16-08-10

Moederdag !!

We zijn nog maar net 2 weken aan het werken en ik heb al een betaalde verlofdag . Hoeveel van die dagen hebben wij hier in Belgie wel . Betaald worden omdat er iets te vieren is . Feesten we dan ook echt ? Of erger nog , ge wist toch wel dat het moederdag was .

Hier word deze dag ook zeker in gedachte opgenomen , al vind ik persoonlijk het een beetje hypocriet om 1 x per jaar de moeder te vieren , extra lief te zijn .......en de dag erna gaat alles zijn gangetje . Er wordt met bloemen gezeuld die dan nog op de koop toe dubbel zo duur betaald worden .

Er zijn zo nog van die dagen hoor die me echt vraagtekens bezorgen . Zoals kerstmis .....De geboorte vieren van een man die al dan niet 2000 jaar geleden  bestaan heeft . Toch gek , terwijl we de verjaardag van onze naaste vrienden niet eens onthouden . Laat staan vieren !

Maar we blijven bij moederdag ! Bloemen heb ik niet gekocht . Die stonden nog in huis want die staan hier altijd binnen  . Meestal koop ik die , en soms ook al eens ons Peggy zelf . Dan krijg ik zo al wel eens plagend te horen dat ik haar verwaarloos . :-) De kinderen willen dan ook iets kopen en vragen om een beetje advies . Wel dit jaar had ik gewoon dat dagje verlof opgevuld om naar de zee te rijden . Ik zij tegen hen , trakteer er met een pannenkoek of zo en probeer eens een hele dag geen ruzie te maken of mekaar te plagen . Dat laatste zou het moeilijkste worden . :-)

Ondanks de mindere weer voorspellingen , zijn we toch vertrokken . Om 10 u waren we aan zee en er heerste een stevige wind met redelijk wat wolken . Koud was het niet , dus vertrokken we voor een stevige wandeling over de dijk . De kinderen met een go-card en wij erachter hollen . Een km of 8 hebben we zo afgelegd met een tussen stop op een terrasje . Uit de wind was het echt goed toeven . Kort in de namiddag hebben we een tappa's schotel verorbert . Echt heel lekker was die niet . Maar onze honger was er mee gestild . In de namiddag zijn we de winkelstraten ingetrokken en daar kon ik niet meer volgen ! Ik zou een marathon lopen beter verteren als met 3 dame's door de winkels razen . Niet dat ze veel kopen of zo ......maar die drukte trotseren . Tegen iedereen op botsen  , drummen  , passen en ja af en toe eens iets kopen . Ik heb me ferm op een terrasje gezet , de krant gelezen , en laat ze maar doen . Ik kan daar echt niet tegen ! Er is toch niks simpeler dan een winkel binnen stappen en vragen naar wat je zoekt . Ze geven je dat , je past het en hup weg ermee !! ( na het betalen natuurlijk ) Als ik vooraan in een winkel sta , dan weet ik al of ze hier iets voor me hebben of niet ! je gaat toch als 38 jarige vrouw toch niet de New Yorker binnen of Cool Cat  ! Je weet dat het rommel is en allemaal op de jeugd afgestemd . Maar goed ....dat zijn vrouwen he !! En ja ons Sanne was er ook bij dus de uitvlucht was gemaakt ! :-)

Nog altijd hadden we nog geen regen gezien ! Wel werd de wind veel heviger ! Zeg maar naar het stormen toe ! Om 18.00 u had ik een tafeltje gereserveerd in het Vistrapje . Een restaurant dat ik de laatste jaren telkens bezoek als ik in Oostende kom . Mooi gezellig en schappelijk van prijs voor wat je krijgt . Wij gaan daar altijd speciaal voor de mosselen . Vorige keer viel ons dat een beetje tegen dat ze er geen serveerde terwijl andere restaurants het wel deden . De kwaliteit was niet goed genoeg voor hun restaurant was toen de uitleg . Maar we hebben toen ook zeer lekker gegeten !

Nu weer geen mosselen op de kaart . Ik wist zeker als ze er geen hadden dat ik verder zou gaan ! Maar ze stelden me dadelijk gerust , ze staan niet op de kaart omdat we ze niet het hele jaar door serveren . Maar nu wel !! :-) Joepie !! Echt , deze zijn een meerprijs van 4 € tov. andere restaurant aan de dijk , het echt waard ! Om duimen en vingers af te likken ! Ik gebruik hier zelfs geen mossel saus ! Met een tasje koffie als afsluiter was ons dagje zee echt een topper ! En zo ook de moederdag is zo gevierd ! Geen ruzie tussen de kinderen ( ook niet tussen de ouders !! )  :-) Geen regen , en op de auto weg bijna geen verkeer !!

Een dag om met plezier naar terug te kijken .

 

Maar ook werd er nog getraind dit weekeinde . Zaterdag werd nu de lange duurloop gelopen . Ook weer in de vroege uurtjes , dadelijk na mijn werk , samen met stefke . Het is altijd geweldig leuk met hem te lopen . 21 km stonden op onze garmin toen we thuis kwamen . 1 km te weinig als op de planning voorzien was . Gisteren dus niks gelopen , en vandaag moet ik nog vertrekken . Een wisselloop  van 18 km . 1 km traag en 1km ietske sneller !! Droog blijven zal er niet inzitten denk ik ?

Deze week zal ik normaal gezien de uitslag hebben van de lactaat testen . Ben wel eens benieuwd .

Eindhoven !!

Dat er weer veel webloglopers naar Eindhoven gaan , is een jaarlijkse gewoonte aan het worden . Ondertussen zullen jullie al wel weten dat ik elk jaar kamers voorzie in het crown hotel aan voordelige prijzen . Al wie daar nog graag gebruik van maakt stuur me een mailtje dan geef ik het inschrijf formulier !

Veel succes met de trainingen !!

10:33 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Ik kan dat ook niet, zo shoppen. Laat staan in de drukte, dat zou voor mij een echte motivatie zijn om een sprintje te doen tegenovergestelde richting !
Ik ga vandaag ook mijn trainingske afwerken. Morgen richting Spanje en tja, hoe ik dat ga doen in de daar 39° weet ik nog niet. Ik heb alvast mijn drankgordel bij. We zien wel ! En ik heb ook al zwembaden in de buurt gevonden (echte, in een sportcomplex en niet dat van het hotel vol spelende kinderen, da's slalomwerk !).
't is toch plezant, al dat sporten !

Gepost door: kaat | 16-08-10

Blij te zien dat je je vrouwtje zo goed soigneert. Ik kan U geen ongelijk geven! Groeten!!

Gepost door: Homer | 16-08-10

Je hebt er een moederdag van gemaakt die nog lang zal bijblijven, wij vieren moederdag in Mei, ik kom nu éénmaal van brabant en we zijn die datum blijven houden. Vele groetjes en tot binnenkort!!

Gepost door: wendy | 16-08-10

Nog eens naar Oostende, dan zou je eens moeten switchen v restaurant. Probeer "Stad Kortrijk" eens. Heel dicht bij het door u gekozen restaurant, in een zijstraat. Niet gekend bij de toerist, maar toch zo gekend bij de locals. Prijs kwaliteit kan je aan de Belgische kust niet beter vinden.

Gepost door: cremke | 19-08-10

De commentaren zijn gesloten.