01-07-10

Nog 2 dagen werken !!

In deze tijden mogen we allemaal blij zijn dat we werk hebben . Maar het uitkijken naar vakantie , een tijdje niks doen , of gewoon doen waar je zin in hebt , is best en tijd die ik snel gewoon zou zijn . En ik vermoed dat er zo meer zijn onder ons ! Het is elk jaar het zelfde ritueel hier thuis , dat ik het flink druk heb , geweldig moe ben , precies dat die periode is afgemeten op mijn gevoel dat het tijd is om de riem eraf te leggen . Dat het nu warm is vind ik geweldig , maar dit maakt het er nu wel niet gemakkelijker op mijn gevoel . Super moe ! 

Maar toch heb ik nog gelopen , al is het allemaal op't gemakske ! Vandaag ben ik na lang zeuren van ons femke naar het zwembad getrokken . Ik had het plan opgevat dan om toch maar eens te gaan baantjes trekken in het openlucht zwembad hier in mol . Het grote voordeel van dit bad is dat het 50 m lang is , en dus het keren en terug draaien voor de helft vermindert . Maar daar gekomen zat half mol in het zwembad en de andere helft lag op de handdoek te zonnen ! Niet te doen om hier deftig te zwemmen ! Dus werd het een beetje spelen met ons femke ! Iets later ging het volk drupelgewijs naar huis en liep het zwembad leeg , of toch in die mate dat ik kon zwemmen ! 4 baantjes na elkaar , dus 200 m en een beetje zigzag zwemmen tussen de toch nog aanwezigen , was meer dan genoeg ! De uithouding geen probleem , maar het zijn de armspieren die vermoeid beginnen worden . En om te voorkomen dat ik met ontstekingen te kampen ga krijgen , hou ik me aan hetn schema dat ik vorig jaar gevolgd heb en me op 7 weken naar 750 m bracht ! Tom bonen die een geweldige conditie heeft op de fiets , laat je ook niet zonder trainen morgen een marathon lopen . Die zal ook gekwetst zijn dan !! Stilletjes opbouwen en juist klaar zijn op 5 september . Meer moet ik niet hebben ! En na mijn vakantie zal ik Stefke wel zo gek krijgen om elke week in het kanaal te gaan zwemmen na ons ochtend loopje ! :-) 

De koffers zijn al van de zolder gehaald . De tuin heeft een opknapbeurt gekregen . De grote kuis loopt op zijn einde . .....We kunnen vertrekken ! 

Er staat nog 1 schema te blinken in mijn mailbox om te maken en dan ben ik nu na de nacht van vlaanderen , elke dag bezig geweest om er eentje te maken . Een paar nieuwe , maar ook verlengingen . Dus hier blijf ik toch elke dag mee bezig , en met alle plezier hoor! Zeker voor de mensen waarvan je weet dat ze het volgen  en je vertrouwen ! Want vertrouwen hebben en in jezelf en je schema geloven is zeer belangrijk om te slagen ! Zo geloof ik erin dat ik tussen dit en 1 jaar de 3 u grens op de marathon met glans verbroken zal hebben ! Dat die 39 min op de 10 km een tempo gaar worden waarvan ik kan zeggen dat het een garantie is dat ik dat loop . Dus zelfs op een mindere dag ! Dat zijn zowat mijn strafste vooruitzichten voor de volgenden 12 maanden . 

Hoe gaan we dat dan aanpakken ? 

Heel simpel , door eerst en voorral vakantie te nemen en dus ook op loopvlak . Daar ben ik deze week al een beetje me gestart door geen intensieve versnellingen meer te lopen ! Alles relax , traag en genietend ! Maar dit doe ik nog 1 week maar vanaf maandag 12 juli dan drijf ik alles weer op . Dus ook in kroatie ! 

En op woensdag 21 juli zal ik in Roeselare aan de start staan van de langste afstand . 13 km dacht ik ? Katrien speelt daar een thuismatch , en ik ben haar een fles champagne schuldig . Wie komt ze helpen leegmaken ? :-)

Vanaf half augustus beginnen we terug naar de marathon te trainen . Die van Eindhoven op 10/10/10  

20:28 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Maak er een leuke vakantie va. In Eindhoven ben ik er weer om te supporteren!

Gepost door: Tiny | 01-07-10

Prettige vakantie en geniet er van.
Jammer dat ik moet werken den 21 juli anders deed ik ook mee.

Gepost door: Luc | 01-07-10

Fijne vakantie en lekker genieten van de rust en na de vakantie weer vlammen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 01-07-10

*** Hopelijk heb ik dan geen pistewedstrijd, zodat ik ook kan lopen in Roeselare, maar dan wel de 6km!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 02-07-10

prettige vakantie ja, en misschien ook wel tot den 21ste

Gepost door: Koen | 02-07-10

zwemmen Je weet toch dat ik vroeger in de zomer een 15 tal wedstrijden heb gedaan van min 1 km in een kanaal. Voor mij geen probleem voor in het kanaal te zwemmen. Tot zaterdag

Gepost door: hens stefan | 02-07-10

De commentaren zijn gesloten.