11-06-10

Mijn wilde plannen de volgende maanden

Wilde plannen , schrijf ik . Maar in vergelijking met de plannen van Wendy , stellen die van mij niet zo heel veel voor . Maar toch ..........!

De eerst volgende wedstrijd is de 10 km in de wedstrijd van Dwars Door Geel op 26 juni . Hier ga ik proberen zo goed mogelijk te lopen om mijn eerste doel een beetje af te zwakken . Mijn pr aanvallen had ik gezegd , maar dit is veel te hoog gegrepen vermoed ik . Maar vlammen zal ik ! :-) Hiervoor ben ik nu bezig om toch nog een aantal grammen af te vallen .  Niet gemakkelijk , maar toch slaag ik erin ! Op 2 weken nu toch 2.1 kg afgevallen ! 

Daarna is het vakantie . En hier ga ik proberen om in tegenstelling tot al mijn vorige vakantie's , om mijn gewicht onder controle te houden . Dus dit wil zeggen , dat ik niet boven de 70 kg mag komen . Nu weeg ik 69 kg , dus bijkomen zal onvermijdelijk zijn , maar niet teveel he ! Maar nogmaals , proberen he ! 

Dit alles ook omdat ik dit jaar de marathon van Eindhoven ook nog eens serieus wil aanpakken . Dus na 4 jaar telkens iemand gehaast te hebben , Edith voor 4.12 u , Katrien voor 4.04 u , ons Peggy op de halve voor 2.18 u , Greet ook op de halve voor 2.01 u . Dit had als reden dat ik nooit echt gemotiveerd was om inde zomer met een overgewicht aan marathon trainen te beginnen . Een doel om de 3 u aan te vallen heb ik nu niet . Maar ik wil wel een goede marathon lopen . 

Maar ik ben eigenlijk een beetje te snel geweest , want een maand voor de marathon heb ik nog een grootspraak van vorig jaar waar te maken . Namelijk de triatlon op 5 sep. aan de bleukens in balen deelnemen . Allee de 1/8 triatlon . 500 m zwemmen , en ik dacht dat het 750 m was dus oef !!! :-) 20 km fietsen en 5 km lopen . Ik ga hier echt aan deelnemen voor de lol . Het enige doel dat ik heb is om juist niet laatste aan te komen ! Dat moet toch lukken ? Het lopen zal nu wel geen probleem zijn . Het fietsen .......ik heb zelfs geen koersfiets , maar ook hier heb ik niet echt schrik voor . Maar het zwemmen ...........dat is een andere zaak . Ik doe dat niet graag en vorig jaar toen ik die uitspraak deed van dat kan ik ook , sprongen daar toch wel dadelijk een 10 bloggers mee op dat ze dat dit jaar des ook zouden gaan doen . Shit was mijn eerste gedacht , maar te fier om eraan toe te geven dat dit niet mijn ding is . Dus een dag later lag ik al in het zwembad om te zien hoe ver ik kon zwemmen . Ik behaalde zuiver buiten adem de 50 m . Allee buiten adem was het niet , maar mijn armen die als lood eraan hingen te bengelen . Maar niet getreurd , na 5 weken zwom ik 750 m met 3 x in de week 1 u trainen .

Maar het is nu geleden van vorig jaar december dat ik nog 1 baantje getrokken heb . Dus het wordt stilletjes aan tijd om me terug eens te testen en te kijken hoever ik terug ben verzwakt . Volgende week maandag middag lig ik te spartelen in het zwembad hier in mol . Als ik er nu wer aan begin wil ik gewoon opgeboud hebben tegen 5 sep. en geen week vroeger . Mijn zwemstijl is niet perfect , maar was zeker niet slecht volgend de ervaren zwemmers . Maar voor 500 m moet ik toch een 15 min rekenen denk ik . :-) 

Welke groot praters van vorig jaar op de weblogtraining doen hier ook aan mee en houden woord ?  

Een nieuw goed doel waar ik me voor inzet !! 

Zoals vele al weten maak ik voor een aantal mensen loop schema's . Ze zijn allemaal gratis al heb ik de laatste 2 jaar ze telkens aan een goed doel gekoppeld . Het laatste is gekend en was voor Paraguay waar Julie binnen een 3 weken naar toe vertrekt . 

Dit jaar wil ik me inzetten voor een plaatselijke vzw Brandwondenkids mol . Een organisatie die kinderen met brandwonden tot 18 jaar helpen . 

Financiële steun voor slachtoffers van brandwonden

UW RECHT OP LEVEN, ONZE ZORG!

De Belgische BrandwondenStichting wil u, als slachtoffer van brandwonden, helpen om uw leven weer in de hand te nemen.

·      niet terugbetaalde ziekenhuiskosten

·      dure nazorgbehandelingen

·      terug functioneren in de samenleving

Vele slachtoffers hebben hulp nodig!

 

Maar dit alles is vrijblijvend , net zoals al de andere jaren . Stortingen kunnen gebeuren op onderstaand rekening nummer  net zoals alle info over de organisatie .

Alvast bedankt !! 

Het storten kan gebeuren op dit rekening nummer

  743 - 0448125 –96

Iban:BE65 7430 4481 2596  Bic: KREDBEBB

Hier vind je nog meer info over de organisatie

www.helpbrandwondenkids.be

20:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

zwemmen Ik weet wat je kan dus maak er maar 10 min van. Ik zwom vroeger 30 min op 2 km.Je bent nu niet veel trager dan ik dus reken maar.tot zondag 6u30 ?

Gepost door: hens stefan | 11-06-10

Awel, dit vind ik nu ééns een keigoed doel zi, echt geweldig!

Gepost door: Wendy | 11-06-10

Ik kanu gerust stellen : ik ga zeker na u eindigen. Het is niet omdat ik in een zwemclub zit (die momenteel stilligt tot sept) dat ik beter zou zwemmen. Het verschil is gewoon dat ik graag zwem en jij niet. Dus a) ge zult niet alleen zijn (ik ben al ingeschreven en b) je zal niet als laatste eindigen !
Ik ben ondertussen voor 3 tria'kes ingeschreven ... ! Ik hoop dat het mij bevast en eerlijk gezegd heb ik ook meest schrik van 't zwemmen. Niet van het zwemmen op zich, maar wel van de omstandigheden waarin het moet gebeuren ;-)
Trouwens, Eva zal er ook zijn (maar doet de funtria) en ik denk Jess ook (en die zal wel voor de achtste gaan).

Gepost door: kaat | 12-06-10

wees gerust ! Ik kan u gerust stellen : ik ga zeker na u eindigen. Het is niet omdat ik in een zwemclub zit (die momenteel stilligt tot sept) dat ik beter zou zwemmen. Het verschil is gewoon dat ik graag zwem en jij niet. Dus a) ge zult niet alleen zijn (ik ben al ingeschreven en b) je zal niet als laatste eindigen !
Ik ben ondertussen voor 3 tria'kes ingeschreven ... ! Ik hoop dat het mij bevast en eerlijk gezegd heb ik ook meest schrik van 't zwemmen. Niet van het zwemmen op zich, maar wel van de omstandigheden waarin het moet gebeuren ;-)
Trouwens, Eva zal er ook zijn (maar doet de funtria) en ik denk Jess ook (en die zal wel voor de achtste gaan).

Gepost door: kaat | 12-06-10

De commentaren zijn gesloten.