29-07-10

Een weekeind met z'n twee !!

De vakantie zit er bijna op . Ons Peggy kan er morgen weer invliegen en ik mag nog wachten tot maandag . 4 weken vliegen toch eigenlijk veel te snel voorbij . Maar dat zal iedere van ons wel vinden zeker ?

Ik hoor toch soms hier en daar mensen zeggen dat ze zich vervelen zo onder de vakantie . Wat moet ik nu hele dagen doen ? Wel daar hebben wij nu nog nooit een probleem mee gehad . Onze dagen , dus ook onze vakantie is nog tekort .

Vorig weekeinde zijn we  naar jaarlijkse gewoonte een weekeinde samen er op uit getrokken . IJmuide in Nederland was het geen we verkozen . Ook weer via een Flairbon , wat zo een weekeindje toch redelijk goedkoop maakt .

In IJmuide zelf is gene bal te zien .  Een strand , 1 hotel en wat restaurants . Maar wel hele mooie duinen en goede fiets en wandelpaden . Dus voor de rust is dit prima  . Maar ook kan je van daaruit met een vleugelboot rechtstreeks  naar Amsterdam wat wij ook gedaan hebben . 8 € pp. heen en weer is hier echt geen geld voor . Zeker niet als je moet bedenken dat een parking veel meer kost in het centrum zelf . Dus op 25 min stonden we met deze water-taxi dadelijk in het centrum van Amsterdam . Ik was hier nog nooit geweest , maar als je er over hoorde praten kwamen de wallekes ook altijd ter spraken . Ik zou hier graag wel eens langs wandelen , maar zelf het zo voorstellen aan ons peggy leek me nu niet zo een goed idee . Dus ofwel komen we er per toeval :-) op uit of.......? Maar het was ons peggy zelf die er kwam mee aandraven om deze wereld wijd gekende straatjes te bezoeken .

Wij hadden een beels zo van een louche beurt , maar dit was nu eens helemaal anders . De slager met het dode vlees zit naast het verse levende vlees , als je begrijpt wat ik bedoel . Dan weer een terrasje , een piepshow of live optreden van een wulpse dame . Nu waar wij nu juist geweest zijn en wat onze interessen zijn ga ik nu eens niet posten ! Het viel gewoon op dat iedereen hier langs wandelde alsof er niks aan was . Mensen met buggy's , ouderen ........gewoon iedere toerist is hier zeker geweest !! :-)

Ook hebben we daar een ferme wandeling gemaakt langs de mooie grachten zoals ze dat daar noemen . Het winkel centrum is ook gigantisch . Wij komen hier zeker nog terug !

De dag erna reden we naar Haarlem . Ook hier weer een mooie wandeling gemaakt maar het weer verpeste alles . 2 u wandelen met de paraplu was toch voldoende voor mij . En we besloten om na de middag richting huis te rijden . We zijn dan nog naar de metropolis in Antwerpen geweest . We hadden pas afgesproekn om de kinderen s'avonds te komen halen , dus hebben we onze tijd op deze manier nog zeer prettig ingevuld .

De dag erna zijn we met de kinderen naar phantasia land gereden . Ook hier was het  slecht weer , maar dit was toch ook in ons voordeel . Geen volk en we konden overal dadelijk in . En in de namiddag klaarde het helemaal op zodat we zelfs nog buiten gezeten hebben om te eten .

Het lopen !!

Dat het vakantie is , merk je bij mijn loop prestatie's ook . De eerste 14 dagen heb ik maar 75 km gelopen , wat echt toch weinig is . Maar dat weet iedereen die een schema van mij heeft , dat er elk jaar een periode is , dat lopen op een minimum gezet wordt om de spieren en je lichaam te laten rusten of te herstellen . We zijn nu nog eens 14 dagen verder en het is deze wek pas echt gelukt om met het lopen terug op de serieuze manier te starten . Dinsdag ben ik naar de club geweest en hebben we versnellingen getraind . 4 x ( 5 x 300 m tegen 24 sec/100 m met 100 m rust tussen ) Ik heb het wel op 3 reeksen gehouden om me toch niet te forceren de eerste versnellingen .

Woensdag stonden Wendy en Stefke om 7 u al aan mijn deur om een 17 km duurloop af te haspelen . Ging echt zeer goed aan een tempo van 5.30 min/km denk ik ? (Garmin heeft de geest gegeven )

Vandaag , donderdag was ik het die Stefke uit zijn bed ging zetten , en om 7 u waren we op pad . Ook nu weer net als gisteren een zeer gezellig tetter loopje  . Maar we hielden ons aan 12 km tegen 5.15 min/km . De regen die er snachts gevallen was , zorgde ervoor dat de bospaden die anders lekker droog staan omgetoverd waren in modderbakken . Allee wel een beetje overdreven , maar toch waren er stukken waar we het tempo moesten beperken tot wandelen en rustig er rond stappen .

Morgen is het een rustdag en zaterdag ......moet nog kijken op mijn schema !! Maar word zeker vervolgd !


11:44 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Iersi terug uit vakantie ! ben blij te lezen dat het bij jou ook op een laag pitje zat (alé het lopen hé) ;-) en nu terug van start veel plezier !

Gepost door: Katrien | 29-07-10

Oef! Er zijn er nog die tijdens de vakantie het rustiger aan doen. Ik heb tijdens mijn 2 weken in Frankrijk wel gelopen maar ik heb me voor de eerste keer niet aan jou schema gehouden; enkel een beetje los gelopen.
Sinds deze week ben ik er ook opnieuw ingevlogen met een reeks versnellingen!

Gepost door: Sven | 29-07-10

Kijk eens aan, vlakbij bij mijn woonplaats Heemskerk.
Inderdaad is IJmuiden(viskoppen) niet echt mooi om te zien en de duinen daar in tegen wel.
Volgende keer even 7 km verder rijden naar het mooie Heemskerk ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 29-07-10

De commentaren zijn gesloten.