13-06-10

prachtige geweldig mooie zondag !!

Zo zouden de zondagen altijd voor mogen zijn . Deze morgen was het natuurlijk wel weer vroeg opstaan , maar als ik nu zeg dat ik al wakker was voordat de wekker afliep om 6 u , dan was dit zeker niet erg . Deze morgen had ik weer afgesproken met Stefke en Benny om een duurloop van een 15 km te lopen . Een kleine 15 km vroeg Stefke , die stilletjes aan uit zijn blessure periode aan het kruipen is ! Wendy was de grote afwezige deze morgen . We hebben je gemist Wendy , maar toch moet ik zeggen dat we plezier beleefd hebben aan het prachtige bleken toerke . Een rustig parcour dat voor 95 % door gaat op onverharde wegen in de prachtige natuur van mol . 

Doordat wij zo vroeg vertrokken waren , waren we natuurlijk ook vroeg thuis . Ons peggy was ook al wakker , maar ons Sanne en Femke sliepen nog . Beiden wakker gemaakt en gezgd dat ze zich moeten klaar maken en wij ondertussen gingen stemmen . 7.55 u vertrokken en om 8.05 u al terug thuis . Dat ging echt vlotjes daar .

Thuis gekomen , had ons Sanne de tafel al gedenkt en hebben we genoten van een vaderdag ontbijt alla Sanne . Gekookt eitje met al wat er in huis was !! :-) Het was lekker !! 

En dan waren we weer weg . Een dagje naar een zeer mooi streek tussen Tongerlo en Hasselt . Het kasteel van Hex . Een nog bewoon kasteel met een geweldig mooie tuin . Vooral om zijn rozen ! De graaf die het kasteel bewoond zet 2 x per jaar zijn deuren open voor het grote publiek en je kan er dan heel zijn domein betreden , behalve het kasteel zelf ! Daar is nu eens echt alles . Zeer mooi zwembad , tennisbaan , kruiden tuin een wandelpark , 300 m lange prachtig afgeboorde oprit . Gewoon een sprookje om hier te kunnen wonen . Maar een hel om het te onderhouden , al vermoed ik dat hij zelf hier gaan vinger aan uitsteekt . Ook mogen plaatselijke bio kwekers hun producten of ouderwetse werkwijzen komen tentoonstellen . Zo waren er bijen kwekers die hun honing en waskaarsen tentoonstelden . fruit wijnen  , bloemen confituren , manden vlechters , rozen kwekers , .........Overal kon je proeven voor  je iets kocht . Ik heb dus wel degelijk meer geproefd dan gekocht . Zijt ge niet verlegen zei Peggy op een moment ? Gij proeft van alles ? !! Hela meiske , ik zei toch ook niks toen ze 8 € pp. inkom vroegen !! En ik heb zeker niet geprofiteerd . 1 pot honing en honing wijn gekocht  . En deze producten zijn wel een stuk duurder maar veel  lekkerder dan de brol van de winkel . Allee brol ........als je het met deze producten vergelijkt toch . 

Nadat we hier een 2 uurtjes vertoefden zijn we een 20 km verder naar Alden Biezen gereden , waar ik dacht dat het Schotse feesten waren . Daar had ik het wel even mis mee . Maar niet getreurd , hier kan je altijd zeer mooie wandelingen doen . Na hier een wandeling dan een dik uur gedaan te hebben , zijn we nog iets op het terras van het koetshuis gaan eten . Voor mij een croque met al de groenten die er bij de kinderen nog op hun bord lagen , en 2 flesjes water !! Want denk nu niet , hij is al goed aan het door zakken na 2 weken dieet en gisteren zijn grote uitspraken over af vallen !!! Een paar proeverijen moet op een zondag wel kunnen . Maar voor de rest blijf ik het volhouden !!

Morgen ga ik plonzen in het zwembad  . En een klein toerke nadien loslopen . En dan ga ik aan de afbraak werken beginnen van de slaapkamer van ons Sanne . Een hele nieuwe gekocht die nog geleverd moet worden . Ik zou wachten tot ze geleverd is om deze af te breken . Maar de vrouw des huize heeft alle vertrouwen in de voorop gestelde leveringsdatum en dat zou dan nu donderdag moeten zijn . Ik zelf geloof er niks van dat iets op tijd komt ! Maar een paar keer gezegd te hebben , ge hebt weer geen goesting zeker om eraan te beginnen , heb ik besloten om morgen alles plat te gooien , dinsdag schilderen , woensdag de tweede lag , en dan in het weekeinde de slaapkamer monteren . Als ze geleverd is he !! En stiekem hoop ik dat ze dit nog 1 week uitstellen . Zal ze leren om de raad en advies van de man te negeren . Ons Sanne zal dus 1 weekje met de matras op de grond moeten slapen !! Of 2 weekjes ?? :-) 

19:47 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Volgende week ben ik er terug bij!!! Heb juist een15km gelopen met Wim!

Gepost door: Wendy | 13-06-10

Niet vergeten te lopen tussen al die werkzaamheden, hé! :-)

Gepost door: Sandy | 13-06-10

klinkt echt als een hele fijne zondag! zalig hé! de mijne was ook super!!!

Gepost door: Jess | 13-06-10

De commentaren zijn gesloten.