15-09-10

wat is lopen toch mooi !!

Ik geniet op dit moment van elke training . Of ze nu snel of traag moeten gebeuren , het maakt niet uit . Ik amuzeer me ! 

Zo stond me gisteren een extra zware training te wachten . Nu moet ik wel bekennen dat ik hier altijd wel een beetje twijfelachtig over sta om ze alleen te doen ! Op de club schreven ze iets anders voor dan wat ik op het schema had staan , dus moest ik wel alleen trainen . 2 km in en uitlopen / 5 x ( 4 x 600 m tegen 24 sec/100 m met 1 min rust ) tussen de reeksen 5 min loslopen ! 

Ik kreeg na mijn opwarming al dadelijk het gezeldschap van een school die er de turnles lieten doorgaan . Allemaal jongend en meisjes van rond de 15 jaar met een knappe turnjuf !! Als ik dan terug aan mijne tijd denk , dat het zo een oude doos in een te groot trainingspak was , dan mogen ze van geluk spreken . Ik zou mijn best nogal doen !! :-) Als ge dan die gasten zo voorbij liep dan hoorde je na de derde reeks zo al eens zeggen , die zot weet van geen ophouden !! Toen de juf iedereen stond aan te moedigen om vol te houden , en dat net toen ik voorbij kwam , kon ik het niet laten dan ze te bedanken . Ik zei , bedank he , ik doe mijn best !! Dat werd met lachen beantwoord !! Zo vloog deze training er op een 2 uurtjes  door !

Vandaag moest ik wachten met trainen tot in de namiddag . Ik moest om 12 u aan de schoolpoort staan en het zou me niet lukken om op 2 u 30 km af te haspelen . Dus een uurtje of 3 nog geslapen in de namiddag en toen vertrokken en juist 29,740 km gelopen . Het was echt zalig om te lopen ! Ja er was veel wind , maar dat deed deze keer echt deugd ! Het geeft wel een beetje schommelingen aan het tempo , maar meer dan 15 sec/km verschil zat er niet op !! Ik had het zelfde toerke gekozen dat ik zondag samen met stefke gelopen heb .

En als loper zal iedereen al wel eens de gevaren onderweg ondervonden hebben . Maar dan praten we meer op de openbare weg . In de bossen gaan we er toch vanuit dat het veilig is . ja ik ben ooit eens bijna door een brommer onderste boven gereden in de bossen . Een los lopende hond die het in mijn kuiten gezien had  . Maar deze keer hoorde ik een trommelend geluid . Ik zag dadelijk niks , maar het kwam wel mijn richting uit . een mooie bocht waar ik nog een 10 meter van verwijdert was , stoof plots een echte bloedmooie amazone op een paard door de bocht , met een fietser ernaast . En dat was niet een rustig wandelingetje . Maar in volle galop ! Zij schrok , die fietser panikeerde en ik moest noodgedwongen de netels in . Op een halve meter van me verwijdert vlogen ze me voorbij . Ik voelde het bloed naar mijne kleine teen zakken . Excuses werden dadelijk gemaakt , dus het is hen vergeven . :-) 

Morgen een wisselloopje van 20 km . 1 km loslopen en 3 km tegen 4.45 min. en dit afwisselen over de hele afstand !! 

 

20:59 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

wat een geluk dat je niet met een ipod liep, dan had je onder die mooie amazone gezeten ;). Veel plezier morgen!!

Gepost door: wendy | 15-09-10

Hoe jij je slaap zo in stukjes kan verdelen en dan nog zo kan trainen...pfff, ik moet er niet aan denken. Ik zou één groot stuk chagrijn zijn. 't Moet zijn dat jij goed gesoigneerd wordt thuis! :-)

Gepost door: Sandy | 15-09-10

Blij te lezen dat je ook twijfelachtig bent over de versnelling trainingen. Best pittige dingen, maar de voldoening krijg je altijd achteraf.

Gepost door: Kris Duhayon | 16-09-10

Genieten van het lopen met de nodige fantasie er boven op jaajaaa !! MANNEN :-) gaat goed hé Eindhoven zou nog wel eens een top marathonneke kunnen worden ps altijd opletten van vrouwen en paarden !!!

Gepost door: Katrien | 17-09-10

De commentaren zijn gesloten.