooraan geworsteld om toch niet te veel gehinderd te worden bij het starten . De start was dadelijk bergaf . Dat leverde dan ook een mooi tempo op ! Ik had Peter de Decker al van bij de start in het oog ! ja hij mocht bij de echte atleten starten ! Ikke dus niet wat vrij normaal is ! :-) Ik had echt niet voor ogen om een pr te lopen . dat kon nu gewoon niet ! Al bijna een hele week sukkel ik met een stevige verkoudheid die nu al veel beter is , maar nog zeker niet gedaan . Dus het enige doel was mijn best doen en voor Peter eindigen ! ( had dat iemand beloofd ) :-) Op km 3 had ik Peter te pakken ! Ik liep er stilletjes voorbij , zonder me voor te stellen ! Ik dacht , die ga ik niet uitdagen !! Maar door dat stomme t-shirt met achteraan marathonmanneke op , was herkenning niet moeilijk ! Dus nu moest ik wel blijven lopen he ! :-(  Op km 4 klokte ik af op juist 15 min. Ik dacht , wauw dat gaat hier niet slecht ! km 5 = 18.55 min. En dan heb ik ze weer gemist . Maar op km 9 klokte ik af op 34 .57 min. Ik kreeg het echt moeilijk ! Maar met het oog op een mogelijk pr. Of toch er dicht bij te eindigen deden me versnellen ! Niet veel , maar toch genoeg om de loper die al een tijdje bij me aanklampte , af te schudden .

En toen ...........begon ik mijn spaghetti te herkauwen ! Echt alles zat terug in mijn mond . Effe lopend spuwen :-( en kreeg ik er als toetje nog een stevig hellingske van ong. 700 m . De laatste 700 m ! Ik moest vertragen .....overgeven nabij ........doorzetten mario ........en overgeven tussen al deze mensen ? Nee vertragen .......afzien .......ik ga wandelen .........nee daar stond Nicko , .........aangekomen met een tijd waar ik vooraf wel content  mee zou geweest zijn van 40.15 min. , maar nu me toch een gemengd gevoel bezorgd . De laatste km dus tegen 5.15 min gelopen , wat toch echt verschrikkelijk traag is voor mijn doen ! 

Maar mentaal laad ik me hier aan op ! Ik weet nu zeker dat mijne pr er een der volgende weken er aan moet !! :-) 

Dan staan wachten op de rest van de bloggers die het allemaal schitterend gedaan hebben ! Na een beetje bijpraten was het tijd om richting Mol te rijden , want hier moet deze nacht weer gewerkt worden ! 

Mijn mening over deze stads loop . Het is duur . 14 € bij een dag inschrijving ! Maar je krijgt er toch een goede organisatie voor terug . Die kleine jogging wil ik zeker niet afschrijven of benadelen met deze beoordeling . Maar zo een massa loop doet je naar verdere streken rijden dat zo je hele dag mooi opvult .  Veel volk die met je samen lopen . Veel toeschouwers , waar dit ook veel interesanter voor is om te komen supporteren . Lopen met een chip zodat je toch een juiste tijds registratie krijgt . Ik vind deze dingen veel belangrijker dan voor 5 € ergens te gaan lopen waar je met 200 lopers moet douchen onder 4 douchkoppen in een kleedkamer van 4 op 4 m . Nadien nog 2 u daar moet/mag wachten om dan toch net dat interesante deel af te wachten , de tombola !! Soms heb je geluk en mag je een bus schampo  of degelijke mee naar huis nemen ! Nee dit is niet helemaal correct want er zijn zeker hele mooie prijzen te winnen . Maar ik ga om te lopen en iets winnen doe ik wel met de lotto !! :-) Voor mij is 14 € zeker niet voor elke week uit te geven aan lopen , maar wel om naar toe te leven en er iets speciaals van te maken . 

Zo hebben wij vandaag een zeer prachtige dag in Gent beleefd met veel dank aan Julie en Maarten voor de gezellige babbel ! 

De volgende grote massa loop gaat door in een buur gemeente Geel op 26 juni . Ook dezelfde organisatie ! Naar wat ik tot hiertoe al mogen horen heb , zal dit weer een bloggers bijeenkomst worden , net als vorig jaar , alleen nog meer !! Jullie en Maarten zullen zeer waarschijnlijk ook van de partij zijn !! Dus bloggerkes of simpatisanten , zorg dat je deze blog in't oog houd ! Ik meld hier wel het punt om samen te komen ! Nadien drinken we een ferm pint om uwe en mijne pr te vieren !! :-)  

20:43 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

knap gelopen Mario, je hield er knap de pas in ;)

Gepost door: Peter | 13-05-10

Jammer dat de spaghetti op je maag lag op 't einde mario ! Wij bekijken Gent ook niet als een loop voor een PR, die helling op 't einde is echt wel heel venijnig. We zijn in elk geval zeer content dat Vincent toch een pr op de 5 gehaald heeft, en bij mij scheelde het amper enkele secondjes :-)

Gepost door: Chris | 13-05-10

Een goede tijd gelopen op een toch lastige omloop.

Gepost door: Luc | 13-05-10

Knap gelopen coach. Tot in Geel zeer waarschijnlijk.

Gepost door: gert | 13-05-10

't was een hele fijne dag. bedankt voor het fijne gezelschap en de leuke babbel voor de loop en proficiat met je eindtijd. Bij mij is de spaghetti binnen gebleven, maar 'k heb dan ook minder snel gelopen he :-) 'k Hoop dat het met Peggy een beethe beter gaat ondertussen. Groetjes!

Gepost door: Julie | 13-05-10

weeral een mooi dagje achter de rug, maar volgende keer dus rijst en kikkererwten meenemen hé!

Gepost door: Wendy | 13-05-10

knap Knap gelopen coach, spijtig van de spaghetti.
Groetje aan peggy, hopelijk gaat het allemaal al veel beter. Tot gauw.

Gepost door: Edith | 14-05-10

haha herkauwer :-) dat heb je met 2 hoevige "beesten" hé hihi maar toch knap ondanks het maagperikkeltje ! veel grtjes ps ik mail je nog

Gepost door: Katrien | 15-05-10

amai jullie blijven presteren goed zo

Gepost door: gerry | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.