27-06-10

dwars door Geel !!

Gisteren was het de wedstrijd waar ik toch al een tijdje naar uit keek . Een wedstrijd waar ik zou gaan voor een pr. Dus moest er wel een beetje extra en juist getraind worden . Ook Wendy had hier iets te bewijzen . Het verdedigen vaan haar eerste plaats die ze vorig jaar hier behaalde . Ik had ook nog in mijn kopke hangen om Wendy voor te zijn ! 

De trainingen verliepen de laatste weken echt goed . Het gevoel om hier te scoren was er zeker . Tot ik de laatste week in ging . De samen loop van de drukte op het werk en de thuis situatie die me heel veel werk bezorgde , kwam ik niet meer dan 1 x trainen deze week . En dat waren de versnellingen op dinsdag . Dus de plannen om hier goed te lopen lagen veilig opgeborgen in de kast . Gisteren morgen ben ik nog wel met ons peggy een klein toerke gaan lopen met haar . 9 km blokloop . 2 km tegen 7.45 , 2 km tegen 7.20 min , 2 km tegen 7 min . 2 km tegen 6.40 , en 1 km uitlopen . Dat was wat haar schema aangaf . En ze is er zeer trouw mee bezig !! 

Tegen 5.30 u was ik al aanwezig in geel . Zo kon ik mijn auto heel dicht bij de kleedkamers zetten zodat die lange wandelingen me kon besparen . Stefke met 2 van zijn 3 varkens waren de eerste die ik tegen kwam . Dadelijk volgde de rest zodat we tegen 18.30u toch met een kleine bende naar de 5 km wedstrijd gingen zien  . Daar kwam ik juist 4 min  voor de start nog Sandra Schouten tegen . Heel ontspannen wandelde ze naar de start , terwijl er al een hele massa een kwartier zenuwen stonden te verbijten . We hebben haar wel niet meer gezien na de wedstrijd , maar ze zal het wel prima gedaan hebben .

Om 20.00 u was het onze beurt . De start vond nu plaatst waar vorig jaar de aankomst was , en dat vond ik vooraf al dadelijk niks . Ze hadden hier nu een prachtige aankomst en die werd dan verlegd naar de achtertuin van Geel . Waarom ????? Maar goed , het startschot klonk en wij stonden op de 10 de rij ong. Dus toch nog redelijk vooraan vond ik . Maar doordat het een smalle start was werd je echt opgehouden en was er van doorlopen de eerste 200 m geen spraken . We hebben ne chip , dat is waar , maar we waren de matten al wel voorbij toen . Wendy had al haar weg gevonden en hing al een 10 m voor me . Ik dacht toen al , zelfs niet ene km kan ik haar volgen . Maar toch pikte ik aan . Ze hing toen als dame op de vierde plaatst  en ikke als man ........was de tel kwijt geraakt :-) Ik hing op een 10 m altijd achter Wendy , die samen liep met de een andere dame die gehaast werd  door twee atleten van heren . En ik heb mij druk gemaakt onderweg ........Man Man man .....of vrouw vrouw......Telkens ze wat afstand begon te ,nemen van haar groepke op de lange rechte stukken , want wendy trok echt aan het tempo , verloor ze die in de bochten . Ze nam telkens de buiten kant van een bocht , waardoor haar 10 m voorsprong altijd werd weg gewerkt door de andere dame . Dat wreet mentaal op je in als je telkens je best doet en versneld en ze er maar niet afgelopen krijgt . Ik heb nog eens geroepen , ....maar niks he ! Zelf maakte ik ook gebruik natuurlijk om de korte weg te kiezen . En dit wil niet zeggen dat je van het parcour moet afwijken he , maar gewoon afsnijden wat kan !! Het tempo werd telkens gelopen tegen 3.50 - 3.52 min/km zodat ik de 5 km passeerde op 19.21 min. maar de 5 de km was maar gelopen tegen 4.04 min/km . Ik pepte mij op , niet verzwakken , het gaat beter dan verwacht , een pr lopen zit er in ! En we waren weer weg . Op km 7 dacht ik om mijn kans te wagen om wendy voorbij te steken en ik hoopte erop dat ze mee zou gaan . En ze volgde . We lieten zo het groepke achter . Op km 9 zei ik tegen haar , nu is het te doen he , we gaan ervoor ! Ik zat aan een sprint te denken , maar ook aan mijn pr . dus trok ik toch door ! Het was echt afzien , want de warmte , de droge lucht waar ik nog niks over verteld heb , maakten het extra zwaar . Kwam ik nog voorbij het huis van een trouwe lezer en collega van Peggy , die me een fleske bier aanboden ter verfrissing ! Bedankt , maar dat ging niet goed komen  . Ik nam wat afstand van wendy en haalde nog een 3 personen in . De supporters waren geweldig ! Edith , Eva die oorverdovend lawaai kan maken , frank , mijn ouders, stefke met zijn kinderen , maar ook van vabco waren er heel veel supporters . Dit geeft ne mens vleugels . De laatste 300 m was dan ook ne lange sprint . Allee zo voelde dat toch aan ! :-) en mijn eindtijd was 39.02 min. Dus 12 sec te traag voor ne pr. Maar ik was wel super content . 

Wendy kwam een 20 sec na mij aan , maar behaalde wel weer het podium als tweede dame ! Heel content was ze en ikke natuurlijk ook ! Het champagne spuiten ging haar ietske minder goed af :-) Maar dan hadden we wat meer om allen eens te proeven . 

Gert die met een schema traint speciaal voor zijn marathon binnen een paar maanden en is gemaakt op hartslag mocht niet hoger komen dan ........om zijn blessuren te vermijden die hij telkens oploopt in zijn voorbereiding door te snel te lopen , heeft het schitterend gedaan . Hij merkt dat hij ondanks hij blijft lopen aan een bepaalde hartslag toch sneller wordt binnen die grens . Hij kwam aan in 44 min. wat geen pr is , zeker niet maar wel een vooruitgang  zonder blessuren !! Jessica , een druk bezette vrouw die kwam om wat los te lopen , kon zich niet inhouden en scheurde in een tijd van 51 min over de finich .

Na het douchen zijn we nog iets gaan drinken en voor sommigen nog iets eten . Weer goed bij gepraat over ond. de triatlon op 5 sep.die we met verschillende bloggers gaan deelnemen  . Dit wordt mijn tussen doorse volgende uitdaging , terwijl ik eigenlijk in marathon voorbereiding zal zitten voor Eindhoven . Maar enkel het zwemmen zal ik bij trainen  , de rest acht ik te kunnen ! :-) Het doel daar is gewoon niet laatste zijn !! :-) En veel lol maken !

De organisatie , bekeken met een strenger oog ! 

Het is en blijft een prachtige wedstrijd om aan deel te nemen ! Veel beter dan de gewone jogging , maar dat is eigenlijk niet eerlijk om de kleine organisatie's die enorm hun bent doen met deze mastodont te vergelijken . Dus doen we dat niet en maken de vergelijking met vorig jaar . De prijs om deel te nemen is hetzelfde als vorig jaar , 14 euro voor de dag inschrijving . Maar kregen we dan ook hetzelfde ? Dat zou moeten of zelfs nog ietske meer doordat ze leren uit de mogelijke fouten van vorig jaar . Maar  toch vond ik de aankomst en de start van vorig jaar veel beter . Er was ook nu geen fiets begeleiding bij de eerste dame of  heer  , wat vorig jaar wel het geval was . Voor de rest was alles dik in orde . 

Volgend jaar zijn we hier weer !! 

naamloos

      

2

5

3

4

6

7


09:11 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

WOAAAAAWWWW Amai jongens en meiskes !!(incl. supporters ) jullie hebben dat weer uitstekende gedaan en zo'n tempo , dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 27-06-10

proficiat Met zulk weer een nog beter als mijne pr. Je doet dat goed.
Ik was er wel met mijn 3 varkens .

Gepost door: hens stefan | 27-06-10

Prachtig wat je gedaan hebt, en ook je vrienden natuurlijk.

Gepost door: Luc | 27-06-10

Had ge nie op mij zitten roepen dan had je je pr misschien wel gehaald ;) (grapske hé), prachtig gelopen ze Mario, je was sterk!!

Gepost door: Wendy | 27-06-10

proficiat! Amaai, echt knap gedaan.
Volgend jaar kom ik ook naar Geel denk ik. Al zal het bij mij wel ietske trager gaan ;-)
Nog eens een dikke proficiat!

Gepost door: Sven | 27-06-10

Ik was onder de indruk van die laatste sprint ! Kon niet eens foto trekken, ... ik heb er wel ene maar je staat er niet op, je was al weg ;-) Reuzeleuk trouwens ! En dat van die 'finish' vond ik ook, dat was nu eens DE plaats om te finishen ! Ik was behoorlijk de kluts kwijt ;-)

Gepost door: kaat | 27-06-10

proficiat Mario, knappe wedstrijd heb je gelopen.

Gepost door: natalie | 28-06-10

De commentaren zijn gesloten.