20-08-10

De voorspellingen van de lactaat testen !!

De uitslag van de lactaat test is geworden wat ik verwacht had . Niet zo goed dus ! Ik weet nu weer waarom ik ieder najaar een marathon haasje speel ipv. er zelf voor te gaan ! Ik geraak er nooit tijdig voor klaar ! Ik bouw ongelooflijk veel achterstand op door de 4 weken vakantie , die ik elk jaar zeer letterlijk neem . Ja ik heb dan tijd om te lopen , maar de tijd die ik heb spendeer ik dan liever helemaal aan mijn gezin en de dingen die ik door het jaar niet kan doen ! Ik wil maar zeggen , dat lopen dan echt een bijzaak is .

Dus van zeer scherp staan juist voor de vakantie , wat mij toch een mooie tijd opleverde in Geel van 39 min op de 10 km  is nu een tijd die nooit gehaald kan worden , volgens de testen . En ja , volgens mijn gevoel ook niet . Want de laatste 2 km van de test moest ik tegen 4 min/km lopen , en dat was meer dan snel genoeg voor mij . Laat staan dat ik nog sneller zou moeten en dan 10 km lang .......ondenkbaar nu !!

Mijn weerstand zit nochtans redelijk goed . Niet super , zeker geen top , maar toch beter dan de uithouding die nu wel echt aangetast is door de weinige km die ik gelopen heb ! Dus voor de marathon zou in het beste geval , mits echt tot op de letter juist trainen , een tijd van 3.06 u inzitten ! Maar zelfs dat is bijna onmogelijk . Dus wat ik verwachte is uitgekomen . Nu heb ik wel een mooi gegeven om verder de winter door te trainen naar de marathon van Rotterdam  . Hier zit geen verlof tussen , en sta ik zo al veel scherper ! Het beste zou zijn dat ik een jaartje geen marathon liep , en me volledig op korte wedstrijden toe leg . En ik geloof daar zeker in hoor dat me dit niet alleen een pr op die afstanden zou opleveren , maar ook wel naar een marathon toe in het najaar van volgend jaar !! Maar weer zit daar dan een verlof tussen , die de gekende gevolgen opleveren ! Langs de andere kant is er ook de belangrijkste reden , ik doe het veel te graag marathon lopen , om volgend jaar over te slaan .

Plezier voor alles !! Moest ik er nu iets mee kunnen verdienen , dan lijkt het me een kleine moeite om ook onder de vakantie mijn trainingen te volbrengen . Maar al loop ik op de 10 km 2 min sneller , dus voor een 36 min. Dan stel je op een iets wat jogging nog niks voor ! Dus voor een plaats lopen ......of dit nu voor de 10 plaatst is of voor de 30 ste plaats is . En de marathon loop ik zeker ooit onder de 3 u , hopelijk volgend jaar . Maar stel dat ik  nu een kans maakte op 2.50 u  door helemaal op de letter te trainen zoals me voorgesteld is .....Ik wil het plezier in lopen daar voor niet verliezen !!

Plus wordt er over 1 ding niet gesproken .....blessuren kans !! Lopen en blijven lopen ......dat is een kunst !! De rest kan iedereen !! Dat is iets wat ik op meerdere schema's al eens schrijf ! Ik geloof er rotsvast is dat je een jaarplanning in 4 stukken moet verdelen . Tempo / uithouding / tempo / uithouding !! Met uithouding bedoel ik mee in mijn geval halve of hele marathon , maar dat kan voor sommige ook een 10 mijl zijn ! Een beetje afhankelijk van je niveau !! De afwisseling door het ganse jaar blijft me motiveren om te blijven lopen . Ik weet dat ik telkens na een marathon , blij ben dat het weer wat minder kilometers zijn en dat er terug wat snelheid in mijn benen gestoken wordt . Ik kijk dus telkens uit naar de piste trainingen dan . Maar als je dan zo de winter goed en wel in bent , dus zo al een paar maanden aan het trainen bent , her en daar een wedstrijd gelopen met al dan niet een pr. , dan kijk ik telkens uit naar die lange rustige duurlopen ! Genieten en nog eens genieten ! En deze trainingen gaan dan ook zeer vlotjes door de hoge weerstand die je hebt opgebouwd . Het voelt zalig aan en leverde me dit jaar een dikke pr. op in de marathon van Utrecht .

De training van gisteren wilde ik eerst op de club te doen . Maar als je dat zalige weertje in de namiddag ziet , is de verleiding groot . Ik ben er dus op mijn eigen op uit getrokken en een zalige toerke van 20.3 km gelopen . Morgen ga ik lange versnellingen trainen . 8 x 1000 m juist op mijn 4 mmol grens . Dus een beetje sneller dan marathon tempo . Bij mogen die tussen de 4.15 min/km en 4.25 min/km zijn . Beter 4.25 dan 4.15 min/km .  De garmin gaat mee en dit zal haar juist gebeuren !  Mijn duurloop van zondag zal zonder Stefke zijn . Hij heeft nu vakantie en zit in Oostenrijk . Ook bij hem zal het lopen nu 10 dagen op een lager pitje staan !!

Volgende week op 28 augustus  is de centrum loop hier in Mol . Ik dacht hier eens lekker rustig te lopen , maar op aanraden van Jos , wilde hij me daar zien door lopen . Hij lachte er wel een beetje mee samen met Richard dat het wel niet zo snel zou gaan , en niet te veel moet verwachten . En ja gelijk hebben ze  hoor ! Ik weet dat de tijd van Geel niet haalbaar is nu . Maar ze moeten ook weer niet beginnen met tijden van 42 min. he !! Dat haalt ge misschien  wel !! Ik heb nu zo een vermoeden dat die twee gasten gewoon mijn gevoelige snaar weten te bespelen en na mijn vertrek tegen mekaar zegden ......die hebben we ook weer opgedraaid om tot het uiterste te gaan , volgende zaterdag !! :-) En ik moet toegeven , het is ze gelukt ! Want ik reageerde weer dadelijk he ! Niet mee lachen he gasten .....zei ik ! Die tijd loop ik met nog ene vinger in mijn neus !! :-) Jos begon ook al een beetje te twijfelen omdat ik volgens hem wel redelijk lang in het rood kan lopen !! Dus mijn doel voor volgende zaterdag ....eindigen onder de 42 min. !!

En Eindhoven ......daar ga ik een goede mix. van genieten en mijn best doen , er van maken , samen met Stefke !! Loop ik Mol onder de 41 min.......dan scheur ik die testen stuk en zijn het ook mijn laatste geweest ! Hieronder nog het parcour waar ik gisteren uithing !!

naamloos.JPG

 

 


11:28 Gepost door marathonmanneke in Actualiteit, Algemeen, Liefde, Muziek, sport, Vrije tijd, Web | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

De laatste twee weken heb ik ook minder gelopen en maak me daar ook zorgen over. Dat komt door die 2 triatlonnekes en nu door die warmte (in Sevilla). Maar ik ben wel blijven lopen ! Ik hoop dat ik Eindhoven niet in het gedrang gebracht heb ! Tot nu toe heb ik alle trainingskes wel goed en vlot volbracht, volgende week dinsdag ben ik weer thuis en dan wordt het weer het normale ritme. Geen extra trainingen voor Balen, net zoals ik dat ook niet voor Wuustwezel gedaan heb.
Ik vind het wel straf, jouw verhaal, dat dat in een maadn tijd zo kan veranderen. Daar sta ik toch van te kijken. Maar je mentaliteit vind ik super super gezond ! ;-) veel succes !

Gepost door: kaat | 20-08-10

oei een beetje negatief over jezelf ? wel ik kom hier nogthans met een boeket bloemen en een grote pluim ,zoals je rreds weet de ultieme testen over Koetjes en Lactaatjes enz ,wel twas mijnen tour vandaag ...alles oké ! meer dan oké de man in kwestie had heel veel lof over jou wijze van schemas samen stellen ,hij wist me te vertellen dat hij nog niet veel zo'n correct op mekaar volgende trainingen zag , hij vond dan ook wel (maar jij kan dit niet weten hoe mijn lactaten waren aangezien het schema voor Eindhoven reeds gemaakt is ) dat je wel wat voorzichtig bent en geen risicos neemt , toen ik hem vertelde dat alles gemaakt wordt op het vertrouwen wat ik jou zeg en volgens hartslag ,was het heel normaal ,des te moeilijker voor je coach ,alé wil maar zeggen dat ge nen krak zijt hé :-)) Proficiat

Gepost door: Katrien | 20-08-10

De commentaren zijn gesloten.